Muži musia mať pravidelný sex: Pozrite sa, čo sa môže stať, ak si ho nedoprajú!

Muži by mali mať pravidelný sex, prospieva to ich zdraviu.
Zdroj: thinkstock.com
2017-05-31 20:30:00

Nálepku vždy pripravených a sexuálne náruživých tvorov získali muži! Zatiaľ čo ženy stále musia myslieť na tisíc vecí súčasne a sú v strese, muži si dokážu užiť daný okamih. A to je dobre! Horšie by totiž bolo, ak by sex vôbec nemali, čo by sa mohlo nepríjemne prejaviť na ich zdraví...


Žiadny výmysel, ktorým by muži chceli upozorniť svoje partnerky na to, aby sa im viac venovali! Je vedecky podložené, že sex je priam nevyhnutný pre zdravie drsnejšieho pohlavia. Ak by sa nevenovali sexuálnym praktikám pravidelne, hrozí im v neskoršom veku poškodenie zdravia. Menšie používanie svojho pohlavného orgánu vedie k jeho neskoršiemu zmenšeniu a hlavne k poruche erekcie. Sex je v podstate pre nich prevenciou!

Potvrdzuje to doktor Barry Buffman z Boston Medical Group. Častá sexuálna aktivita je u mužov veľmi dôležité pre celkové fyzické, psychické a emocionálne zdravie. Aj keď sa hovorí, že muži nepotrebujú moc dôvodov na to, prečo mať sex, čo sa týka ich zdravia, naozaj by naň nemali zabúdať!

Penis ako barometer zdravia

Ak mužov po päťdesiatke prestane ich "nádobíčko" poslúchať, je dosť pravdepodobné, že za to môžu nepravidelné sexuálne aktivity v mladosti. Svoj penis by preto nemali zanedbávať, v opačnom prípade sa môžu stretnúť s nepríjemným zdravotným problémom ako atrofia alebo zakrpatenie, no hlavne impotencia. Aby si udržali zdravie pohlavného údu, odporúča sa súlož alebo masturbácia minimálne trikrát do týždňa. Navyše, ak budú mať pravidelnú ejakuláciu aspoň päťkrát do týždňa, riziko rakoviny prostaty sa zníži o tretinu! Jednoducho povedané, penis u mužov slúži ako barometer zdravia. Odkazuje na to, čo sa tele v tele.

Zaručí sladký spánok

Sex je nevyhnutný pre dobrý spánok. Odborníci sa domnievajú, že ejakulácia vplýva na prefrontálny kortex, čo je predná časť čelového laloka mozgovej kôry. Ten sa po dosiahnutí vrcholu akoby vypne. Dokonca sa spája aj s vylučovaním oxytocínu a serotonínu, ktoré môžu za to, prečo je muž po sexe taký malátny a takmer okamžite zaspí.

Milostné radovánky sú výborné aj vtedy, ak ich bolí hlava. V jednej nemeckej štúdii sa priznalo až 60 % jej účastníkov trpiacich migrénou, že im sex pomohol a vďaka nemu už nemali také bolesti.


Dlhodobý celibát s nami nič nerobí? Omyl, toto sa s nami deje, ak nemáme dlho sex!


Srdce sa im poďakuje

Spálni by sa nemali vyhýbať aj preto, že sex podporuje zdravie srdca. Podľa štúdie zverejnenej v časopise American Journal of Cardiology muži, ktorí majú sex dvakrát týždenne, majú nižšie riziko kardiovaskulárnych ochorení ako tí, ktorí ho majú menej často. Tí, ktorí mali sex len raz za mesiac a menej, mali až o 50 percent väčšie riziko kardiovaskulárnych chorôb ako tí, ktorí si užívali raz za týždeň!

"Náš výskum jednoznačne preukázal, že nízke frekvencie sexuálnej aktivity predpovedali nové kardiovaskulárne príhody," povedala Susan Hallová, PhD.

Existuje množstvo dôvodov, prečo dať sexuálnym "hrátkami" zelenú. Aby toho nebolo málo, pri orgazme sa produkuje do tela viac testosterónu, ktorý posilňuje kosti a svaly. Aj mužská psychika je na tom lepšie! Znižuje stres a pomáha predchádzať depresiám.

Aj ženy by si mali dopriať!

Sexuálna aktivita má množstvo blahodarných účinkov na zdravie nielen mužov, ale aj žien. U oboch pohlaví pôsobí priam zázračne!

Očakávajte tieto pozitívne účinky:

Pravidelný sex vplýva na zdravie pozitívne len za predpokladu, že obom partnerom spôsob a frekvencia sexuálnych radovánok vyhovuje. V každom prípade netreba zabúdať na to, že spálňa nie je len na spanie, ale je to aj vaše hniezdočko lásky.

Čítajte tiež: Záhadný orgazmus v spánku, o ktorom sa príliš nehovorí: Toto ste o ňom nevedeli!

2017-05-31 20:30:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: red

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia