AFRODIZIAKUM a životabudič v jednom: Rastlina, ktorá NAKOPNE libido a chuť na sex!

Zdroj: gettyimages.com
2020-10-02 06:00:00

Starnutie sa bohužiaľ nedá odvrátiť. Na druhej strane, možno ho spomaliť. S pribúdajúcimi rokmi to môže ísť dolu vodou, čo sa týka sexu a zdravia srdca u mužov. Zachráňte intímne chvíľky s partnerkou vďaka jednému bylinkového extraktu!

V puberte sa prebudia sexuálne pudy, po 30-tke zase začína vek, kedy zažijeme najlepšie sexuálne dobrodružstvá, no čo bude potom? Postupne, ako budeme starnuť, s libidom to pôjde dole vodou. Netreba však zúfať!

Čítajte tiež: ZDRAVÉ potraviny, ktoré rozdúchajú OHEŇ v hrdle: DAŇ za účinky v podobe PÁLENIA záhy!

Bylinka s preukázanými účinkami

Je preukázané, že svoju sexuálnu túžbu môžete zvýšiť a zároveň znížiť riziko srdcových chorôb a ďalších komplikácií zdravým životným štýlom, ako sa uvádza na express.co.uk. Jednoducho povedané, zdravá strava a pravidelný pohyb dokáže oddialiť proces starnutia. Taktiež k tomu môže prispieť užívanie prírodných doplnkov. Stačí si len vybrať tie správne bylinné prípravky či rastliny.

Existuje bylinka, ktorá dokáže veľa, no napriek tomu sa o nej veľa nehovorí. Veľká škoda! Ide o senovku grécku, ktorá získala pozornosť vedcov vďaka preukázaným zdraviu prospešným účinkom. Je to rastlina, ktorá sa používa v alternatívnej a čínskej medicíne na liečbu kožných ochorení a mnohých ďalších chorôb. Jej výhody však potvrdila už aj moderná veda.

Chráni zdravie srdca

Ukázalo sa, že senovka grécka riadi kontrolu cukrovky a hladiny cholesterolu, ktoré sú predchodcami srdcových chorôb. Podľa výskumov pomáha regulovať cukrovku stabilizáciou hladiny cukru v krvi. Zdá sa, že zvyšuje všeobecnú toleranciu sacharidov u ľudí s cukrovkou 1. a 2. typu. Sacharidy sa štiepia na glukózu v krvi (cukor) pomerne rýchlo - to môže viesť k zvýšeniu hladiny cukru v krvi.

V jednej štúdii užívali ľudia s cukrovkou 1. typu 50 gramov prášku zo semien senovky gréckej na obed a večeru. Po 10 dňoch zaznamenali účastníci lepšiu hladinu cukru v krvi a zníženie celkového a LDL (zlého) cholesterolu. Zníženie LDL cholesterolu hrá kľúčovú ochrannú úlohu pri znižovaní rizika srdcových chorôb, pretože tento typ cholesterolu vám môže upchať cievy.

V inej štúdii zase ľudia bez cukrovky užívali túto bylinku. Zaznamenali zníženie hladiny cukru v krvi o 13,4 percenta štyri hodiny po užití!

Postará sa o vyššie libido a silu

To však nie je všetko. Ukázalo sa, že doplnky zo senovky gréckej zvyšujú hladinu testosterónu u mužov. Testosterón je pohlavný hormón, ktorý hrá veľa dôležitých úloh v zdraví mužov, napríklad pomáha udržiavať sexuálne funkcie a libido, svalovú hmotu a tvorbu červených krviniek. Niektoré štúdie zistili, že doplnky zo senovky majú priaznivé účinky vrátane zvýšeného libida.

Jedna šesťtýždňová štúdia poskytla 30 mužom 600 mg extraktu zo senovky gréckej na posúdenie zmien v sexuálnych funkciách a libide. Väčšina účastníkov uvádzala zvýšenie sily a zlepšenie sexuálnych funkcií. V osemtýždňovej štúdii vykonalo 30 mužov na vysokej škole štyri tréningy vzpierania týždenne, pričom polovica z nich dostávala 500 mg senovky gréckej denne. Aj keď skupina bez doplnkov zaznamenala mierny pokles testosterónu, u skupiny so senovkou došlo k nárastu. Vedci zistili, že v tejto skupine došlo tiež k dvojpercentnému zníženiu telesného tuku.

Ďalšie účinky bylinky

  • Podporuje trávenie
  • Posilňuje imunitu
  • Tlmí kašeľ
  • Povzbudzuje chuť do jedla
  • Čistí krv
  • Zvyšuje tvorbu materského mlieka
  • Zmierňuje bolesti pri menštruácii

Využitie a kúpa

Senovku grécku možno užívať vo viacerých formách. Sušený extrakt z bylinky zoženiete v lekárňach a špeciálnych obchodoch. Môžete si z neho spraviť čaj alebo tinktúru. Taktiež ju možno použiť na dochutenie jedla ako korenie. Pomlejú sa semená a korenie je na svete. Nepoužíva sa však rastlina samotná, ktorá má prenikavú vôňu. Často sa nachádza napr. v kari korení. Extrakt zo semien býva súčasťou mnohých tabliet. Dajú sa však kúpiť aj tablety čisto len so senovkou gréckou. 

Fotogaléria


Tagy:
srdce zdravie sex bylinka senovka grécka

2020-10-02 06:00:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia