MUDr. Milan Hric bol online: Čo prezradil o zázračných kmeňových bunkách, ktoré vyliečia boľavé kĺby!

MUDr. Milan Hric je chirurgom v Nemocnici Malacky.
Zdroj: red
2015-03-09 10:55:00

Kmeňové bunky majú schopnosť sebaobnovy, používajú sa na regeneráciu buniek a tkanív v tele. Na Slovensku sa nimi liečia kolenné a bedrové kĺby. Nielen o liečbe kĺbov kmeňovými bunkami, dostupnej už aj na Slovensku, sa zmienil chirurg MUDr. Milan Hric v online rozhovore, ktorý bol 9. marca 2015 od 11:00-12:00 v magazíne Vysetrenie.sk!

 

Nedovolia vám bolesti kolien spraviť ani krok? Je najvyšší čas navrátiť konečne bolestivému pohybovému aparátu zdravie. Len zdravá oporná a pohybová sústava vám umožňuje presúvať sa za svojimi cieľmi. Aj keď bolesť kolena a všeobecne kĺbov môže mať nemalé množstvo príčin, dobrou správou je skutočnosť, že u každého je možné zistiť skutočnú príčinu a následne použiť vhodnú liečbu bolesti kĺbov.

O lekárovi

MUDr. Milan Hric má atestáciu l. stupňa zo všeobecného lekárstva, ďalej l. a II. stupňa z chirurgie. Promoval na Karlovej Univerzite Praha na lekárskej fakulte Hradec Králové. Od roku 2007 pôsobí ako zástupca primára v Nemocnici Malacky. Nemocnica je jediným zdravotníckym zariadením na Slovensku, ktorá zabezpečuje liečbu kolenných či bedrových kĺbov kmeňovými bunkami. MUDr. Milan Hric je zároveň lekárom ženských futbalových reprezentácii SR.

Chirurg MUDr. Milan Hric bol online 9. marca 2015 od 11:00-12:00 v magazíne Vysetrenie.sk. Odpovedal na otázky súvisiace s liečbou kĺbov. Pozrite sa, čo prezradil v online rozhovore!


Online rozhovor

2015-03-09 10:57:43 - otázka od: Roman Krajan Dobry den p. doktor, da sa vyliecit koxatroza 1.-2. stupna pomocou kmenovych buniek? Ak ano, robite tuto liecbu u Vas v Malackach? Dakujem za odpoved. Roman z Bratislavy Dobry den, liecba kmenovymi bunkami je pioritne urcena pre liecbu artrozy 1. a 2. stupna. Cela liecba prebieha u nas v Nemocnici Malackay a na bezplatnom telefonnom cisle 0800 30 00 30 Vas objednaju na konzultaciu.

2015-03-09 11:00:39 - otázka od: Alžbeta Kúdeľová Prajem príjemný deň pán doktor. Mám 1.stupeň artrózy. Dočítala som sa o skvelých výsledkoch, ktoré máte pri liečbe tohoto ochorenia. Nakoľko túto liečbu zdravotná poisťovňa neprepláca, je možná úhrada splátkovým kalendárom? Dobry den, ano ako uvadzate tuto liecbu poistovna nepreplaca, pacient si ju hradi v plnej vyske. Cena za aplikaciu do 1 klbu je 1400 Eur, v pripade aplikacie do dvoch klbov je cena 2000 Eur. V Nemocnici v Malackach je mozne dohodnut aj splatkovy kalendar. Objednajte sa na konzultaciu na belatnom cisle 0800 30 00 30.

2015-03-09 11:03:04 - otázka od: ester kutlikova Dobry den prajem, mam zvacsene klby na prstoch ruk a noh, doktor mi poveal ze je to reumatoidna-artritida. Viete mi poradit, ako by som sa mohla efektivne vyliecit, zmenou stravovania (presla som na raw food), sa mi opuchy ciastocne zmensili. Poradte mi prosim vas Dakujem Kutlikova ester Vo Vašom prípade je potrebné sa poradiť s reumatológom.

2015-03-09 11:05:07 - otázka od: Zuzana Hamarová Dobrý deň, narodila som sa s obojstranným vykĺbením bedrových kĺbov + na ľavom kĺbe s perthesovou chorobou. V šiestich rokoch som bola operovaná na ľavý kĺb, kde mi rozpadnutú hlavicu vložili do puzdra a učili ma chodiť. Pribúdaním veku sa mi stav začal rapídne horšiť, ľavý kĺb mám v III. až IV. štádiu, mám silné bolesti i v kľude, napádam na ľavú stranu a blokuje mi už i koleno. Teraz budem mať 50 rokov a odporúčajú mi už len výmenu za umelý kľb, ale predsa by som sa chcela informovať či by mi mohla pomôcť liečba kmeňovými bunkami. Ďakujem Bolo by potrebné, aby som videl popisy RTG a v najepšom prípade aj magnetickú rezonanciu postihnutých kĺbov. Potom by som Vám vedel poradiť, či ste vhodná kandidátka na liečbu kmeňovými bunkami. Prípadnú konzultáciu si môžete dohodnúť na t. č. 0800 300030.

2015-03-09 11:06:52 - otázka od: Jozef Gaal Dobrý deň, chcel by som sa informovať o možnosti vyšetrenia u pána MUDr. Hrica v Nemocnici v Malackách. Mám dlhodobé problémy pravého kolenného kĺbu. Dostalo sa to už do štádia doporučenej výmeny kolenného kĺbu. V poslednom čase sa budím v noci na bolesti v uvedenom kolene. Z viacerých príčin som radikálne riešenie odsúval a po zhliadnutí tohoto článku som sa rozhodol zistiť možnosť vyšetrenia u p. MUDr. Hrica v Nemocnici v Malackách. Môj vek je 65 rokov, som zo Spišskej Novej Vsi a v prípade možnosti by som uvedené vyšetrenie uvítal. Ak by táto možnosť bola reálna, dajte mi prosím vedieť. Som si však vedomý, že tzv. "nie som jediný". Ďakujem Vám a prajem pekný deň, Jozef Gaal Spišská Nová Ves 0903 418 934 Konzultáciu si môžete dohodnúť na t. č. 0800 300030. K indikácii liečby je potrebná magnetická rezonancia kĺbov.

2015-03-09 11:08:33 - otázka od: Vladimír Gašpar Zistili mi na RG. osteofyty na bedr. klbe a acetabule. Dá sa to nejak konzervatívne liečiť? Ďakujem! Na úplné posúdenie možností liečby je potrebná aj magnetická rezonancia kĺbov, ktorá ukáže rozsah vosteofytov aj poškodenia chrupavky.

2015-03-09 11:10:12 - otázka od: Neuročná Ľubomíra Dobrý deň pán doktor, je možné sa u Vás objednať na vyšetrenie bedrových kĺbov alebo konzultáciu? Aká je dĺžka čakacej doby na liečbu bedrového kĺbu kmeňovými bunkami, aké sú obmedzenia pre pacienta a v ktorých prípadoch sa nedoporučuje? Ako dlho trvá rekonvalescencia a aká je cena, prípadne či niečo prepláca aj zdravotná poisťovňa?. Za odpoveď vopred ďakujem, s pozdravom Neuročná Dobrý deň, na konzultáciu sa objednáte na bezplatnom telefónnom čísle 0800 30 00 30, zatiaľ bez čakacích dôb. Cena aplikácie do jedného kĺbu je 1400 Eur, v prípade dvoch 2000 Eur. Zdravotná poisťovňa túto liečbu neprepláca. Všetky informácie ohľadom rekonvalescencie, postupu atď. nájdete tu: http://www.liecbaklbov.sk/ako-klby-liecit/kmenove-bunky. Pekný deň

2015-03-09 11:10:25 - otázka od: Ondrej pán doktor, mám artrozu 4stupňa,je ešte efektívna liečba kmeňovými bunkami, ďakujem Pacienti so 4. stupňom artrózy popisujú úľavu od bolestí po aplikácii kmeňových buniek. Artrózu to samozrejme neodstráni, len oddiali ev. totálnu endoprotézu.

2015-03-09 11:11:55 - otázka od: Zuzana kralova Mám 61 rokov, pred rokom som spadla na kolená, odvtedy mám problém s ľavým kolenom. Chodila som na rehabilitáciu, brala som medikamentóznu liečbu, inj. synocrom 3x, zlepšenie bolo len dočasné. Bola som na MR popis: Mierne subluxovaný MM s horizontálnou léziou gr.III a lézia gr.I MCL, Chondropatia gr.III na med. kondyloch a fokálne aj na med. facete patelly, Gonarthroza gr. I-II.Bolesť stále pretrváva na vnútornej strane kolena, hlavne v noci pri ležaní na boku a pri dlhšom sedení aj pri chôdzi po schodoch. Lekárka mi odporúča už len operáciu. Prosím o radu či je ešte iný spôsob liečby ako operácia, pretože moje známe majú aj po operácii problémy s kolenom. Aká je možnosť operácie vo vašom zariadení. Za odpoveď veľmi pekne ďakujem. Podľa popisu MR by u Vás bola vhodná aplikácia kmeňových buniek.

2015-03-09 11:12:56 - otázka od: JOZEF da sa prosim nahradit zodrata chrupavka v kolene ako je to s preplacanim poistovnou dakujem Kmeňové bunky majú schopnosť seba obnovy, používajú sa na regeneráciu buniek a tkanív v tele. Kmeňové bunky obnovujú tiež iné poškodené alebo opotrebované bunky, dokážu sa meniť na bunky chrupaviek, kostí, svalov či nervového tkaniva. Na Slovensku sa kmeňovými bunkami liečia kolenné a bedrové kĺby. Poisťovňa tento zákrok neprepláca, pacient si ho hradí sám. Viac info nájdete na www.liecbaklbov.sk, alebo na tel. čísle 0800 30 00 30.

2015-03-09 11:14:00 - otázka od: Janka Dobrý deň, poprosila by som o Váš názor na moje problémy. Mám 42 rokov, výšku 156cm a váhu 47kg, pociťujem už viac ako dva mesiace rovnomerné bolesti bedrových a ramenných kĺbov, ktoré prechádzajú na HK do "brnenia, mravčenia alebo až chvenia" svalov po lakťový kĺb, a v DK sa bolesť prejavuje na vnútornej strane stehien a najvýraznejšia je bolesť lýtok, v ktorých sa prejavuje akoby impulzívnymi kŕčmi až po pätu. Rôzne krvné testy sú v norme, okrem hodnoty TSH, ktorá je na hornej hranici 4,203 ulU/ml, a vyšetrenia (gynekologické, neurologické, ortopedické, kardiologické-sklon k sin.tachykardii-) nič nepreukázali. Ešte čakám na termín reumatologického vyšetrenia. Bolesti stále pretrvávajú a začínajú ma mierne obmedzovať pri bežných činnostiach, nakoľko pociťujem únavu. Ďakujem za Vašu pozornosť a názor. S pozdravom a prianím príjemného dňa Janka Bušová Podľa môjho názoru teba počkť n výsledky reumatologického vyšetrenia.

2015-03-09 11:14:47 - otázka od: Jozef Krajčík Dobrý deň. Rád by som získal kontakt na pána doktora Hrica. Mám postihnutie kolenného kĺbu na pravej nohe a kĺbov na lakťoch oboch rúk. Mám veľa otázo, ktoré sa nedajú zodpovedať na takomto priestore. Potrebujem veľa rád a možno aj pomocť stanoviť lepšie diagnózu. Najlepšie by bolo pána doktora navštíviť a poradiť osobne. Ďakujem za kontakt a ochotu J.Krajčík Dobrý deň, objednajte sa ku mne prosím na konzultáciu na bezplatnom tel. čísle 0800 30 00 30.

2015-03-09 11:15:49 - otázka od: Alena, Kanianka Je mozne prist do Vasho zariadenia na vysetrenie len na doporucenie obvodneho lekara? Mam strasne bolesti kolien (artroza)a uz mam aj problem chodit. Dobry den, nemusite mat odporucenie od obvodneho lekara, objednajte sa prosim na konzultaciu na telefonnom cisle 0800 30 00 30.

2015-03-09 11:17:15 - otázka od: Jozef Dobry den . Pan doktor ,mam 62 rokov a desat rokov artrozu 3. stupna na clenku pravej nohy , naviac ploche nohy ,velmi ma to boli ,hlavne vecer po zatazi a normalnej dennej chodzi .Bojim sa operacie ,prosim vas poradte mi ,ak sa da , liecbu liekmi ,ktore by boli najucinnejsie , mozem ten clenok zatazovat,?popripade s clenkom cvicit?Cital som o orthokineze ,injekciami do bolaveho klbu ,prosim vas poradte ,velmi Vam dakujem Bolo by vhodné doplniť magnetickú rezinanciu členka, potom by som vedel poradiť možnosti liečby. Dovtedy určite správna obuv a primerané zaťažovanie, ev. doplnky výživy - enzýmy, chondroprotektíva.

2015-03-09 11:19:00 - otázka od: elena tokarova mám koxatrozu III. stupen na ľavom bedrovom klbe. Mám veľaké bolesti chcem sa opýtať v akom stupni sa prosím Vás operuje koxatroza. Za odpoved Vám dakujem III. stupeň artrózy je vhodný aj na liečbu kmeňovými bunkami - ak je zodpovedajúci nález na MR.

2015-03-09 11:20:34 - otázka od: Ivan Priadka Dobrý deň, po úraze pri športe (pretrhnutie ACL) som absolvoval päť artroskopických operácií kolena (z toho 2x plastiku ACL). Cca rok pred poslednou operáciou (replastika ACL 11/2014) som absolvoval atroskopické ošetrenie chrupavky (indikovaná chondromalácia IV. stupňa a boli vykonané návrty do kosti). V rámci replastiky bol skonttolovaný aj stav novovytvorenej hmoty (chrupavky). Operatér skonštatoval, že sa to zahojilo najlepšie ako mohlo. Napriek tomu aj po roku o operácie pociťujem pichanie v miestach poškodenia chrupavky, a to najmä pri záťaži. Je možné vzniknutý stav riešiť liečbou kmeňovými bunkami, resp. existuje nejaká iná forma, ako chrupavku v takomto stave (stupeň poškodenia IV.) funkčne nahradiť? Ďakujem. olo by vhodné rediagnostikovať stav chrupavky MR, ale podľa Vášho popisu je aplikácia kmeňových buniek u vás indikovaná.

2015-03-09 11:22:09 - otázka od: Viktor Mam artrozu 3/4stupen na oboch kolenných kbov a trombozu na lavej nohe to vštko vďaka p.Mudr.Patrovi slavny ortoped.Prosim je možna liečba Vašou metodou/Tuk.bunkovou metodou.Ortokynom som bol liečený viacero davok som vybral.Ďakujem✅ K indikácii liečy kmeňovými bunkami je potrebné doplniť magnetickú rezonanciu, trombóza nie je kontraindikácia.

2015-03-09 11:24:11 - otázka od: peter chano Pekný den,mám gonatrozu kolien L 2°,P 3°.L koleno ešte drží,P koleno bolesti -deformácia nohy,údajne je kratšia o 2cm. Bolesti pretrvávajú napriek tomu že ma liečil dr.Zibolen/Vrútky/ chodil som 1 rok na liečbu laserom+ injekcie / 3x/. Minulý týžden som bol v Pieštanoch,kde som mal 3x bahenný zábal-bez zlepšenia .Ako postupovať dalej? Doplniť magnetickú rezonanciu, potom v prípade záujmu si môžete dohodnúť konzultáciu na t. č. 0800 300030.

2015-03-09 11:25:14 - otázka od: Marta Hvizdošová Ako dlho môžem užívať Condrosulf - tabletky, alebo prášok? Môžem ho užíva 2 roky? Ďakujem Hvizdošová Môžete, nezaťažuje organizmus.

2015-03-09 11:26:09 - otázka od: Dedo Asi pred rokom ma zacala boliet krcna chrbtica bral som Ibalgin asi po 14 dnoch bolest krcnej chrbtice prestala na moje prekvapenie zacalo ma boliet prave rameno. Tak som sa rozhodol k navsteve ortpeda ten navrhol obstrek ramenneho klbu,bolo ich asi 8a rameno stale boli co dalek?Dakujem za odpoved. Skúste navštívť neurológa - zdroj bolestí môže byť v krčnej chrbtici.

