Vyčistite si toxíny v tukovom tkanive: Účinný novoročný detox, ktorý vám zmení život!

Doprajte svojmu telu po vianočných sviatkoch reštart v podobe detoxu.
Zdroj: thinkstock.com
2016-01-05 06:00:00

Po sviatkoch dostalo naše telo poriadne zabrať. Chcete znova pocítiť príval energie, zlepšiť svoju imunitu, zbaviť sa pár kíl navyše a spraviť si dôkladné vnútorné upratovanie? Vyskúšajte účinný detox priamo od odborníka na výživu, ktorý vás postaví na nohy!

Čo sa deje s organizmom?

Január je najvhodnejším obdobím na upratovanie vo svojom organizme. Aj keď to na prvý pohľad tak nevyzerá, náš organizmus doslova trpí. Dejú sa v ňom procesy, ktoré neprispievajú zdraviu. Ukladá sa tukové tkanivo, rozkolíše sa cukor v krvi, čo má za následok opätovný proces pocitu sýtosti a hladu, znižuje sa pocit vitálnosti a energie, nastupuje malátnosť a ospalosť.

"Gastrointestinálny trakt sa musí viac vyrovnávať  so zvýšenou sekréciou štiav, plynatosťou či zápchami," upozorňuje výživový poradca Ing. Libor Javro.

Novoročný reštart

Ako ďalej dodáva nutričný špecialista, po vianočnom hodovaní je vhodné nastoliť optimálne stravovanie, ktoré je dôležité pre zdravie a dobrý pocit človeka. Spravte "reset" svojho organizmu! Novoročný detox by mal mať základ v znížení celkovej prijatej energie s dostatkom vitamínov, vlákniny a vody. Nemal by však trvať dlhšie ako dva dni!

Príklad detoxikačného menu podľa Ing. Libora Javra:

Raňajky

Proso s mrkvovým šalátom

Desiata

Špenátové smoothie s vodou a ľanovými semienkami

Obed

Zemiakovo krúpová polievka

Olovrant

Cviklovo-zelerové smoothie s pohánkovými vločkami

Večera

Pórová polievka s koreňovou zeleninou

Aj keď svoj organizmus odľahčíte a uľavíte tráviacemu traktu, hlavným krokom je celková dlhodobá zmena jedálnička. Zo svojej stravy vyraďte alkohol, cukor a soľte čo najmenej. Nezabúdajte na ryby, jedzte maximum zeleniny a ovocia v surovom stave. A netreba zabúdať na tekutiny. Vykročte do nového roku s novým životným štýlom, vďaka ktorému sa zmení váš život. 

Čítajte tiež: Vajce ako zázračný pomocník: Čo sa stane, ak zjete jedno denne?​

2016-01-05 06:00:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: red

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia