Pravidlá pri orálnych radovánkach: O tomto doteraz takmer nikto nevedel!

Užívajte si milostné radovánky s partnerom, no dbajte pritom na svoje zdravie.
Zdroj: thinkstock.com
2016-01-12 20:50:00

Je príjemným spestrením intímneho života, no môže sa skončiť rakovinou! Podľa vedcov i lekárov je orálny sex dokonca nebezpečnejší ako cigarety a alkohol. Pritom to tak nemusí byť, stačí len poznať zásady hygieny, o ktorých však len málokto vie.

Perfektný zdravotný stav ústnej dutiny

Fakt, že sa treba pred plánovaným uspokojovaním ústami dôkladne poumývať alebo osprchovať, vie už takmer každý. Bohužiaľ, nemusí to stačiť! Zdravotné nepríjemnosti pri orálnych radovánkach sa môžu totiž objaviť aj vtedy, ak váš partner nemá v poriadku zuby. Môžete sa príkladne starať o intímne partie a pravidelne používať intímnu hygienu, ak nie je partnerova zubná hygiena perfektná, hrozia zdravotné komplikácie!

Lekári zdvíhajú varovný prst a upozorňujú, že orálny sex si vyžaduje perfektný zdravotný stav ústnej dutiny. Zrejme vás to prekvapí, ale tým je na mysli ústna dutina bez zubných kazov! V zubnom kaze sa totiž nachádza baktéria Gardnerela Israeli, ktorá narobí v pošve nepríjemné infekcie a zápaly. Chrup plný kazov a zlá ústna hygiena môžu byť pôvodcami výtoku z pošvy. Dokonca by aj mandle mali byť zdravé bez angín a hnisavých zápalov. Ide o základnú podmienku orálneho sexu. Minimálne v tom prípade, ak muži nechcú svojim partnerkám privodiť zdravotné trampoty. Navyše, ústa sú sami o sebe ideálnym miestom na baktérie. Tie sa najviac rozmnožujú v teplom a vlhkom prostredí.


Pravda o vašom zdravotnom stave za 60 sekúnd: Odhaľte vďaka lyžičke, ako ste na tom!


Čo vás ochráni?

Okrem perfektnej intímnej i zubnej hygiene by pre každý pár malo byť samozrejmosťou používanie prezervatívu alebo latexového dentálneho rúška. Rúško zabráni priamemu styku úst a genitálií. Niektoré sú dokonca prispôsobené na orálny sex. Opýtajte sa na ne v sex shope.

Týka sa to aj žien

Aj ženy by sa mali mať na pozore, ľahko môžu nakaziť svojich partnerov. Trápi vás a vašu polovičku často herpes? Mali by ste byť opatrné. Ešte donedávna bolo známe, že genitálny herpes má pôvodcu v type vírusu označovaného ako HSV-2 a za pľuzgiere na ústach nesie zodpovednosť vírus HSV-1. Je však dokázané, že genitálny herpes aj prejavy na ústach môžu spôsobiť oba typy vírusu. Príznaky sú často nenápadné a zákerné. Často ani nemusíte vedieť, že ide o genitálny herpes. Neraz sa skrýva za zdanlivo obyčajným výtokom. To však nie je všetko. Spočiatku nevinný orálny sex sa môže skončiť prenosom pohlavných ochorení ako HIV, chlamýdiovou infekciou, syfilisom, kvapavkou či žltačkou. Môžete si byť však istí, že pri orálnom sexe nehrozí tehotenstvo..

Čítajte tiež: Milostné hrátky ako liek? Šokuje vás, na ktoré ochorenie zaberá sex účinne!

2016-01-12 20:50:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: red

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia