Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Namiesto bezohľadného tyrana miláčik publika: Kim Čong-un ako hviezda Tiktoku! Chytľavý song je dielom pripagandy

Kim Čong-un sa stal hviezdou internetu. Zobraziť galériu (2)
Kim Čong-un sa stal hviezdou internetu. (Zdroj: profimedia.sk)

PCHJONGJANG - Elektropopová pieseň je poslednou zo série propagandistických popových skladieb, ktoré vodcovia severokórejského štátu vydali za posledných 50 rokov. Aj o tejto sa hovorí, že je to skutočný hit.

Skladba chváli Kima, ktorý 12 rokov trápi 12 miliónov ľudí svojho národa, aby im dal „svetlejšiu budúcnosť“. Klip tiež ukazuje zostrihy tímov, ktoré vyhrávajú futbalové turnaje, a zdá sa tiež, že aj kopa vedcov a lekárov fandí diktátorovi.

Jeden používateľ TikToku povedal: „Táto pieseň je ako koniec filmu, kde sa celé mesto zhromaždí a spieva v jednote, pričom sa točí v kruhu."

archívne video

Severokórejský vodca Kim Čong-un v propagačnom videu ukazuje, ako vie jazdiť na koni (Zdroj: Profimedia)

Predpokladá sa, že toto je prvýkrát, čo sa melódia propagujúca tyrana stala virálnou. Peter Moody, analytik Severnej Kórey z univerzity Sungkyunkwan, povedal: „Severokórejské piesne sa stali virálnymi už predtým, ale zvyčajne to bolo zosmiešňovanie. Ale toto je jeden z prvých, ak nie prvý, z prípadov, kedy som počul o severokórejskej piesni, že sa stala virálnou medzi ľuďmi v rôznych častiach sveta, ktorí jej vyjadrujú uznanie.

Cieľom tejto konkrétnej piesne, ktorá sa stáva virálnou, je posilniť imidž Kim Čong-una ako otcovskej postavy s cieľom povýšiť jeho postavenie a postavu na úroveň jeho otca a starého otca.

Kim, medzi ktorého fanúšikov patrí aj Donald Trump, dokonca používa hudbu na mučenie svojich vyhladovaných a vystrašených občanov. Každé ráno sa prebúdzajú na propagandistické piesne, ktoré sa ozývajú z mestských námestí, zatiaľ čo texty nových melódií sú vytlačené v novinách po celej krajine.

Namiesto bezohľadného tyrana miláčik
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: X)

Kim je známy tým, že nechal zavraždiť svojich politických rivalov a rodinu a počas prvých šiestich rokov vládnutia a nariadil popravy najmenej 340 ľudí.

Viac o téme: Kim Čong-unSeverná Kórea
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu