Lekárka varuje: Kniha Fifty Shades of Grey môže za nárast sexuálne prenosných chorôb!

Kniha Fifty Shades od Grey spôsobila nárast pohlavných chorôb!
Zdroj: profimedia.sk
2014-05-28 11:30:00

Je to možné? Kniha Fifty Shades of Grey je vraj na vine, že sa začali častejšie šíriť pohlavné choroby medzi staršími ľuďmi. Uznávaná lekárka a predsedníčka výboru britskej lekárskej asociácie Dr. Charlotte Jonesová zdvíha varovný prst!

Kniha Fifty Shades of Grey vyvolala veľký ošiaľ medzi ženami po celom svete a stala sa bestsellerom. Hneď ako vyšla po slovensky, ľudia sa o ňu začali doslova trhať a „hltali“ každú jej stranu! Ide o erotický román, ktorý bez okolkov zverejňuje sexuálne fantázie žien. Opisuje nerovný vzťah nevinnej študentky Anastázie Steeleovej a multimilionára Christiana Greya.

V súčasnosti Dr. Charlotte Jonesová varuje, že tento erotický román je zodpovedný za šírenie pohlavných chorôb medzi staršími ľuďmi (nad 50 rokov). K tomuto výsledku dospela na základe štatistických údajov o náraste chorôb spojených so sexuálnym životom starších párov.

Sú odvážnejší, no nezodpovednejší

Doteraz boli starší ľudia v posteli zdržanlivejší, neboli otvorení a neradi experimentovali. Teraz sú vďaka knihe v intímnom živote odvážnejší a sebavedomejší. Podľa doktorky sa staršie páry vystavujú väčšiemu riziku, že nepoužijú kondóm. Dokonca hovorí o tzv. efekte Fifty Shades of Grey.

„Pokiaľ ide o bezpečný sex, vždy myslíme hneď na mladých ľudí. Ale je tu efekt Fifty Shades of Grey. Starší ľudia sú kvôli nemu viac otvorenejší a častejšie experimentujú, no nie vždy myslia na používanie kondómu. Každý, bez ohľadu na vek, keď ide do nového vzťahu, by mal myslieť na bezpečný sex a najmä na úlohu kondómov,“ povedala Dr. Charlotte Jonesová.

Ochrana je prvoradá

Odborníčka upozorňuje, že lekári si všímajú čoraz väčší počet prípadov kvapavky a syfilisu spolu s oparmi a chlamýdiami. Bezpečný sex by mal byť preto na prvom mieste, v žiadnom prípade nezabúdajte na ochranu! Niektoré z pohlavných chorôb môžu u žien viesť k vážnym reprodukčným problémom, či u tehotných môžu vážne ohroziť zdravie dieťatka.

Šírte informácie o zdraví ďalej! Nikdy neviete, komu môžu pomôcť. Vďaka zdieľaniu sa o článku dozvedia aj vaši priatelia.

2014-05-28 11:30:00  |  Text: Janka   |  Foto: Profimedia.sk  |  Zdroj: dailymail.co.uk

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia