Prežili ste psychickú traumu? Telo si všetko pamätá

Psychická trauma dokáže človeka odrovnať, čo sa odrazí hlavne na tele v podobe fyzických bolestí a chorôb.
2012-12-05 10:35:31

Na výpoveď z práce, nepríjemný rozchod, či na otravného zákazníka v práci človek hneď zabudne, ale telo nie. Podobné psychické traumy výrazne vplývajú na organizmus, čo môže neskôr prejsť až do fyzických bolestí a chorôb.

Ako to funguje?

V tele sa ukladajú emócie, ktoré naša rozumová časť mozgu vytlačuje a tvorí prekážky  voľnému plynutiu energie. Správnou prácou s telom sa môžete zbaviť nahromadeného napätia a nastoliť si tak v živote harmóniu.

Súčasťou každej telesnej štruktúry je tzv. fascia, väzivový obal, ktorý drží jednotlivé orgány pohromade a chráni ich. Kedykoľvek sa človek dostane do stresu, tento väzivový obal sa sťahuje  a vytvára v tele akúsi blokádu voľne plynúcej energie. Fascia si pamätá, za akej okolnosti prišlo k jej stiahnutiu, a zakóduje si tak informácie, ktoré vy dostanete von z mysle. Zostanú vám vo forme blokády na určitom mieste tela, pričom druh stresu určuje miesto, kde sa prúd energie zatarasí.

Keď telo "ochorie" z myšlienok

Príkladom môže byť nepríjemný zákazník v práci. Keď na vás kričí, tento nepríjemný zážitok síce z hlavy vypustíte, ale telo,  ktoré v momente hádky reagovalo napätím a stiahnutím, si stav zapamätá.

Môžu sa objaviť nepríjemné zdravotné problémy ako stuhnutý chrbát a bolesť krčnej chrbtice, ktorých sa človek ťažko zbaví. Stojí za tým zablokovaná energia, ktorá v tele uviazla pod vplyvom stresovej situácie. Organizmus sa prirodzene snaží blokády zbaviť, aby mohla energia opäť prúdiť, no často jej v tom bráni myslenie.

Fyzická bolesť ako prejav emócií

Ľudia často potlačujú psychickú bolesť. Pri strate blízkeho človeka sa môžete chcieť uchrániť pred prežitkom smútku alebo straty, čím emocionálnu bolesť potlačíte. Ona sa vám znovu vráti práve fyzickou bolesťou, ktorú lekári často nedokážu diagnostikovať.

Príkladom sú migrény, hučanie v hlave alebo jednoducho bolesť hlavy, ktorá sa vám spustí pri spomenutí si na nepríjemnú situáciu.  Treba len uvoľniť zablokovanú energiu a zbavíte sa fyzickej bolesti.

Oblokujte svoje telo

Aby ste uvoľnili svoje telo, pomôže akupunktúra, špeciálne masáže zamerané na uvoľnenie energie ako Shiatsu, ale i jóga, či tanec.  Ak daná terapia zaberie, pri ďalšej podobnej nepríjemnej situácii vám inštinktívne napadne nová myšlienka, že to nenecháte len tak, aby po vás nepríjemný zákazník nabudúce opäť kričal. Dostanete tak sa zo seba zablokovanú energiu a nikoho krik sa vás len tak nedotkne.

Pomôže hlavne myslenie

Niekomu pomôže len terapia prostredníctvom slova alebo zmena myslenia. Negatívne myšlienky zmenené na pozitívne je to najlepšie, čo môžete pre svoje telo spraviť. Psychická stránka je totiž spojená s fyzickou. Nielen, že budete šťastnejší, ale obídu vás choroby a fyzická bolesť. Svoje zdravie si jednoducho zachováte. Keď budete načúvať svojmu telu a nebudete ignorovať signály tela, svoju cestu k lepšiemu zdraviu určite nájdete.

2012-12-05 10:35:31  |  Text: Janka   |  Foto: Freedigitalphotos.net  |  Zdroj: saveyourself.ca

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia