Zoznam s.r.o.

MABRON

Informácie

ŠUKL kód:
67560
Názov lieku:
MABRON
Doplnok:
sol inj 100x2 ml/100 mg
Držiteľ:
Medochemie Ltd., Cyprus
Účinná látka:
Tramadol
Indikačná skupina:
ANALGETICA - ANODYNA
Výdaj:
Viazaný na lekársky predpis

Popis a určenie

Tramadol, liečivo lieku MABRON, je analgetikum triedy opioidov pôsobiace na centrálny nervový systém. Zmierňuje bolesť pôsobením na špecifické nervové bunky v mieche a mozgu. MABRON sa používa na liečbu strednej až silnej bolesti. Tramadol, liečivo lieku MABRON, je analgetikum triedy opioidov pôsobiace na centrálny nervový systém. Zmierňuje bolesť pôsobením na špecifické nervové bunky v mieche a mozgu. MABRON sa používa na liečbu strednej až silnej bolesti.

Spôsob použitia

MABRON sa injikuje do žíl (obvykle do žíl na lakťovej jamke), do svalu (obvykle do stehenného), alebo pod kožu. Dávka sa stanovuje s ohľadom na intenzitu bolesti a vnímavosť pacienta. Vo všeobecnosti treba používať najnižšiu účinnú dávku. V závislosti od intenzity bolesti sa používa 1-2 ml lieku MABRON. MABRON nie je určený na liečbu detí mladších ako 1 rok. Počas liečby liekom MABRON nepite alkohol, pretože účinky tohto lieku a alkoholu sa môžu navzájom zosilňovať.

Schopnosť viesť vozidlo a obsluhovať stroje

MABRON môže ovplyvniť Vaše reakcie, vyvolať ospalosť, závrat alebo rozmazané videnie. Ak sa tak stane, neveďte vozidlo, neobsluhujte žiadne elektrické zariadenia alebo stroje a nepracujte bez pevného zaistenia!

Dokumenty

Pre detailnejšie informácie o lieku si prosím prečítajte dostupné dokumenty

ATC klasifikácia produktu

N
Nervový systém
N02
Analgetiká
N02A
Ópioidné analgetiká (anodyná)
N02AX
Iné ópioidy
N02AX02
Tramadol

Všeobecné informácie ku lieku

Registračné číslo:
65/0459/94-S
Exspirácia:
60
Typ registrácie:
NAR - Národná
Dátum registrácie:
19.07.1994
Platnosť registrácie:
D - Registrácia bez omedenia platnosti

MABRON