Túto chybu robí KAŽDÝ DRUHÝ muž: Keď zistíte, čo vám hrozí, pobežíte do kúpeľne!

Ilustračné foto: Gettyimages.com
Zdroj: gettyimages.com
2018-08-30 17:00:00

Dôkladná intímna hygiena by sa nemala týkať len žien, ale aj mužov. Mnohí muži, žiaľ, nevedia, ako často a akým spôsobom by si mali umývať genitálie. Nesprávnymi návykmi riskujú infekciu, a dokonca aj rakovinu!

Ako upozorňuje portál Focus.de, nemeckí muži nie sú práve najlepším príkladom dodržiavania zásad intímnej hygieny. Nie každý z nich sa denne sprchuje, a to sa týka aj výmeny spodnej bielizne. Podľa slov urológa Armina Seckera z Fakultnej nemocnice v Münsteri je dôsledkom zlej hygieny nepríjemný zápach, ale aj riziko infekcie, či dokonca karcinóm penisu.

Čítajte viac: Túto sexuálnu praktiku z postele radšej vyžeňte: Pre ženy rozkoš, pre mužov gilotína

Karcinóm penisu postihuje v priemere každého stého muža. Ide o agresívnu formu rakoviny, ktorej príčinou môže byť napríklad nedostatočná hygiena, resp. smegma (zmes mazu a mŕtvych buniek hromadiaca sa pod predkožkou). Ak na úde ostáva, čiže muž penis dostatočne neumýva, môže spôsobiť zápal. Práve ten dokáže podnietiť rakovinové bujnenie.

Pred aj po každom styku!

Podľa urológa by si mali muži umývať intímne partie aspoň raz denne, predovšetkým oblasť pod predkožkou – pomocou teplej vody a mydla s neutrálnym pH. Takisto by sa mali umyť pred a po každom pohlavnom styku, v opačnom prípade môžu na partnerku preniesť patogény nachádzajúce sa na penise.

Umývanie by malo byť jemné, bez nadmerného mydlenia, ktoré by opäť mohlo viesť k podráždeniu a zápalu. Okrem umytia treba penis aj dôkladne osušiť, aby sa nestal živnou pôdou pre mykózu. Ako odborník na záver pripomína, preháňať by ste to nemali ani s holením, pretože poranené miesta by mohli byť vstupnou bránou pre mikróby.

Fotogaléria


Tagy:
penis intímna hygiena

2018-08-30 17:00:00  |  Foto: Gettyimages.com  |  Zdroj: zh

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia