Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Banánová šupka pomôže aj tam, kde by ste to nečakali: Kuchynský odpad s novým využitím!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

O tom, že je škoda vyhadzovať šupky z banánov do koša alebo do kompostu medzi biologický odpad, mnohí vedia. Zatiaľ čo niektorí už objavili ich liečivú silu a používajú ich na jazvy na pokožke či na urýchlenie hojenia, je tu ďalší spôsob, ako ich využiť vo svoj prospech!


Ako je možné, že na prvý pohľad obyčajné banánové šupky dokážu blahodárne pôsobiť na ľudské telo? Pritom nedávno sme vedeli o tom, že patria len do koša! Sú skvelé na odstránenie bradavíc, na zjemnenie jaziev na pokožke, na popáleniny, možno ich využiť ako hnojivo pre izbové rastliny a na čistenie striebra. Na vine je množstvo zdraviu prospešných látok a stopových prvkov, ktoré robia z banánovej šupky zázračný „odpad“. 

Čítajte tiež: Veľké obavy z najpoužívanejšej chemikálie: V osi ohrozenia môžu byť milióny ľudí

Ako pomôže? 

Banánové šupky vám pomôžu zbaviť sa nepríjemného problému, ako sa uvádza na brightside.me. Stačí chytiť niečo drevené do ruky a ľahko sa môže stať, že sa vám trieska zadre do pokožky. Hoci nejde o nič vážne, väčšina ho chce vyriešiť a zbaviť sa triesky. Siahnu po ihle, ktorou sa ju snažia vybrať, no nie vždy je to také jednoduché. Siahnite po banánovej šupke, ktorá vám pomôže! 

Obsahuje množstvo enzýmov, ktoré majú tzv. tlakový efekt na pleť. Dokážu z pokožky odstrániť nečistoty, dokonca aj zadretú triesku v koži. Takisto vám pomôže pri vyťahovaní drobných črepín skla. 

Banánová šupka pomôže aj
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Postup:

  • Dajte banánovú šupku na miesto, kde máte triesku.
  • Nechajte pôsobiť 15 minút.
  • Jemne odstráňte, ale nepotierajte si pokožku šupkou. 
  • Následne triesku jednoducho vyberte.

Ak vám banánová šupka nepomohla alebo máte pocit, že vám miesto na pokožke, kde máte triesku, zčervenelo, poraďte sa radšej so svojím lekárom. 

Viac o téme: KožaBanánZdravieBanányBanánová šupky
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9