Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Zázračné zeleninové šťavy: Nabijú vás dávkou zdravia (2. časť)

Zelenina vás môže vyliečiť z mnohých chorôb.
Zelenina vás môže vyliečiť z mnohých chorôb.

Na liečbu chorôb sa využíva množstvo alternatívnych prostriedkov, z ktorých niektoré, rovnako ako lieky, dokážu zmierniť príznaky choroby, alebo ju vyliečiť. Jedným z nich je liečebná terapia zeleninovými šťavami, ktoré sú bohaté na vitamíny, vlákninu, antioxidanty a minerály. Sú preto vynikajúcou alternatívou pri liečbe mnohých chorôb.

Vysoký krvný tlak (hypertenzia)

Zvýšený krvný tlak sa v súčasnej dobe vyskytuje veľmi často. Môže za to stále nervové napätie, nepravidelná strava a pasívny spôsob života. Pacienti si vtedy väčšinou sťažujú na dlhotrvajúce bolenia hlavy, na zvracanie a nevoľnosť, na závraty, celkové oslabenie tela, či výrazné búšenie srdca.

Pri hypertenzii je potrebné prísne dodržiavať diétu - obmedziť jedlú soľ, vylúčiť alkohol a prestať fajčiť. Aj keď sú k dipozícii lieky, ktoré pomáhajú pri liečbe tejto choroby, pomôcť môžu i zeleninové šťavy z cvikly, tekvice a mrkvy, do ktorých môžete pridať med a mätu.

Vysoký krvný tlak sa vyskytuje väčšinou u obéznych ľudí. Vtedy je vhodné užívať šťavu z čiernej reďkovky – to je jedinečná zelenina, ktorá obsahuje veľké množstvo vitamínu C, karoténu, solí, draslíka, vápnika, sodíka atď.

Pripravte si takúto zeleninovú šťavu: Potrebujete 2-3 lyžice citrónovej šťavy, 1 lyžica šťavy z tekvice, 2-3 lyžičky medu a 5-10 kvapiek výťažku z anízu. Dobre pomiešajte s medom, pridajte výťažok z anízu a znova dobre pomiešajte.Užívajte 1-2 kávové lyžičky niekoľkokrát denne - vždy po jedle.

Ekzém

Ak máte ekzém, vaše telo potrebuje mať zabezpečenú normálnu premenu látok, aby sa nečistoty z tela nevylučovali cez kožné póry a tiež je nutné obnoviť normálnu kyslosť v lymfatických uzlinách. Dosiahnete to týmito šťavami:

1. Užívajte 1 pohár denne pred jedlom a po ňom šťavu z tekvice a z mrkvy (1 pohár denne v kombinácii s tekvicovou šťavou).

2. Pomôže vám aj zmes štiav z mrkvy, zeleru a petržlenovej vňate (2 lyžice 3 ráz denne po jedle), z mrkvy, zeleru, petržlenovej vňate a špenátu (3 lyžice niekoľkokrát denne) z mrkvy, zeleného hlávkového šalátu a špenátu (1 lyžica 2-3 ráz denne po jedle), z tekvice a mrkvy (1-2 lyžice niekoľkokrát denne), z tekvice, mrkvy a zelenej fazule (1 lyžica niekoľkokrát denne po jedle).

Angína

Angína je veľmi nepríjemnou chorobu, ide o infekciu, ktorú sprevádza poškodenie mandlí a podnebia. Je pre ňu charakteristické to, že vzniká ložisko hnisu a v blasti mandlií sa hromadia odpadky, takže je nutné túto oblasť detoxikovať. Na to sú výborné zeleninové šťavy.

Užívajte šťavu z mrkvy 1/2 pohára na 24 hodín, zmes šťavy z mrkvy a špenátu (2-3 lyžice ráno a večer), z mrkvy, cvikly a uhoriek (1/4 pohára raz za deň), z mrkvy, zeleru, petržlenovej vňate a špenátu (3 lyžice
2 ráz denne).

Zápcha

Prehnaným konzumovaním varených potravín sa znižuje účinnosť čriev a tým vzniká zápcha. Preto je potrebné normalizovať črevné funkcie.

Počas liečby užívajte šťavu z mrkvy (najmenej 1 pohár denne), šťavu zo špenátu (najmenej 1/4 pohára denne), ako aj zmes štiav z mrkvy a špenátu (1/4 pohára ráno a večer), z mrkvy, cvikly a uhoriek (1/3 pohára denne).

Hnačka

V prípade výskytu hnačky vám výrazne môže pomôcť užívanie štavy z mrkvy (1 pohár rozdeľte na viac dávok počas dňa), ako aj zmes štiav z mrkvy, zeleru, petržlenovej vňate a špenátu (1 lyžica 3 ráz denne po jedle až po odstránenie nepríjemných príznakov).

Krvácanie ďasien

 Ak vám krvácajú ďasná, je to prvý príznak nedostatku potrebného množstva vitamínov. Vtedy je nutné zvýšiť spotrebu čerstvého ovocia a zeleniny. a vylúčiť dočasne zo stravy mäsové výrobky.

Pridajte si do zmesi štiav šťavu zo zeleného hlávkového šalátu, ktorý obsahuje množstvo potrebného vitamínu C, B1, B2, PP, P a karoténu. Tak sa výsledok dostaví oveľa rýchlejšie.

Užívajte zmes štiav z kapusty, cvikly a zeleného hlávkového šalátu (3 lyžice 1 ráz denne), z kapusty, mrkvy a zeleného hlávkového šalátu (3 lyžice 3 ráz denne), z kapusty, cibule a zeleného hlávkového šalátu (3 lyžice
2 ráz denne), z kapusty, papriky a zeleného hlávkového šalátu (3 lyžice 3 ráz denne), z kapusty, zelenej fazule a zeleného hlávkového šalátu (3 lyžice 4 ráz denne).

Cukrovka

Pri tejto chorobe je potrebné, aby pankreas normálne pracoval, a aby uhľohydráty mohol úplne spracovať. V procese liečby môžu byť účinné tieto kombinácie štiav: zmes štiav z mrkvy a špenátu (3 lyžice 3 ráz denne pred jedlom), z mrkvy, zeleru, petržlenovej vňate a špenátu (3 lyžice ráno a večer), z mrkvy, zeleného hlávkového šalátu, zo zelenej fazule a brokolice (najmenej 1/4 pohára denne), z mrkvy, zeleru, čakanky a petržlenovej vňate (2 lyžice pred spaním), z mrkvy, zeleru a petržlenovej vňate (1 lyžica ráno a večer), z mrkvy, brokolice a zelenej fazule (najmenej 1/4 pohára denne), z mrkvy, zeleného hlávkového šalátu a špenátu (3 lyžice ráno alebo večer pred jedlom).

Prečítajte si aj prvú časť článku o receptoch na výrobu zeleninových štiav, ktoré vás môžu uzdraviť. Nájdete tam aj dôležité informácie o tom, ako získať zeleninovú štavu.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9