Ako vám 50 odtieňov sivej môže zlepšiť zdravie? Nečakaný účinok známeho bestselleru!

Známy bestseller 50 odtieňov sivej môže mať pozitívny vplyv na vaše zdravie!
Zdroj: profimedia.sk
2017-03-04 06:00:00

Ste fanúšikom trilógie bestselleru 50 odtieňovej sivej? Snívate o tom, že stretnete svojho vlastného Christiana Greya a radi by ste sa v posteli nechali inšpirovať jeho skazenou mysľou? Je načase zahodiť ostych a predostrieť partnerovi či partnerke logické argumenty – vedci zistili, že poriadne korenistý sex môže zlepšiť vaše zdravie!

 

Keď v roku 2012 uzrelo svetlo sveta kniha 50 odtieňov šedej, prelomilo sa tabu. O BDSM sexe, teda sado-maso, sa začalo hovoriť pomerne otvorene. Zahrať si v posteli dominantnú či submisívnu postavu a nechať si zviazať či bičovať sa stalo snom mnohých žien. Vedci však nedávno prišli so zaujímavou teóriou, o ktorej ako prvý informoval britský portál Dailymale: sado maso sex môže výrazne zlepšiť naše zdravie! Toto sú štyri dôvody, ktorými svojho partnera či partnerku na BDSMI určite presvedčíte:  

B ako BLAHODARNÉ ÚČINKY NA IMUNITU

Pýtate sa, ako môže BDSM súvisieť s imunitou? Vášnivý sex zvyšuje prietok krvi do mozgu. Vďaka tomu sa krv prečisťuje rýchlejšie, čo pôsobí na všetky bunky doslova ozdravujúco a blahodarne, čím posilňujeme svoju imunitu. Isteže, každá fyzická aktivita nám rozprúdi krv, no mnohí odborníci sa zhodujú, že pri BDSM je to predsa len o niečo výraznejšie, keďže nielen vzájomné dotyky, ale aj mentálne prepojenie je oveľa intenzívnejšie než pri bežných aktivitách.


Spánok spúšťa vážnu chorobu: Zo zdravého návyku nebezpečný škodca!


D ako DOPAMÍN

Pri pároch, ktoré praktikujú BDSM, údajne platí, že majú vo všeobecnosti harmonickejší vzťah ako bežné páry. Hlavnú úlohu v tom zohráva predovšetkým komunikácia, ktorá je počas sado maso hier kľúčová. Takýto pár musí mať vo svojom vzťahu vybudovanú silnú vzájomnú dôveru, intimitu a rešpekt. Vedci tvrdia, že čím intímnejší a dôvernejší vzťah so svojím partnerom máte, tým viac serotonínu a dopamínu, teda hormónov šťastia, vaše telo produkuje. Navyše, práve pri BDSM sexe môžete dosiahnuť oveľa silnejší orgazmus, ktorý vás doslova zaplaví radosťou. Aj vďaka vášnivým hrám v štýle 50 odtieňov sivej tak môžete zo svojho tela vyrobiť hotovú továrničku šťastia.

S ako STRES

Niekoľko zahraničných štúdií dokázalo, že páry, ktoré praktikujú BDSM, nemajú v živote toľko stresu. Existuje na to aj lekárske vysvetlenie. Ľudia, ktorí si počas vášnivých hier užívajú napríklad bičovanie, či už na pozícii dominantnej alebo submisívnej osoby, majú v tele nižšiu hladinu kortizolu, ľudovo prezývaného aj „hormón stresu“. To nie je vôbec zanedbateľný fakt, keď vezmeme do úvahy, že práve stres je spúšťačom mnohých závažných ochorení.

M ako MENTÁLNE ZDRAVIE

Veľká väčšina ľudí stále považuje sado maso praktiky za zvrhlé a nechutné. Niektoré vedecké štúdie však nasvedčujú tomu, že ľudia praktizujúci BDSM sú vo všeobecnosti zrelé a sebaisté osobnosti. Štúdia z roku 2003 dokonca zistila, že ľudia obľubujúci BDSM sú vo všeobecnosti menej neurotickí, sebavedomí, empatickí a otvorení, no zároveň tvrdohlaví a nekompromisní.

Čítajte tiež: Bolesť chrbta ako signál vážneho problému? Šokujúce spojenie s rizikom úmrtia!

2017-03-04 06:00:00  |  Text: ts   |  Foto: Profimedia.sk  |  Zdroj: dailymail.co.uk

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia