Po tomto budete chodiť k zubárovi menej: Recept na úžasnú ústnu vodu, ktorá vás dostane svojimi účinkami!

Nezabúdajte na ústnu vodu, ktorá je skvelým doplnkom pri umývaní zubov.
Zdroj: thinkstock.com
2017-04-22 06:00:00

Neónovo sfarbené ústne vody na prvý pohľad nevyzerajú práve vábne.. Aj keď sú účinnou pomocou ako zabrániť nepríjemnému zápachu z úst, skrýva sa v nich množstvo chemikálií. Navyše, prečo ich kupovať, keď si môžete doma vyrobiť vlastnú bez umelých prísad a tiež lacnejšiu?


Prírodné produkty nie sú len aktuálnym trendom v kozmetike. Predstavujú hlavne spôsob, ako čo najmenej zaťažiť svoje telo a dopriať mu to najdôležitejšie - zdravie. Z regálov v obchodoch a drogériách na nás "číhajú" rôzne produkty od výmyslu sveta, ktoré naše zuby neochránia. Môžu dodať svieži dych, no ten vydrží aj tak veľmi krátko!

Prírodná ústna voda je riešením! Ochráni chrup, môže pomôcť pri liečbe rôznych ochoreniach ďasien, má antibakteriálne účinky a ničí aj mikróby. Vyrobte si vlastnú ústnu vodu, ktorá sa postará o zdravie ústnej dutiny!

Ako na to?

Potrebujete:

  • 3 PL sušenej dubovej kôry
  • 250 ml vody

Postup

Podrvenú dubovú kôru vložte do hrnca a zalejte vriacou vodou. varte po dobu 25 minút pod pokrievkou. Následne preceďte vývar a vyžmýkajte dubovú kôru. Vývar skladujte na chladnom mieste, no nie viac ako dva dni.

Dubová kôra je veľmi účinná v boji proti chorobám zubov a ďasien. Taktiež je vhodné pri prevencii a liečbe paradentózy. Dokonca ju môžu používať aj tehotné ženy!

Čítajte tiež: Rakovinu odhalí žuvačka: Za 15 minút sa dozviete pravdu o svojom zdraví!

2017-04-22 06:00:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: red

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia