Mýtus, ktorý otrasie sexuálnymi životmi: S týmto sa musia všetci zmieriť!

Zdroj: gettyimages.com
2020-06-29 11:15:00

Považuje sa za najerotogénnejšiu zónu ženského tela, pritom ide len o výmysel. Okolo tajomného G-bodu panuje veľký rozbroj. Podľa jeho zástancov sa tam zhlukujú nervové zakončenia spôsobujúce vzrušenie, odporcovia zase tvrdia, že také miesto neexistuje. Aká je pravda?


Muži, ktorí sa snažia nájsť ženský G-bod teraz môžu mať dobrú výhovorku. Podľa vedcov totiž tento bod neexistuje, ako sa uvádza na thesun.co.uk. Štúdia nenašla žiadne dôkazy silných orgazmov stimulovaných citlivou oblasťou, ako sa tvrdí dlhých 70 rokov. 

Čítajte tiež: Zázraky s CHOLESTEROLOM vďaka jednej potravine: Zabráni srdcovému zlyhaniu a omladí!

Nie je to jedno "tlačidlo"

Ako prvý hovoril o zvýšení sexuálnej rozkoše u žien prostredníctvom siete nervových zakončení nemecký gynekológ Ernst Gräfenberg. Jeho štúdiu však vyvrátil nový výskum 17 žien stredného veku. Nezistil žiadne body v ženskom tele, len „rovnomerné rozdelenie“ nervov v tele. 

„Nie je to ako stlačiť jedno tlačidlo vo výťahu alebo vypínač svetla. Nejde o jednu vec,“ zdôrazňuje Barry Komisaruk z Rutgers University v New Jersey. 

Zdravotníci z Istanbulu tiež tvrdia, že anatomický dôkaz prítomnosti G bodu bol „nedostatočný a slabý“. Štúdia tak môže byť pre mnohých úľavou. Jeden prieskum odhalil, že 22 percent mužov malo pocit, že je to hlavný cieľ pri sexe.

Mužská výhovorka? 

Taktiež doktor Nathan Hoag, ktorý bol na čele jedného austrálskeho výskumu, tvrdil, že G-bod nemá žiadny anatomický základ. Údajne vzrušenie z dráždenia miesta v oblasti, kde by sa mal nachádzať tajomný G-bod vyplynulo len z toho, že sa daná oblasť nachádzala v blízkosti klitorisu. Ozvala sa však bristká sexuologička Rebecca Dakinová, podľa ktorej bod existuje a toto vedecké zistenie považuje za mužskú výhovorku, ako odôvodniť vlastný zlý výkon pri sexe. 

Je už len na vás, čomu uveríte. Verte však svojim pocitom. Ak pri sexe pocítite intenzívne vzrušenie, môžete byť len krok od orgazmu. Či už má na tom podiel dráždenie G-bodu alebo iného miesta v ženskom tele... 

Fotogaléria


Tagy:
zdravie sex orgazmus G-bod

2020-06-29 11:15:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia