Jednoduchý a účinný trik, ako dať zbohom bolestiam zubov: Tabletky nepotrebujete

Zažeňte bolesti zubov jednoduchým trikom!
Zdroj: thinkstock.com
2017-07-18 13:08:00

Keď dajú o sebe vedieť, stojí to za to! Bolesti zubov sú niekedy také silné a frustrujúce, že nám zabránia vykonávať bežné denné aktivity a zhoršia náladu. Najlepším riešením je návšteva zubára, no čo robiť, ak sa bolesť zjaví náhle a nablízku nie je žiadna zubná pohotovosť?

Väčšina to už zažila na vlastnej koži. Tupá, neznesiteľná bolesť si nás nájde, nech sme kdekoľvek a robíme čokoľvek. Ťažko sa s ňou bojuje, keď musíme vydržať niekoľko hodín, či dokonca dní. Mnohí totiž považujú návštevu zubára až za jednu z posledných možností. A ak to nevyrieši zubár, tak potom lieky proti bolesti zubov. Podľa stomatológa Stephena Pitta z Dental Studio v Colchestri v Anglicku sa môžeme vyhnúť užívaniu tabletiek!

Čítajte tiež: Voda z plastovej fľaše? Pohroma, z ktorej môžete ochorieť

Potrebujete len ruky

Jediné, čo k tomu potrebujeme sú naše ruky. Stačí, ak si budete masírovať zadnú stranu ruky v oblasti medzi palcom a ukazovákom a výsledkom bude zmiernenie bolesti zubov. To však nie je všetko. Nepríjemným bolestiam zubov odzvoní aj vďaka ľadovej kocke, ktorú pošúchajte v tej istej oblasti. Potvrdila to predošlá kanadská štúdia, podľa ktorej takto môžeme utíšiť bolesť aj o 50 percent. Nervy v našich prstoch vysielajú do mozgu tzv. "chladivé" signály, čo môžu zapríčiniť zrušenie signálov bolesti vychádzajúcich z úst.

Bohužiaľ, ak bolesť pretrváva aj niekoľko dní a nedá sa zniesť, môže ísť o niečo vážne a návšteve odborníka sa človek nevyhne. Ak vám jeden z uvedených spôsobov zaberie a pomôže utlmiť bolesť, napriek tomu by ste mali radšej vyhľadať lekára.

2017-07-18 13:08:00  |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia