Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Nepočujúceho muža (47) trápila cysta, zašiel do nemocnice: Kvôli nedorozumeniu takmer prišiel o semenníky!

(Zdroj: Profimedia)

KENT – Nepočujúci Andrew Wiley mal v ordinácii problém komunikovať s lekármi, pretože v miestnosti nebol prítomný žiadny tlmočník. Jeden z lekárov sa domnieval, že Wiley ich prosí, aby mu odstránili semenník. Muž kvôli tomuto nedorozumeniu takmer prišiel o semenníky.

Štyridsaťsedemročný Andrew Wiley zašiel vo februári do nemocnice v Kente a Canterbury, aby s lekármi prediskutoval bolestivú cystu na jeho semenníku. „V miestnosti boli dvaja lekári. Snažil som sa im odčítať z pier, ale bolo to naozaj ťažké, keďže mali prízvuk. Snažil som sa im vysvetliť, ako veľmi ma to bolí,“ povedal Wiley pre KentOnline. S ťažkosťami sa mu podarilo lekára opýtať, či by nebolo najjednoduchšie semenník odstrániť. Lekár pacienta poslal na zákrok bez toho, aby ho oboznámil s ďalšími podrobnosťami.

„Vysvetlil mi riziká alebo komplikácie, ako je krvácanie a tak ďalej? Nie, neurobil to. Nedal mi ani na výber, alebo ak aj áno, nevysvetlil mi to správne, aby som to pochopil. Cítil som sa urazený. Zdalo sa, že chcel, aby som odišiel,“ uviedol ďalej Wiley. V apríli sa vrátil do nemocnice na zákrok – tentokrát mal so sebou tlmočníka. Bol ohromený, keď sa dozvedel o rizikách súvisiacich so zákrokom. Dozvedel sa, že predchádzajúci lekár si nesprávne vyložil Wileyho žiadosť. „Bolo to len komunikačné nedorozumenie, že som prosil o odstránenie semenníkov a nevysvetlil mi riziká a komplikácie,“ priblížil Wiley.

Sarah Hayesová, hlavná ošetrovateľka v nemocniciach East Kent Hospitals, povedala: „Je nám veľmi ľúto, že pán Wiley čelil takým problémom pri konzultácii. Zaviazali sme sa zabezpečiť efektívnu komunikáciu s našimi pacientmi a skúsenosti pána Wileyho nedosiahli štandard, ktorý by sme očakávali.“

Viac o téme: NemocnicaCystaSemenníkyOmyl
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu