Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Mužská spodná bielizeň na pretrase: Pozrite sa, čo môže spôsobiť nesprávny výber!

Uprednostňujete slipy alebo boxerky? Či radšej na ostro? Pozrite sa, čo je pre mužov najlepšie!
Uprednostňujete slipy alebo boxerky? Či radšej na ostro? Pozrite sa, čo je pre mužov najlepšie! (Zdroj: thinkstock.com)

Nie len ženská spodná bielizeň si zaslúži pozornosť, a to nie len pri výbere ale aj pri starostlivosti. Rovnako by si na svoje intímne partie mali dávať pozor aj muži. Ktorý typ bielizne je pre nich najvhodnejší? Pozorne čítajte!

Dôležitá súčasť odevu 

"Spodná bilezeň je najdôležitejšia a je potrebné ju meniť často, aby bola vždy čistá. Vyradiť by sme ju mali vždy, keď je opotrebovaná. Ak budete pracovať vonku alebo sa príliš spotíte, je dobre meniť spodnú bielizeň vždy na poludnie, aby bola čistá," povedal Gregor Albert, lekár z Delray Beach na Floride. 

Tohto sa pri spodnej bielizni držte!  

  • každý mesiac by sme mali vyhodiť najstaršie kusy bielizne
  • mať z každého druhu spodnej bielizne aspoň pár kusov - záleží od vlastných preferencií - farby, strihy, materiálu

Pohodlie vs zdravie - kde je pravda? 

Tesná mužská spodná bielizeň sa od určitého momentu spája s pojmom - nižšia kvalita spermií, nízka možnosť oplodnenia partnerky. Veľký boom okolo tohto zistenia vyvolal množstvo otázok a zároveň aj protichodné vyjadrenia odborníkov. Kým jeden si myslí, že žiaden dôkaz neexistuje, druhý je za a neodporúča tesnú bielizeň. 

Podľa urológa Philipa Werthmana tomuto mýtu veriť nemusíme. Je to podľa neho výmysel.

„Existuje štúdia, ktorá analyzovala teplotu v intímnej oblasti u mužov, ktorí nosia boxerky a iných, ktorí nosia tesnú spodnú bielizeň a v plodnosti mužov nebol žiaden rozdiel,“ povedal Werthman, ktorý je zároveň aj riaditeľom centra reprodukčnej medicíny v L.A.

Urológ Gregor Albert na otázku, ktorý typ spodnej bielizne je pre chlapov najlepší priznáva: medzi slipami, boxerkami či iným druhom bielizne nie je rozdiel – noste teda to, čo je pohodlné. S kolegom Werthmanom sa nezhoduje v otázke, či je za nižšou plodnosťou môžu byť preferencie v oblasti výberu spodnej bielizne. 

"Vo všeobecnosti boxerky poskytujú viac priestoru, slipy zase poskytujú podporu. Je to preferenciách, no tesnejšie slipy znižujú plodnosť, takže ak sa pokúšate so svojou ženou o dieťa, uprednostniť by ste mali dobre padnúce boxerky,“ vyjadril svoj názor Gregor Albert. 

Čo teda nosiť? 

Boxerky, slipy alebo chodiť na ostro? Dermatológ David Soleymani z Chicaga vysvetlľuje pre a proti jednotlivých druhov mužskej spodnej bielizne.  

  • Plusy a mínusy pre boxerky 

Boxerky majú pre mužov jednu základnú výhodu – chránia totiž citlivú oblasť pred nehodou so zipsom.

Majú ale aj viacero nevýhod. Ak ste aktívnym športovcom, zrejme to nie je tá najvhodnejšia spodná bielizeň. Pri športe totiž prichádza k treniu, ktoré údajne vedie k obzvlášť závažnej chorobe – testikulárnej torzii. Pri nej prichádza k pretočeniu semenníka, pri čom sa preruší prívod krvi do orgánu. Sprevádza ju bolesť.

  • Pozor na slipy! 

Ukázalo sa, že kým slipy znižujú trenie a sú pre niekoho pohodlnejšie, zvyšujú v intímnych partiách teplo a vlhkosť, čo vedie k infekcii a kožným problémom,

Potrápiť vás môže tinea cruris, mykotická infekcia, vyvolaná rôznymi dermatofytmi. Je to chronické ochorenie, ktoré trvá roky a vyskytuje sa najmä u mužov.

Treba si dávať pozor na to, z akých materiálov si spodnú bielizeň vyberáme, najlepšie budú tie zo syntetických materiálov, ktoré odvádzajú vlhkosť.

  • Trúfate si chodiť na ostro? 

Chodiť naostro má svoje pre a svoje proti. Na jednej strane menej starosti s tým, akú spodnú bielizeň zvoliť, na strane druhej otázka, či budú mať v budúcnosti problém s plodnosťou alebo nie. Jedno je však isté - nevýhodou je, že si muži musia dávať väčší pozor nato, čo si oblečú, ako si to oblečú pre prípad malej nehody so zipsom, oblečenie je musí byť čisté a bez baktérií, ktoré by mohli spôsobiť v intímnych oblastiach nemalé problémy. 

Koniec koncov, je to vec preferencie. Prevencia zdravia by však mala byť na prvom mieste. 

Čítajte tiež: Chcete si spomenúť na zážitky z detstva? Nemôžete a my vieme prečo!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9