Sedemdňová kúra, ktorá vás napumpuje zdravím: Bežné suroviny vás zaskočia svojou silou!

Cesnak a med predstavujú účinnú kombináciu, ako zatočiť o zdravotnými problémami.
Zdroj: thinkstock.com
2016-04-05 06:00:00

Namiešajte si konskú dávku vitality a zdravia! Tento elixír dokáže skrotiť únavu, okamžite dodá energiu a váš imunitný systém postaví na nohy. Kombinácia cesnaku a medu na prázdny žalúdok pôsobí na ľudský organizmus priam zázračne. A to už ani nie je reč o tom, ak ho budete konzumovať pravidelne aspoň sedem dní!


Ide o najväčší dar prírody, pritom sa nachádza takmer v každej kuchyni. Jeho účinky sú priam zázračné, dá sa použiť na varenie i na liečenie mnohých zdravotných neduhov. Cesnak je jednoducho elixírom, ktorý nám zaručí pevné zdravie! Dokáže znížiť krvný tlak, poradí si s vysokým cholesterolom v krvi a dokonca nás dokáže ochrániť pred ischemickou chorobou srdca a infarktu myokardu.

Je užitočný pri liečení bežných každodenných zdravotných problémov, ako napr. cestovateľská hnačka, senná nádcha, prechladnutie, chrípka či plesňové infekcie. Taktiež zmierňuje príznaky diabetu, osteoartritídy a zväčšenej prostaty! Zaraďujeme ho medzi najsilnejšie prírodné lieky aj preto, že posilňuje imunitný systém a pomáha pri odstraňovaní toxínov z organizmu. Dokonca v kombinácii s cibuľou a zázvorom je veľmi užitočný pri detoxikačnom procese pri chemoterapii.

Ako ho konzumovať?

Aby ste získali z cesnaku maximum, je dôležité vedieť, ako ho konzumovať. Jeho zdravotné účinky sa najviac prejavia vtedy, ak si ho doprajete v surovom stave. Surový cesnak obsahuje účinnú látku alicín. Aj keď pre niektorých môže byť jeho konzumácia nalačno pomerne ťažká a nevyvolá práve dvakrát príjemné pocity, faktom je, že práve na prázdny žalúdok dokáže v tele narobiť divy. Vtedy sa stáva „pánom situácie“ a pôsobí na baktérie bez akéhokoľvek obmedzenia.


Čo sa skrýva pod lesklou šupkou? Skutočná pravda, ako na nás pôsobí jedno jablko denne!


Existuje však spôsob, ako ešte viac zvýšiť jeho účinky! Vyskúšajte 2-3 strúčiky cesnaku s kombinujte ho s jednou lyžicou medu. Konzumujte tento liečivý elixír každý deň a hneď pocítite veľkú dávku energie a zdravia!

Ako si pripraviť elixír dlhovekosti?

V prípade, že máte pokožku príliš citlivú, mali by ste použiť rukavice a vyhnúť sa treniu očí, ak narábate s cesnakom. Prírodné oleje v potravine by mohli spustiť podráždenie a pálenie pokožky.

Zloženie silného lieku:

  • 5 nakrájaných strúčikov cesnaku
  • ½ žltej cibule (nakrájaná)
  • 2 červené čili papričky (nasekaná)
  • Šťava z jedného citróna
  • 1 lyžica nasekaného zázvoru
  • Surový a nefiltrovaný jablčný ocot

Príprava:

Použite nejakú nádobu, fľašu alebo džbán, ktorý má 350-500 ml. Pridajte najprv cibuľu, až potom cesnak. Následne chilli papričky, po ktorých prichádza na rad zázvor a neskôr citrónová šťava. Záver patrí jablčnému octu. Uistite sa však, že vám vo fľaši ostal aspoň 1 cm hornej časti bez tekutiny. Uzavrite nádobu s vekom. A máte tonikum, ktoré pomáha liečiť bolesť v krku, prechladnutie a chrípku!

Čítajte tiež: Chyba, ktorú robíte a neviete o nej: Takto sa z vajíčok stáva nepriateľ!

2016-04-05 06:00:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: red

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia