Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Poslanci ukončili deň diskusiou k novele o ochrane verejného zdravia

NRSR
NRSR (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

BRATISLAVA - Poslanci Národnej rady (NR) SR ukončili utorkový rokovací deň 12. schôdze diskusiou k vládnemu návrhu novely zákona o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia. Legislatíva má zvýšiť ochranu zdravia zamestnancov. Súvisí s transpozíciou smernice Európskeho parlamentu a Rady Európskej únie. Parlament o nej rokuje v druhom čítaní.

V diskusii vystúpilo viacero opozičných poslancov. Poslanec Ján Horecký (KDH) predniesol aj pozmeňujúci návrh týkajúci sa zmien školského zákona s cieľom vypustiť ustanovenie o vyučovaní telesnej a športovej výchovy schválené v predchádzajúcom volebnom období. Reagoval tak aj na pozmeňujúci zákon schválený k tejto legislatíve na výbore.

archívne video

PS navrhuje viacero zmien v návrhu, ktorý rieši reguláciu medveďovďov (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

Poslanci budú pokračovať v schôdzi vo štvrtok (9. 5.) rokovaním o vládnom návrhu novely zákona o rozpočtových pravidlách verejnej správy v druhom čítaní. Jeho cieľom je zosúladenie národnej právnej úpravy s novými európskymi fiškálnymi pravidlami. Ide najmä o prevzatie limitu verejných výdavkov na ukazovateľ čistých výdavkov.

Viac o téme: ZáverSchôdzaNRSR
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu