Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Ľudia neverili vlastným očiam: VIDEO Z neba padali živé RYBY!

(Zdroj: Repro foto X/Mario Nawfal)

JASÚDŽ - Sociálne siete zaplavilo nevšedné video z Iránu. V priemyselnom meste Jásúdž v juhozápadnom Iráne mali z neba padať živé ryby. Ide o jedinečný fenomén, no nie prvý na svete. Existuje už totiž niekoľko potvrdených prípadov.

Na sociálnej sieti sa vo veľkom zdieľa video, ktoré má byť z iránskeho mesta Jásúdž. Vidieť na ňom zamračenú oblohu a padajúce ryby "z neba". Ako však vysvetľuje portál imeteo.sk, tento jav, ktorý zachytáva video, sa skutočne vyskytuje a existuje už niekoľko potvrdených prípadov.

Ide o fenomén známy ako "rybí dážď", teda zdanlivé zoskupenie rýb, ktoré padajú z neba na zem. Minulý rok k tomu došlo aj mestečku Lajamanu v Austrálii, kde boli tiež ľudia svedkami masívneho "rybieho dažďa", pri ktorom boli tisícami rýb pokryté cesty aj strechy domov.

Dôvodom, prečo k tomu dôjde, je tornádo, ktoré sa preženie cez more, kde v tom čase pláva veľké množstvo rýb. Oveľa výraznejší je tento jav v lokalitách, kde tornádo prejde cez rybník, ku čomu malo dôjsť aj v spomínanom Iráne, vysvetľuje portál.

Viac o téme: RybyRybí dážď
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu