Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Vaša ruka má veľkú moc: Liečivá sila masturbácie vás šokuje!

Ženy by sa nemali hanbiť masturbácie, je zdravá!
Ženy by sa nemali hanbiť masturbácie, je zdravá! (Zdroj: thinkstock.com)

Mnohí o nej nechcú hovoriť, lebo ju považujú z hľadiska svojej viery za kontroverznú alebo sa jednoducho hanbia. Ale za čo? Masturbácia je zdravšia, ako si myslíte. V súčasnosti ju dokonca lekári odporúčajú mužom i ženám ako veľmi prospešnú.

Posilňuje imunitu

Kedysi bolo sebauspokojovanie považované za škodlivé, vraj viedlo k oslepnutiu, poruchám zažívacieho traktu či dokonca k zápalu vaječníkov. Taktiež bolo len pre ľudí bez sexuálneho partnera a keď už jeden z partnerov masturboval, považovalo sa to za neveru. Ide však len o mýty! Ak sa frekvencia masturbácie nepreháňa (10- a viackrát za deň), onánia je veľmi zdravá, chráni mužov i ženy pred zápalom močového mechúra, cukrovkou, rakovinou prostaty, depresiami, nespavosťou a hlavne posilňuje imunitný systém, čo sa hodí hlavne teraz v chrípkovom období. Vedecké dôkazy o prospešnosti masturbácie majú odborníci zo Sydney Anthony Santella a Spring Chenoa Cooperová.

Zabráni infekciám

Je známe, že masturbuje viac mužov ako žien. Pritom má veľa zdravotných výhod hlavne u žien! Ako sa uvádza na portáli Counselheal.com, môže byť prevenciou infekcie krčka maternice a močových ciest.

 „Pri vzrušení a orgazme sa otvára krčok maternice, jeho svaly sa sťahujú a odchádza sekrét. To umožňuje cirkuláciu tekutín, takže sekrét plný baktérií je odplavený preč,“ dokazujú vedci, aké je sebauspokojovanie u žien liečivé.

To však ani zďaleka nie je všetko! U oboch pohlaví dochádza k zníženiu rizika cukrovky typu 2 a uvoľneniu psychického napätia. Zbaví vás nespavosti, pevnosť panvového dna je vyššia a muži sa môžu tešiť z ozdravenia prostaty!

Koniec depresiám

Ak trpíte počas týchto sychravých jesenných dní depresiou, s pokojným svedomím masturbujte! Vtedy sa vylučujú do mozgu hormóny endorfíny, ktoré pôsobia ako skvelá prevencia depresií. Hladina stresového hormónu vtedy klesá. Keď sa k tomu pridá zvýšené sebavedomie, nižší tlak, silnejšie srdce - sebauspokojovanie možno považovať za účinný liek!

Široký výber liekov, výživových doplnkov, množstvo zliav a poradenstvo. To vám ponúka Fitlekáreň, internetový obchod pre vaše zdravie!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9