Zázračne vytiahnu z tela choroby: Cibuľové ponožky a iné triky

Cibuľa má úžasné antibakteriálne účinky.
Zdroj: sxc.hu
2013-11-25 11:30:00

Napriek tomu, že ju mnohí považujú za chutný doplnok rôznych jedál, má aj úžasné liečivé účinky. Reč je o cibuli, ktorá má vysoký obsah železa, kyseliny listovej, vitamínov skupiny B, ale i vitamínu C, E a iné zdraviu prospešné látky. Aj keď cibuľový nápoj nie je práve najchutnejší, pri chrípke a prechladnutiu je najlepší. Hlavne cibuľové ponožky sú vynikajúce pri liečení a majú silný čistiaci efekt. Tento trik, ktorý sa osvedčil, poznali už naše babičky.


Výhody cibule

Vie nás poriadne rozplakať. No pri pohľade na jej prospešné vlastnosti to budú skôr slzy radosti. Cibuľa sa pestuje už viac ako 7000 rokov a už v dávnych časoch bola používaná okrem jedenia aj na liečbu mnohých ochorení a poranení. Má preukázateľné silné antibakteriálne účinky, zabraňuje infekciám a zmierňuje poruchy trávenia. Navyše, podporuje činnosť obličiek a pomáha k lepšiemu spánku. Aby toho nebolo málo, má význam pre srdcovocievne zdravie. Podporuje krvný obeh, zabraňuje zhusťovaniu krvi a tiež udržiava stabilnú hladinu cholesterolu.

Cibuľa je obzvlášť vhodná na liečenie chrípky a prechladnutia. Keďže sa vonku ochladilo a teploty klesajú, náš imunitný systém sa oslabuje. Na toto obdobie je priam stvorená!

Cibuľové ponožky

Možno ste už o tomto triku počuli. Považuje sa za jeden z najúčinnejších, ktorý preukázateľne dokáže zatočiť s neduhmi, akými sú chrípka a prechladnutie. Cibuľové ponožky majú silný čistiaci efekt. Uvoľňujú hlien a spoľahlivo zmiernia bolesti. Ich výnimočnosť spočíva v tom, že cez reflexné zóny na chodidlách môžu rozvinúť účinok na celé telo. Nie je to úžasné?

Tento trik používali kedysi už naše babičky. Príprava cibuľových ponožiek pritom nie je nijak náročná. Rozkrájajte nadrobno jednu veľkú cibuľu. Rozložte si ju na ľanovú alebo bavlnenú šatku, roztlačte ju a ohrejte na pergamenovom papieri na kúrenie alebo na obrátenej pokrievke hrnca. Šatku si dajte na chodidlo tak, aby pokrájaná cibuľa dotýkala chodidla. Natiahnite si hrubé ponožky cez nohy a udržujte v teple. Mali by ste ich mať po celú noc.

Ďalšie cibuľové triky

Prípravky z cibule obvykle nie sú chuťovo najpríjemnejšie. No o to viac sú účinnejšie. Pripravte si tieto recepty, ktorú sú účinné pri prvých príznakoch prechladnutia, únavy, ale i bolestí kĺbov a pri zvyšujúcej sa horúčke.

Cibuľový nápoj na chrípku a prechladnutie

Potrebujeme: 2 cibule, 4 strúčiky cesnaku, 1 dl vody.

Postup: Cibuľu i cesnak si rozmixujte vo vode. Nápoj po dúškach vypite. Úspech bude mať zaručený vtedy, ak tento postup opakujete dvakrát denne po dobu 4 dní.

Cibuľovo-medový sirup na kašeľ

Potrebujeme: Šťavu z 1 veľkej cibule, 1lyžičku tekutého medu.

Postup: Zmiešajte všetko dohromady. Prípravok užívajte trikrát denne po jednej lyžičke počas 10 dní.

Cibuľové vrecúška

Hlien dokážu uvoľniť okrem cibuľových ponožiek aj cibuľové vrecúška. Vhodné sú hlavne pre deti, ktoré majú nádchu a kašeľ. Vďaka tomuto triku lepšie spia, keďže sa im uvoľní upchatý nos. Nakrájajte si nadrobno jednu veľkú cibuľu, nasypte ju do ľanovej alebo bavlnenej šatky, roztlačte a zaveste blízko hlavy dieťaťa. Nechajte vrecúško visieť po celú noc.

2013-11-25 11:30:00  |  Text: Janka   |  Foto: Sxc.hu  |  Zdroj: vitalia.cz

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia