Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Úžasné triky, ktoré vás zbavia bolesti v priebehu 5 minút: Zaručene fungujú!

Na bolesť zubov si nemusíte dávať lieky, pomôže vám čaj z byliniek.
Na bolesť zubov si nemusíte dávať lieky, pomôže vám čaj z byliniek. (Zdroj: thinkstock.com)

Bez bolesti je svet hneď krajší. No čo ak sa jej neviete zbaviť a chcete sa zároveň vyhnúť užívaniu nákladných liekov na predpis, z ktorých niektoré len zbytočne zaťažia organizmus? Skúste rýchle a účinné triky bez užitia tabletky, ktoré zatočia s bolesťami!

Keď bolí hlava

Voda a citrón

Veľmi často je za bolesťami hlavy nedostatok tekutín. Napite sa studenej vody bez bubliniek s pár kvapkami citrónu. Ten dokáže „zásadovať“ organizmus, ktorý sa jednoducho zbaví nežiaducich produktov látkovej premeny. Vodu môžete použiť i v podobe studeného obkladu na čelo. Uľaví od bolesti a zároveň osvieži!

Tlak na správne miesto

Akupresúra je veľmi účinná forma čínskej medicíny, ktorá vás okamžite zbaví nepríjemných bolestí. Výhodou je, že ju zvládnete aj sami! U niekoho zaberá stlačovanie spánkov, no účinnejší je tlak na kosti medzi obočím, kde končí nos. Ak na dané miesto zatlačíte ukazovákom, aktivuje sa hypofýza, čo je žľaza s vnútornou sekréciou. Tá začne produkovať endorfíny, ktoré utíšia nielen bolesti hlavy. Taktiež pomôže tlak na spojnicu medzi hornou perou a okrajom nosu.

Keď bolí zub

Liečivé klinčeky

Klinčeky majú nielen príjemnú vôňu, ktorá mnohým pripomína Vianoce, ale aj množstvo zdraviu prospešných účinkov! Už naši predkovia poznali klinčeky ako výborný liek na tíšenie bolesti zubov. Obsahujú silice, ktoré majú liečivé schopnosti. Mnohí odborníci schválili klinčeky ako anestetikum a antiseptikum. Máte dve možnosti, buď budete klinček žuť, alebo si z neho môžete pripraviť odvar a vyplachovať si ním ústa.

Čaje z byliniek

Jeden z najznámejších, no najúčinnejších receptov, ako sa zbaviť bolesti zubov! Uvarte si harmančekový čaj a vlažným odvarom si vyplachujte ústa. Funguje aj bavlnená vreckovka namočená do čaju, ktorú si priložte na boľavé miesto.

Keď bolí chrbát

Stiahnite zadok

Veľmi jednoduché, no naozaj funguje! Sťahujte zadok kedykoľvek a kdekoľvek, či ste v práci, v autobuse, v obchode alebo aj za pochodu! Má to veľký vplyv na správne postavenie bedrovej časti chrbtice, pričom pozitívne pôsobí aj na správny vzpriamený postoj.

Úľavové cvičenie

Skúste cvičenia, po ktorých sa budete cítiť hneď lepšie. Poraďte sa však s lekárom, ktoré cviky sú pre vás ideálne. Môžete sa inšpirovať nasledujúcim videom:

Keď bolia svaly a kĺby

Obklady z nechtíka lekárskeho

Nechtík lekársky je účinnou bylinkou, ktorej látky sú priam zázračné! Jeho silu poznali už starí Egypťania, ktorý bylinku používali ako omladzujúci prostriedok. Zrejme práve preto boli mnohé ženy starého Egypta také krásne. Za jeho liečivým účinkom sú polyacetylénové zlúčeniny, rôzne karotenoidy i kyselina salicylová.

Spôsobov použitia nechtíka je veľmi veľa. Okrem masti si môžete spraviť nechtíkovú tinktúru a obklady z nej. Zrieďte tinktúru prevarenou vodou a prikladajte na boľavé miesta. Nechtík lekársky je jeden z najlepších preventívnych i podporných liečebných prostriedkov nielen pri bolestiach svalov a kĺbov, ale aj pri všetkých druhoch rakoviny, hlavne žalúdka, pečene, hrubého čreva, maternice a prsníka.

Prúd studenej vody

Stačí studená voda na to, aby ste pocítili veľkú úľavu! Keď vás bolia svaly alebo kĺby, zvyšuje sa teplota danej časti tela. Preto pomáha, ak ju schladíte prúdom studenej vody alebo, ak si na boľavé miesto priložíte uterák namočený v studenej vode. Chlad paralyzuje ubolené nervy a vy sa budete cítiť oveľa lepšie.

Šírte informácie o zdraví ďalej! Nikdy neviete, komu môžu pomôcť. Vďaka zdieľaniu sa o článku dozvedia aj vaši priatelia.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9