Katadolon

Upraviť profil

Informácie

ŠUKL kód:
98602
Názov lieku:
Katadolon
Doplnok:
cps dur 50x100 mg (blis.PVC/Al)
Držiteľ:
TEVA Pharmaceuticals Slovakia s.r.o., Slovensko
Účinná látka:
Flupirtín
Indikačná skupina:
ANALGETICA, ANTIPYRETICA
Výdaj:
Viazaný na lekársky predpis

Cena

Konečná cena:
15.18€
Doplatok pacient:
2.9€
Úhrada poisťovne:
12.28€

Popis a určenie

Katadolon je analgetikum na liečbu akútnych a chronických bolestivých stavov rôzneho pôvodu. Používa sa na liečbu stavov akútnej a chronickej bolesti, napr.: bolestivé napätie krčných a pohybových svalov, bolesti hlavy z napätia, bolesti pri nádorových ochoreniach, bolesti pri menštruačnom cykle, pooperačná (poúrazová/ortopedická) bolesť, bolesť pri poúrazových/ortopedických poraneniach. Deťom do 6 rokov sa Katadolon nesmie podávať. Deťom od 6 rokov a mladistvým do 18 rokov sa podávanie Katadolonu neodporúča. Katadolon sa nemá užívať v tehotenstve, pokiaľ lekár neurčí inak. Katadolon sa nemá užívať počas dojčenia, pokiaľ to nie je nevyhnutné a v tom prípade má byť dojčenie prerušené.

Spôsob použitia

Kapsuly sa užívajú nerozhryznuté a s malým množstvom tekutiny. Vo výnimočných prípadoch sa môže kapsula otvoriť a môže sa užiť/podať len jej obsah (napr. sondou). Kvôli veľmi horkej chuti sa pri perorálnom podaní obsahu kapsuly odporúča neutralizovanie chuti vhodnými jedlami (napr. banánom). Ak nie je predpísané inak, užíva sa 3-krát až 4-krát denne 1 kapsula Katadolonu v pokiaľ možno rovnakých časových intervaloch, nerozhryznutá, s malým množstvom tekutiny. Pri závažných bolestivých stavoch sa môže dávka zvýšiť na 3-krát 2 kapsuly Katadolonu denne. Nemá sa prekročiť denná dávka 600 mg flupirtíniummaleinátu (čomu zodpovedá 6 kapsúl Katadolonu).

Schopnosť viesť vozidlo a obsluhovať stroje

Tento liek môže zmeniť schopnosť reakcie. Ak sa pri liečbe Katadolonom cítite ospanliví alebo sa Vám krúti hlava, nesmiete sa aktívne zúčastňovať na cestnej premávke, ani obsluhovať stroje. Vo zvýšenej miere to platí pri súčasnom účinku alkoholu.

Dokumenty

Pre detailnejšie informácie o lieku si prosím prečítajte dostupné dokumenty

ATC klasifikácia produktu

N
Nervový systém
N02
Analgetiká
N02B
Iné analgetiká a antipyretiká 
N02BG
Iné analgetiká a antipyretiká 
N02BG07
Flupirtín

Všeobecné informácie ku lieku

Registračné číslo:
07/0125/04-S
Exspirácia:
60
Typ registrácie:
NAR - Národná
Dátum registrácie:
26.04.2004
Platnosť registrácie:
D - Registrácia bez omedenia platnosti

Katadolon