Zlepší kvalitu spermií a PLODNOSŤ u mužov: Nenápadná RASTLINA, ktorá zvýši sexuálnu túžbu!

2020-07-02 12:00:00

Počuli ste už o zázračných účinkoch rastliny Ashwagandha? Táto bylinka je tiež známa pod názvom indický ženšen, alebo aj Smell of horse, keďže jej korene majú veľmi podobnú vôňu. Jej pravidelné užívanie vám zaručí pevné zdravie a silu koňa!

 

V tradičnej ajurvédskej medicíne sa táto tropická rastlina používa už tisíce rokov. Liečivé účinky má koreň Ashwagandhy, ktorý sa drví na prášok a z neho sa pripraví blahodarný nápoj. Rastlina je vhodná aj pri záťažových situáciách, podporuje totiž psychickú odolnosť voči stresu. Dodáva energiu a vitalitu. Pomáha nastoliť optimálnu činnosť mozgu, čo má pozitívny vplyv na pamäť a sústredenie. Pôsobí proti oxidačného stresu, chráni bunky pred poškodením a znižuje cholesterol. 

Čítajte tiež: Brucho ako BALÓN? Prekvapivý SPÚŠŤAČ nafukovania, o ktorom by ste povedali pravý opak!

Príprava nápoja je veľmi jednoduchá. Ako sa píše na medicaldaily.com, prášok treba zmiešať vo vode, alebo džúse, alebo ho môžete pridať do smoothie. 

Aké sú priaznivé účinky ashwagandhy na zdravie?

Zatočí so stresom, úzkosťou a nespavosťou

Ashwagandha dokáže znížiť koncentráciu kortizolu v tele, ktorý je známy ako stresový hormón. Je vhodná pre ľudí, ktorí trpia úzkosťou, depresiou, dokonca aj chronickým stresom. Má protistresové účinky a napomáha v boji s nespavosťou.

Znižuje hladinu cukru v krvi

Táto liečivá bylinka zlepšuje citlivosť na inzulín a tým znižuje hladinu cukru v krvi. Kolísavé hladiny ohrozujú ľudí na živote. Okrem cukrovky môžu spôsobiť aj kardiovaskulárne ochorenia.

Pozitívny vplyv na plodnosť

O doplnkoch vyrobených z tejto byliny je tiež známe, že pomáhajú zvyšovať hladiny testosterónu v tele, dokonca zvyšujú plodnosť mužov a zlepšujú kvalitu spermií. U žien dokáže zmierniť nepríjemné menštruačné bolesti a priaznivo pôsobí aj v období menopauzy. Ashwagandha slúži ako afrodiziakum, zvyšuje sexuálnu túžbu.

Má protizápalové účinky

Táto indická bylina pomáha znížiť zápalové markery, ako je C-reaktívny proteín alebo CRP. Opakované zápaly v tele sa spájajú s vyšším rizikom vzniku srdcových chorôb.

Výhody pre športovcov

Ashwagandha aktívne podporuje rast svalovej hmoty a pomáha pri zotavovaní svalov po namáhavom cvičení, alebo po zranení. Výskum preukázal, že športovci, ktorí pravidelne užívali indický ženšen výrazne stratili telesný tuk. Popíjanie nápoja z  Ashwagandhy dokáže zvýšiť vytrvalosť, zlepší koncentráciu, motiváciu aj fyzický výkon.

Posilňuje imunitu

Indický ženšen dokáže posilniť imunitný systém. Má protizápalové účinky, prispieva k liečbe tráviacich a dýchacích problémov. Zatočí s chorobami močových ciest.

Odporúčaná denná dávka je v rozmedzí od 300 do 500 mg. Aby ste dosiahli čo najlepšie účinky pre svoje zdravie, mali by ste ju piť každý deň. Samozrejme, nezabúdajte aj na pravidelný pohyb a zdravé stravovanie.

Fotogaléria


Tagy:
rastlina zdravie prevencia Ashwagandha

2020-07-02 12:00:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/pp

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia