Účinný trik, ako poraziť úzkosť z turbulencií: Do niekoľkých sekúnd koniec strachu z lietania

Zbavte sa úzkosti z turbulencii spoľahlivo a rýchlo.
Zdroj: thinkstock.com
2017-07-18 12:00:00

Srdce vám búši ostošesť, potíte sa, ruky sa vám trasú, ste nervózni a sedadla sa chytáte ako kliešť. Len pred chvíľou ste nastúpili do lietadla, no už máte chuť vystúpiť? Čo teraz? Uzavrieť svet na pár okolitých krajín a nahovárať si, že letné dovolenky na Slovensku sú aj tak najlepšie? Chyba! Pustite sa do boja a prekonajte strach jednoduchým trikom.


Podľa správy NBC News trpí viac ako 20 miliónov ľudí aviofóbiou, inak povedané strachom z lietania. Najčastejšie sa prejavuje ako pocit strachu, úzkosti alebo paniky. Vzlietnutie, pristátie, každý hluk či náraz, alebo hlásenia letušiek o blížiacich sa turbulenciách dokážu každého mierne znepokojiť. Sú však aj takí, ktorí začnú panikáriť, sú nervózni a zmocní sa ich úzkosť.

Čítajte tiež: Rebríček najlenivejších krajín na svete: Takto dopadlo Slovensko

Koniec úzkosti vďaka peru

Čo robiť v prípade, ak lietadlo, v ktorom práve ste, zasiahnu turbulencie? Je ľahké v tej chvíli povedať, aby ste zachovali pokoj. O to ťažšie ste však skutočne pokojnejší.. Keď to začne s lietadlom triasť, vyskúšajte nasledujúci trik, ktorý vás okamžite zbaví úzkosti. Je to veľmi jednoduché, stačí len chytiť pero a na papier napísať niekoľkokrát svoje meno. Pozor! Urobte tak s nedominantnou rukou, teda s ktorou normálne nepíšete. Ak ste pravák, napíšte svoje meno ľavou rukou.

Môže to na prvý pohľad znieť zvláštne, no skutočne to funguje! Jeff Rossen a producentka Jovanna Billingtonová vyskúšali tento trik na vlastnej koži v Air Hollywood - imitácia letiska, ktoré sa stará o filmový priemysel a tiež funguje ako zariadenie, ktoré simuluje lietanie a pomáha nervóznym letcom prekonať strach z lietania. Producentka bola milo prekvapená, ale strach z lietania zrazu zmizol.

Ako je možné, že tento banálny a jednoduchý trik funguje? Úkon použitia nedominantnej ruky na písanie zrejme odtiahne vašu pozornosť od aktuálneho prostredia, v ktorom sa nachádzate a naruší vaše normálne myslenie. Takže sa viac zameriate na čitateľné písanie mena ako na svoj strach.

Ak máte problémy s tubulentným letom, taktiež sa v správe uvádza ako skvelý trik, dýchanie cez slamku na pitie, aby sa predišlo hyperventilácii. Keď budete mať naplánovaný let, nezabúdajte si okrem iného pripraviť pero a papier.

2017-07-18 12:00:00  |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia