Porazila rakovinu vďaka koreniu z kuchyne: Po piatich rokoch lekárov priviedla do úžasu!

Dieneke Fergusonová
2017-08-05 06:25:00

Roky bojovala s rakovinou, podstúpila opakovanú liečbu, ktorá jej spôsobovala nepríjemné vedľajšie účinky a nič. Dieneke Fergusonová už strácala nádej. Pomaly sa zmierila s tým, že sa už nikdy nevylieči, keď jej zrazu pomohlo niečo, čo bežne používame v kuchyni!


Žene bol v roku 2007 diagnostikovaný myelóm - rakovina krvi. Podstúpila tri cykly chemoterapie, ako aj štyri transplantácie kmeňových buniek.

Čítajte viac: Slovák, ktorý predbieha budúcnosť medicíny: Biosenzor by mohol rakovinu odhaliť včas

"Absolvovala som všetky druhy liečby, pričom vedľajšie účinky boli otrasné. Raz sa mi zhoršila pamäť počas troch dní, potom v roku 2008 sa mi poškodili dva stavce v chrbtici, takže som nemohla chodiť," začína svoj príbeh odhodlaná žena.

Napriek tomu všetkému nič nefungovalo. Rakovina bola silnejšia. Všetky možnosti liečby už boli vyčerpané a nič viac už nemohla robiť pre to, aby sa vyliečila. Potom Dieneke začala novú liečbu, ktorá nebola vôbec nákladná a nebola založená na najmodernejších technológiách, ba práve naopak. Ten liek sa ukrýva v kuchynskej špajzi. Tam, kde ostatné lieky zlyhali, zapracovalo úplne obyčajné korenie. Kurkumín, ktorý je hlavnou zložkou kurkumy!

Jej zotavenie bolo tak výnimočné, že o tom písal na svojich stránkach významný odborný časopis British Medical Journal ako o prírodnej zložke, ktorá žene zachránila život.

Dieneke stále užíva 8 g kurkumínu vo forme tabliet každý deň - čo je ekvivalent asi dvoch čajových lyžičiek čistého prášku kurkumy. Ako hovorí 67-ročná žena, o kurkume sa dozvedela z internetu a nemala čo stratiť.

"Povedala som o tom svojmu onkológovi, že som začala užívať kurkumu. Zaujímalo ho to, obzvlášť, keď to malo také účinky," hovorí žena, ktorá žije v severnom Londýne.

Každoročne je niekoľko tisíc ľudí diagnostikovaných s myelómom. Ide o nádorové ochorenie, ktoré postihuje bunky kostnej drene nazývané plazmatické bunky.

Dieneke je presvedčená o tom, že kurkumín by mohol pomôcť aj ostatným pacientom. "Problémom je fakt, že lekárska profesia to nemôže odporučiť," dodala vyliečená žena.

Kurkumín sa používa vo východnej medicíne, pretože je povestný svojimi protizápalovými a antiseptickými účinkami. Korenie je skutočne zdraviu prospešné a taktiež pôsobí ako prevencia proti mnohým ochoreniam. Už pred piatimi rokmi BBC písalo o schopnosti kurkumínu usmrtiť rakovinové bunky vypestované v laboratóriu, hoci vtedy to bolo v súvislosti s rakovinou čriev. To, že by toto korenie mohlo byť nápomocné aj pri iných druhoch rakoviny, nie je úplne vylúčené. Lekári teraz budú podrobne testovať jeho účinky.


Tagy:
rakovina Dieneke Ferguson

2017-08-05 06:25:00  |  Foto: Thinkstock.com,   |  Foto: Facebook/Dieneke Ferguson  |  Zdroj: Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia