Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Dopravná nehoda v Taliansku: Zájazd poľských učiteľov skončil tragicky! Mŕtvi a zranení, dvom amputovali končatiny

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: X/F.S., Facebook/Szkoła Podstawowa nr 2 w Kwidzynie)

VARŠAVA/RÍM – Poľskom otriasla fatálna nehoda. Tá sa odohrala mimo ich územia, na talianskej diaľnici, no jej bilancia je pre našich severných susedov tragická. O život prišli dve osoby, ďalšie utrpeli zranenia, niektorí sú dokonca vo vážnom stave s amputovanými končatinami.

Dráma sa odohrala v pondelok 29. apríla po 17.30 na diaľnici A10 medzi medzi Sanremo Ovest a Arma di Taggia v Taliansku. Autobus prevážajúci poľský zájazd bol podľa poľských médií účastníkom zrážky troch vozidiel. Na výlet na juh Európy sa v ňom mali viesť učitelia so základnej školy v poľskom meste Kwidzyn.

Na miesto tragédie dorazili hasiči, polícia, záchranári a privolaný bol dokonca aj vrtuľník. Talianske zložky robili, čo mohli, dvom osobám však pomôcť nedokázali. O život prišla učiteľka základnej školy v meste Kwidzyn. Druhou obeťou je muž z mesta Kwidzynu, jeho totožnosť je však zatiaľ neznáma. Najmenej ďalšie štyri osoby utrpeli zranenia, pričom dve z nich sú vo vážnom stave.

Dopravná nehoda v Taliansku:
Zobraziť galériu (2)

Dve najťažšie zranené osoby previezli vrtuľníkom do nemocnice Santa Corona v Pietra Ligure, kde museli podstúpiť vážnu operáciu. Mužovi boli amputované nohy a žene bola amputovaná ruka v úrovni ramien. Dvoch ľudí s ľahkými zraneniami previezli do nemocnice v Sanreme. Kedy sa vrátia do Poľska, nie je známe.

Okolnosti nešťastia sú šokujúce. Kamión idúci smerom na Janov sa prevrátil a doslova rozdrvil auto nachádzajúce sa medzi ťahačom  a ďalším nákladným autom. K neštastiu sa už vyjadrila aj samotná škola. "Dámy a páni, ako pravdepodobne viete, naši priatelia mali tragickú nehodu. Prosím, rešpektujte bolesť, ktorá nám láme srdcia. Pokoj a ticho je to, čo teraz najviac potrebujeme," napísali na scoiálnej sieti. 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu