Keď erekcia nie je to, čo bývala: Aké sú príčiny a ako sa dostanete opäť do formy?

Ilustračné foto
Zdroj: foto: shutterstock.com
2019-09-18 05:59:00

Sex máme radi všetci a na veku pritom vôbec nezáleží. Posteľné radovánky si vychutnáme možno ešte viac v zrelšom veku, než keď sme boli mladí a neskúsení. Ale čo robiť v prípade, ak s vami „ten dole“ vôbec nespolupracuje?

Riziko erektilnej dysfunkcie narastá vekom. Ani 5-kilometrovú trať dnes nezabehnete za rovnako dobrý čas ako pred 20 rokmi. Je preto prirodzené, že občas vaša „pýcha“ zaštrajkuje. Svoj sexuálny apetít však na klinec zavesiť určite nemusíte – naopak, zistite, čo vám dokáže pomôcť. Máme pre vás hneď niekoľko tipov, ktoré vám opäť vlejú krv do žíl, a to doslova.

Koho sa týka?

Vzniká pod perinou a tam, bohužiaľ, často aj zostáva. Trápi aj vás? Červenať sa nemusíte. Ťažkosti s erekciou má totiž podľa výskumu Cleveland Clinic približne 40 % mužov vo veku 40 rokov a až takmer 70 % pacientov je postihnutých vo veku 70 rokov. Zrejme každému sa občas stane, že nemôže. Ak však problémy pretrvávajú viac ako 6 mesiacov, ide o zdravotný problém. Faktory, ktoré ovplyvňujú kvalitu erekcie, pritom vieme rozdeliť do dvoch skupín.

Medzi fyzické faktory patria napríklad srdcové ochorenia, diabetes, vysoký cholesterol, vysoký krvný tlak, obezita či nadváha, fajčenie, požívanie alkoholu.

Psychické faktory vplývajúce na kvalitu erekcie môžu byť depresia, strach z intimity, pocit viny, úzkosť, stres, nízke sebavedomie.

A čo riešenia? Sú rôzne – od preparátov, ktoré podporia vašu mužnosť, cez vákuovú pumpu až po hormonálnu liečbu. Čo všetko sa ešte oplatí vyskúšať?

1. Každý deň sa prechádzajte

Pohyb naozaj prospieva aj vášmu erotickému životu. Podľa harvardskej štúdie stačí už 30 minút chôdze každý deň a riziko problémov s erekciou klesá o 41 %. Ešte lepšie urobíte, ak na prechádzku zoberiete aj svoju partnerku. Spoločne strávené chvíle utužia váš vzťah, čo sa môže odzrkadliť aj vo vašej spálni.

2. Vráťte svojmu telu aminokyseliny

Jednou takou, ktorá by sa vám mohla zvlášť hodiť, je L-arginín – aminokyselina prirodzene sa nachádzajúca v našom organizme. Pomáha pri tvorbe oxidu dusného. Ten uvoľní hladké svalstvo a cievy vedúce do penisu, čím zaručí spoľahlivú erekciu. Okrem toho podporuje imunitný systém a zlepšuje hojenie rán. Nájdeme ho v bledom mäse, tekvicových jadierkach, sóji, cíceri, arašidoch, šošovici alebo v kvalitných výživových doplnkoch podporujúcich erekciu.

 

 

 3. Spestrite svoj tanier

Pozor, zvlášť zbystriť treba pri typických „pivných bruchách“. Muž s obvodom pása okolo 107 cm má až o polovicu väčšiu šancu, že bude trpieť poruchou erekcie, než ten s obvodom okolo 81 cm. Čo si teda dopriať? Dostatok ovocia, zeleniny a obilnín, ktoré vám dodajú množstvo vlákniny prospešnej aj pre vaše trávenie. Zlé tuky v podobe vyprážaných jedál či údeného vymeňte za tie zdravé, napríklad orechy či ryby.

4. Nechajte sa nahovoriť na akupunktúru

Potenciálnym pomocníkom je aj akupunktúra. Táto metóda stimuluje nervy, ktoré vypúšťajú hormóny a zlepšujú krvný obeh. Podľa rakúskeho výskumu pocítilo vďaka akupunktúre zlepšenie erekcie až 21 % mužov. Že sa vám predstava desiatok drobných ihiel napichaných do vášho tela nepozdáva? Zahoďte obavy a aspoň tomu dajte šancu. Možno je tým pravým, čo u vás bude fungovať. 

5. Pomôžte si hneď teraz

Ak potrebujete vzpruhu hneď a zaraz, vyskúšajte Erexan – výživový doplnok založený výhradne na koncentrovaných prírodných extraktoch a aminokyselináchObsahujú citrulín, ktorý zabezpečuje hladinu spomínaného L-arginínu v bunkách. Nájdete v ňom aj L-lyzín, ktorého nedostatok sa prejavuje slabou erekciou a nižšou sexuálnou výdržou. Tribulus terrestris a L-ornitín ovplyvňujú a stimulujú hladinu testosterónu a koncentrovaný extrakt z rastliny maca prináša do organizmu energiu a vynikajúco vplýva na slabú erekciu. Produkty Erexan sú overené laboratórnymi testami a uznané Úradom verejného zdravotníctva SR a na ich kúpu nepotrebujete ani lekársky predpis.

OBJAVTE VŠETKY ÚČINKY EREXANU

Fotogaléria

2019-09-18 05:59:00  |  Foto: shutterstock.com  |  Autor: © Zoznam/az  |  Zdroj: PR článok

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia