Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Ušetrite peniaze a vyrobte si vlastný opaľovací krém: Je to jednoduché!

Vyrobte si vlastný opaľovací krém
Vyrobte si vlastný opaľovací krém (Zdroj: thinkstock.com)

Klasické krémy na opaľovanie obsahujú veľa chemických prídavných látok, ktoré sa cez pokožku dostanú do tela. Dnes už trh síce ponúka organické opaľovacie produkty, ktoré pri svojej výrobe používajú čisto prírodné zložky, no ich nevýhodou je vysoká cena.

Domáce recepty sú vždy lacnejšie a hlavne zdravšie. Viete totiž, čo presne použijete, takže si môžete byť istí, že vám neuškodia. Určite máte skúsenosti s bežnými opaľovacími krémami, ktoré ste si kúpili v drogériách. Skúšali ste si však niekedy vyrobiť vlastný opaľovací krém? Dostatočnú ochranu pred slnečnými lúčmi a zdravie budete mať v jednom produkte!

Čo potrebujete na výrobu krému?

Budete potrebovať:

28 gramov oleja z pšeničných klíčkov  

1/2 šálky kokosového oleja

1/4 šálky včelieho vosku alebo jojobového vosku

28 gramov oleja z malinových semienok

15 kvapiek levanduľového oleja alebo iného éterického oleja

2 lyžice mrkvového oleja

28 gramov sójového oleja

2 lyžice aloe vera gélu

4 vylisované kapsule vitamínu E

Všetky ingrediencie sú dostupné prevažne v slovenských e-shopoch, v lekárňach alebo v obchodoch so zdravou výživou.

Ako postupovať?

Na začiatok si zožeňte nejaký starý hrniec. Rozpustite včelí vosk v starom hrnci s vriacou vodou. Potom pridajte kokosový olej, pomaly miešajte. Potom pomaly prelejte včelí vosk s kokosovým olejom do mixéra. Pridajte ostatné ingrediencie a všetko veľmi dobre rozmixujte. Potom zmes už len prelejte do čistého uzatvárateľného pohára a umiestnite na suché, tmavé a chladné miesto.

Aký má ochranný faktor?

Krém je v takomto stave hotový a pripravený na použitie. Nezabúdajte, že ste si namiešali krém, ktorý vás ochráni pred slnečným žiarením. Kokosový olej má prirodzený ochranný faktor 5 a sójový olej zase 10. Ochranný faktor celého opaľovacieho krému by mal byť približne až 30.

Vitamín E a mrkvový olej sú účinnými a silnými antioxidantmi a pomáhajú udržiavať pokožku jemnú, vláčnu a vyživenú. Vďaka mrkvovému oleju, ktorý obsahuje prírodný betakarotén, bude vaša pokožka pripravená na opaľovanie.

Šírte informácie o zdraví ďalej! Nikdy neviete, komu môžu pomôcť. Vďaka zdieľaniu sa o článku dozvedia aj vaši priatelia.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9