Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Prečo mať sex niekoľkokrát do týždňa? Tieto dôvody vás presvedčia prehodnotiť milostný život!

Doprajte si sex, je veľmi zdravý!
Doprajte si sex, je veľmi zdravý! (Zdroj: Porifmedia.sk)

Milostné radovánky majú množstvo zdravých účinkov na naše telo, ktoré už sú zrejme mnohým známe. O týchto ste však zaručene nevedeli!

Budete sa cítiť najedení

Škvŕka vám v bruchu? Zrejme budete prekvapení, ale je dokázané, že milovaním na istý čas umlčíte škvŕkanie v bruchu a podporíáte pocit nasýtenia.

Koniec úzkosti

Trpíte úzkosťou? Namierte si to rovno do spálne! Dr. Jonathan R. Cole z Kalifornie, ktorý sa tiež zaoberá výskumom dlhovekosti, tvrdí, že každodenný sex môže znížiť úzkosť. Môžu za to endorfíny, ktoré produkuje.

Sex ako pomoc imunite

Americkí vedci z Wilkes University v Pennsylvanii preukázali, že študenti, ktorí sa oddávali milostným hrám so svojimi polovičkami boli odolnejší voči vírusom či baktériám. Bol u nich preukázaný nárast imunoglobulínu, čo je bielkovina chrániaca proti ochoreniam. Ak môžete, milujte sa minimálne dva alebo trikrát do týždňa!

Predídete inkontinencii

Inkontinencia je problém, ktorý sa v určitej fáze života nemusí vyhnúť ani ženám. Posilovanie panvového dna predchádza tejto poruche. Cvičte si panvové dno najlepšie počas sexu s partnerom. Orgasmus je bonus, ktorý sťahuje panvové svaly, čím ich skvele posilňuje.

Sex ako liek proti bolestiam

Výhovorka „miláčik, bolí ma hlava“ už stráca opodstatnenie. Je dokázané, že ak trpíte bolesťou, netreba brať lieky, treba si "predpísať" milovanie. Orgazmus totiž znižuje prah bolesti. Nevadí, ak ho počas milovania nedosiahnete. Hlava môže prestať bolieť aj pri stimulácii.

Krajšia pleť

Zrejme už viete, že pravidelným milovaním sa vlastne staráte aj o svoju pleť, ktorá je krásna a rozjasnená. No viete, čo sa vlastne vtedy deje? Pohlavný styk má pozitívny vplyv na produkciu ľudského rastového hormónu, čo dopomáha k hladkej a sviežejšej pleti. Dokonca vám pravidelné milovanie uberie z tváre 4 až 7 rokov.

Vyhnete sa rakovine prostaty

Journal of American Medical Association prišli so správou, ktorá poteší každého „milovníka“. Sex a pravidelná ejakulácia totiž znižuje rakovinu prostaty. Samozrejme, za vznik rakoviny môže viacero faktorov, sex je však najlepšia prevencia.  

Čítajte tiež: Dlhodobý celibát s nami nič nerobí? Omyl, toto sa s nami deje, ak nemáme dlho sex!

Sex pre zdravie: Tieto polohy zatočia so zdravotnými problémami

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9