Chrípková sezóna klope na dvere: Triky, ako sa rýchlo zbaviť bolesti hrdla!

Blíži sa jeseň a s ňou zvýšené riziko prechladnutia, bolesti hrdla a horúčky!
Zdroj: thinkstock.com
2014-09-21 22:00:00

Opäť je to tu! Blíži sa sezóna chrípky, nádchy a boľavého hrdla. Letné mesiace sú nenávratne preč. Pred nami je jeseň a zima, ktoré prinášajú so sebou zvýšené riziko prechladnutia a pravidelný príchod chrípky. Tento rok už toľko trpieť nebudete! Vďaka účinným trikom sa zbavíte bolesti hrdla.


Pozrite sa na  lacné a jednoduché prostriedky proti bolesti hrdla, ktoré boli vyskúšané a testované v priebehu mnohých rokov.

Kloktanie čistej morskej vody

Naplňte pohár teplou vodou a pridajte čajovú lyžičku soli. Potom poriadne zamiešajte, aby sa soľ úplne rozpustila a vzniknutý roztok použite na kloktanie. Odpite si z roztoku soli a kloktajte tridsať sekúnd. Potom vypľujte. 

Kloktanie roztoku s kajenským korením

Rovnako ste si vytvorili kloktadlo z vody a soli, podobne si pripravíte tento roztok. Do pohára dajte asi 8 lyžíc teplej vody. Potom pridajte väčšiu štipku kajenského korenia a pomiešajte, kým sa úplne nerozpustí. Dúšok tohto roztoku kloktajte jednu minútu.

Med a citrónová šťava

Ak hľadáte prírodné spôsoby, ako sa zbaviť bolesti v hrdle, skúste osvedčený med a citróny! Patria medzi veľmi populárne a efektívne metódy v liečbe bolesti hrdla.

Zmiešajte 1 alebo 2 lyžičky medu a citrónovej šťavy v pohári teplej vody. Môžete pridať aj štipku škorice pre lepšiu chuť. Tento roztok pite hneď ráno, v dopoludňajších hodinách a tesne predtým, než si pôjdete ľahnúť. Šťava musí byť z čerstvého citróna, žiadna umelo vyrobená šťava s prídavkom konzervačných látok a prísad!

Voda a ovocné šťavy

Všade počúvame, že by sme mali počas choroby piť veľa tekutín. Prečo to tak vlastne je? Voda, či prírodné ovocné šťavy pomáhajú uvolňovať sekrét z hrdla, ktoré vyvoláva kašlanie.

Staré známe céčko

Aj túto sezónu sa bude neustále prízvukovať, ako je vitamín C dôležitý pre imunitný systém človeka. Pomáha zvyšovať funkciu imunity a tak telo dokáže lepšie bojovať proti chorobám a nákazam. Ak budete mať dostatok céčka, bolesť hrdla bude pre vás minulosťou! Tento vitamín obsahuje ovocie, ako sú jablká, citróny, či pomaranče. Nachádza sa tiež v ovocných šťavách.

Cmúľanie liečivých pastiliek

Liečivé pastilky sú dostupné a rýchlo vyriešia problém. Sú k dispozícii vo väčšine obchodov a lekární a môžu byť veľmi efektívnou pomocou, ako sa zbaviť bolesti v hrdle. Cmúľajte pastilky večer, niekoľko hodín pred spaním. Liečivé zložky pomáhajú dezinfikovať hrdlo.

Nezabúdajte, že liečivý účinok môže nastať až po dlhodobejšom užívaní!

Šírte informácie o zdraví ďalej! Nikdy neviete, komu môžu pomôcť. Vďaka zdieľaniu sa o článku dozvedia aj vaši priatelia.

2014-09-21 22:00:00  |  Text: Pa   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: myhealthtips.in

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia