Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

MIMORIADNE Poplach v Prahe: Evakuujú hlavnú stanicu! Na miesto mieri pyrotechnik

Hlavnú vlakovú stanicu v Prahe museli evakuovať.
Hlavnú vlakovú stanicu v Prahe museli evakuovať. (Zdroj: Policie ČR/X)

PRAHA - Na pražskej hlavnej stanici zasahuje polícia. Spustila evakuáciu kvôli podozrivej batožine. Na miesto je povolaný aj pyrotechnik.

aktualizované 12:18: Pyrotechnik podozrivú batožinu prehliadol a nenašiel na ňom nič nebezpečné. "Išlo o veľký cestovný kufor s oblečením. Policajti teraz opäť otvorili celú budovu stanice," uzavreli policajti na sieti X.

Polícia o zásahu infromovala na X. "V súvislosti s nálezom podozrivej batožiny v spodnej hale budovy hlavnej vlakovej stanice, policajti z dôvodu bezpečnosti evakuujú celú budovu," píše sa v príspevku.

"Na miesto ide pyrotechnik, ktorý zhodnotí a zistí, o čo ide. Dovtedy bude budova Hlavnej stanice uzavretá," povedala TN.cz policajná hovorkyňa.

Prevádzku vlakov incident neovplyvnil. "Vlaky v tejto chvíli obmedzené nie sú," potvrdil vlakový dopravca na sociálnej sieti X.

Metro však na stanici nezastavuje. "Z dôvodu evakuácie budovy metro stanicou na hlavnej stanici iba prechádza, vlaky #ceskedrahy jazdia bez obmedzení a cestujúci môžu na perony vstupovať iba zo severnej strany stanice," dodali policajti.

Viac o téme: Hlavná stanicaPolícia Praha
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu