Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Týmito zvyklosťami si škodíte: Najčastejšie chyby, ktoré robia ženy pri intímnej hygiene!

Chyby v intímnej hygiene
Chyby v intímnej hygiene (Zdroj: thinkstock.com)

Nie vždy platí, že dôkladnou starostlivosťou sa zbavíte zdravotného problému. Práve naopak. Môžete si uškodiť! Prehnanou hygienou si problém len prehĺbite. Pri intímnej hygiene to funguje dvojnásobne.

Vlhčené obrúsky

Vlhčené obrúsky na intímnu hygienu sa považujú za praktických pomocníkov vhodným na použitie v priebehu celého dňa a v akejkoľvek situácii alebo len pre príjemný pocit. Nemali by ste to však s nimi preháňať! Ich nadmerné používanie môže narušiť vlhkosť intímnych miest. Prílišnou hygienou sa stráca kyslé pH, takže sa ľahko môžu objaviť slabé zápaly či vaginálne mykózy. Navyše, väčšina vlhčených obrúskov obsahujú chemické látky a parfumy, ktoré intímne partie len zvytočne dráždia.

Snažte sa obmedziť aj používanie slipových vložiek, ktoré sú parfumované

Vhodná spodná bielizeň

Vhodná bielizeň hrá dôležitú úlohu. Dbajte na to, aby spodná bielizeň bola priedušná a nedržala sa v nej vlhkosť. Najvhodnejším materiálom pre nohavičky je kvalitná 100-percentná bavlna. Syntetika môže pokožku dráždiť a neumožňuje jej dýchať.

Toaletný papier

Toaletný papier používate každý deň. Nezabúdajte, že záleží aj na jeho výbere. Ak nezvolíte ten správny druh, môžete bojovať so zdravotnými problémami in tímnych partií, ktorých sa len tak ľahko nezbavíte. Lekári neodporúčajú najmä parfumované toaletné papiere, ktoré môžu spôsobiť zápaly a infekcie.

Zvoľte vhodné oblečenie

Oblečenie hrá úlohu v intímnej hygiene. Dávajte si pozor na priliehavé džínsy a bielizeň zo syntetických vlákien. Noste radšej priedušné a pohodlné oblečenie. Odevy, ktoré nie sú priedušné zvyšujú pravdepodobnosť vzniku infekcie.  

V žiadnom prípade to preto s hygienou nepreháňajte! Používaním rôznych kozmetických prípravkov niekoľkokrát denne si koledujete o narušenie prirodzeného prostredia v pošve a meníte jej pH. Výsledkom sú nepríjemné zdravotné problémy, ktoré vám budú komplikovať každodenný život.

Šírte informácie o zdraví ďalej! Nikdy neviete, komu môžu pomôcť. Vďaka zdieľaniu sa o článku dozvedia aj vaši priatelia.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9