Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Podnikateľ Suchoba spoznal svoj trest! Podplácanie ho vyšlo poriadne draho, zaplatí desatisíce eur

Michal Suchoba Zobraziť galériu (2)
Michal Suchoba (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

PEZINOK - Podnikateľ Michal Suchoba dostal za podplácanie peňažný trest vo výške 90.000 eur. V prípade jeho nezaplatenia náhradný šesťmesačný trest väzenia. Ide o skutok súvisiaci s kauzou Očistec. Dohodu o vine a treste medzi prokurátorom a Suchobom schválil v pondelok Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku.

archívne video

Obvinený Michal Suchoba si uplynulý víkend užíval na pretekoch v Toskánsku (Zdroj: Tip čitateľa)

K odovzdaniu úplatku 70.000 eur Ľudovítovi Makóvi malo prísť v lete 2018. Peňažné prostriedky mali byť vyplatené v súvislosti s prípadom zaistených registračných pokladníc spoločnosti Medusa Group. Dohoda medzi prokurátorom a Suchobom bola uzatvorená v marci 2024.

Michal Suchoba
Zobraziť galériu (2)
Michal Suchoba  (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

Na verejnom zasadnutí bol medzi verejnosťou prítomný aj Michal Mandzák, obhajca Jozefa B., obžalovaného v kauze Mýtnik. V súvislosti s dohodou medzi prokurátorom a Suchobom hovoril o poskytnutí nezákonného benefitu. Na Generálnej prokuratúre SR podal v tejto súvislosti trestné oznámenie pre podozrenie zo zneužitia právomoci verejného činiteľa.

"Mám za to, že všetko prebehlo v zmysle zákona, dohoda bola schválená," povedal prokurátor Generálnej prokuratúry SR Michal Šúrek. Súčasťou finálnej dohody bolo zmiernenie právnej kvalifikácie a zníženie peňažného trestu. "My musíme vychádzať zo zákona a zo situácie, ktorá je pre obvineného, teraz už odsúdeného, najpriaznivejšia," podotkol.

Viac o téme: TrestPodplácanieŠpecializovaný trestný súdMedusa GroupMichal Suchoba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu