Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

22 rokov od VÁŽNEJ NEHODY Ibiho Maigu na motorke: Mrazivé spomienky... Zverejnil FOTO z nemocnice!

Ibrahim Maiga Zobraziť galériu (2)
Ibrahim Maiga (Zdroj: TASR/Instagram I.M.)

BRATISLAVA - Bolo 1. mája 2002, kedy sa najznámejší slovenský černoch Ibi Maiga (61) druhýkrát narodil. Mal totiž vážnu nehodu na motorke. Spolu s ním sa na stroji viezla aj Mirka Partlová (39). No zatiaľ čo ona vyšla z incidentu bez zranení, on skončil v nemocnici... Skoro zomrel.

Galéria: Ibrahim Maiga

Od osudných chvíľ uplynulo 22 rokov a Ibi si na ne zaspomínal. V ten deň sa totiž druhýkrát narodil. „Je tomu 22 rokov, čo som havaroval na motorke s Mirkou Partlovou, čo som skoro umrel, chváľabohusa Mirke vtedy nič nestalo, mal som odtrhnutú pečeň a vnútorné krvácanie,“ opísal svoje vtedajšie ťažkosti Ibi. „Vďaka Bohu a vašim modlitbám, pánovi doktorovi Pechanovi, ktorý okamžite zasahoval, až po dvoch operáciách sa mi podarilo zachrániť život,“ zaspomínal si. 

Pol roka to vraj trvalo, kým sa opäť postavil na nohy. „Takže dnes mám druhé narodeniny. Aj vďaka tomu som si uvedomil veľa vecí a pochopil, že je život veľký dar, ktorý si treba vážiť a že kedykoľvek môžeme o to prísť. Žime dnes, urobme dobré skutky, pomáhajme si navzájom, lebo ide ďalej vlak, z ktorého kedykoľvek ktokoľvek môže vystúpiť,“ dodal Maiga a poďakoval za to, že stále je. 

Poslal však aj špeciálne poďakovanie. „Špeciálna vďaka patrí rodine Višňovským z Nových Zámkov, hlavne Milošovi so ženou Evkou, ktorí ma brali ako syna a so mnou bojovali. Nikdy nezabudnem,“ pokračoval Ibi. V tom čase sa Slováci stali majstrami sveta v ľadovom hokeji. „Poznám chalanov a touto cestou ich pozdravujem z Afriky. Nech sa im darí, aj celému Slovensku. Srdcom stále s vami,“ dodal Ibi a pridal aj fotky z nemocnice. 

Viac o téme: Ibrahim MaigaMiroslava Gális Partlová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu