Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Liečivá bomba, ktorá vám svojim účinkami vyrazí dych: Namiešajte si účinný liek doma!

Namiešajte si liečivú bombu!
Namiešajte si liečivú bombu! (Zdroj: thinkstock.com)

Viete, čím si zaručíte perfektné zdravie po celý rok? Touto liečivou bombou, ktorá bojuje s vírusmi a dokáže zničiť chorobu. Čo je na tom najlepšie, nemusíte chodiť do lekárne, ľahko si ho totiž spravíte doma!

Liečivý nápoj si vyrobíte z ingrediencií, ktoré má takmer každý vo svojej domácnosti. Ak chcete, aby mal stopercentný účinok, zadovážte si všetko zo záhradky! Budete potrebovať cesnak, cibuľu, chren, zázvor, čili a jablčný ocot.

Príprava tejto liečivej bomby je veľmi jednoduchá. Pripravte si jednotlivé ingrediencie v rovnakom pomere a nastrúhajte ich. Následne ich zmiešajte, zalejte jablčným octom a ešte raz premiešajte.

Ako na jablčný ocot?

Najlepšie spravíte, ak v nápoji použijete jablčný ocot, ktorý si sami pripravíte. Aspoň využijete odpad z jabĺk - šupky a „ohryzky“, ktoré by ste inak zahodili. Nechajte uschnúť zvyšky z jabĺk, dajte ich do zaváraninového pohára so širokým hrdlom, nalejte doň vodu a pridajte 1 diel medu. Pohár uzavrite, pričom použite látku, aby sa vznikajúci ocot mohol vyparovať. Uchovávajte pohár na tmavom mieste. Nezľaknite sa, ak po troch až piatich dňoch uvidíte na vrchu sivý povlak. Pohár tak nechajte aj naďalej po dobu jedného mesiaca. Zvyšky jabĺk potom vyberte a ocot preceďte cez kávové sito. Tak sa zbavíte zbytočných sedimentov.

Nápoj, do ktorého ste pridali domáci jablčný ocot, skladujte na tmavom a suchom mieste, pričom pohár prekryte textíliou. Každý deň  po dobu 2 týždňoch nápoj premiešajte. Dobrú chuť!

Ako ho užívať?

Nápoj je vynikajúci ako prevencia pred chorobami a podpora imunity. Užívajte 1 až 2 lyžičky denne počas jesene i celej zimy. Ak ste ochoreli, ešte stále nie je nič stratené! Na druhý deň sa budete cítiť oveľa lepšie, ak  si dáte lyžičku nápoja 5-6-krát za celý deň.  

Aj keď tento nápoj rozhodne nie je maškrtou, po čase si určite zvyknete na jeho chuť. Pre jeho liečivé účinky to však stojí za to, nie?

Široký výber liekov, výživových doplnkov, množstvo zliav a poradenstvo. To vám ponúka Fitlekáreň, internetový obchod pre vaše zdravie!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9