2015-03-09 11:27:36 - otázka od: Lubica Rajtarova Je možná liečba kmeňovými bunkami aj v kotníku? Konkrétne ide o poúrazový stav a bolesti v kotníku - liečba: vstrekovanie silikónovej emulzie a rehabilitácia. Alebo existuje nejaká iná pokrokovejšia metóda? Ďakujem. Dobry den, kmenove bunky sa zatial v Nemocnici v Malackach aplikuju len do kolennych a bedrovych klbov.

2015-03-09 11:28:45 - otázka od: Copko Erik Dobry den. Bola my stanovena diagnoza S82. Po absolvovani operacii po zlomenine vrchnej casti tibye mam stale bolesti v oblasti praveho kolena. Bol som aj za druhym lekarom pediatrom a chcel som vymenu kolenneho klbu no povedal ze sa nemusi prijat a vidrzi len 20 rokov. Je este neaka ina moznost ako tej bolesti sa zbavit/ Musim stale brat tabletky po namahani v praci. Dakujem za odpoved. S pozdravom Copko Erik Z Vašej otázky nie je jasný rozsah poranenia kolena, ani spôsob operácie. Ak po operácii nezostali v okolí kolena kovové materiály, treba urobiť MR, aby sa dal posúdiť rozsah poškodenia kolena a naplánovať spôsob liečby.

2015-03-09 11:29:26 - otázka od: jozef DOTERAJSIA LIECBA VYZIVOVYMI PREPARATMI MI SAMOZREJME NEPOMOHLA MOZEM SA OBJEDNAT U VAS NA VYSETRENIE KOLENA MAM 50 ROKOV Dobry den, objednajte sa na konzultaciu na telefonnom cisle 0800 30 00 30.

2015-03-09 11:30:30 - otázka od: Marta Demčíková Dobrý deň, pán doktor chcem Vás poprosiť o otázku ohľadom mojej choroby artróza kĺbov. Do roka som prekonala dve operácie najprv pravého kolenného kĺbu a o 10 mesiacov ramenného kĺbu ľavej ruky. Ramenný kĺb je v poriadku, bolesť ustúpila celkom ale bolesť kolenného kĺbu nie. Bolesti sú čoraz horšie a tak sami zdá, že aj ten kolenný kĺb vybočuje do pravej strany. Tá bolesť je v noci najhoršia aj napriek tomu, že užívam analgetika. Diagnostický záver z operácie Chondromalácia medialneho kondylu femuru II st. a tibia II-III st. ICRS. Prosím Vás o radu v ďalsom liečení čo sa dá s tým ešte robiť. Ďakujem S pozdravom Demčíková Neviem, o aký druh operácií šlo, preto sa nedokážem vyjadriť o ďalších možnostiach liečby.

2015-03-09 11:32:30 - otázka od: Anna Andrášiková Dobrý deň, prosím, má význam liečba kmeňovými bunkami pri 3. a 4. stupni artrózy bedrových kĺbov u 67 ročného pacienta? Ďakujem. Dobrý deň, liečba kmeňovými bunkami je prioritne určená pre pacientov s ľahším stupňom artrózy, ale každý pacient je individuálny, preto by bolo vhodné objednať sa na konzultáciu na tel. čísle. 0800 30 00 30.

2015-03-09 11:32:53 - otázka od: Dušan Ferčík Dobrý deň pán doktor. Mám 53 rokov, primeranú váhu (183/83kg), rekreačne sa venujem turistike, lyžovaniu, cyklistike...Vlani začiatkom leta, po cca 10 hodinovej túre ma dlhodobo rozbolelo ľavé koleno. Následne som navštívil ortopéda, ktorý po zrontgenonaní kolena skonštatoval opotrebovanie chrupavky, po čom som asi 4 - 5 mesiacov užíval pravidelne Condrosulf a sporadicky pri bolestiach Meloxan, ktorý pri bolestiach užívam stále asi raz týždenne. Condrusulf nie, nakoľko som 11.decembra 2015 dostal do kolena injekciu, údajne na pol roka, na ošetrenie chrupavky. Otázka : môžem sa venovať aj naďalej spomínaným športom v kombinácii s fyzickou prácou na záhrade a pri dome, prípadne v práci spojenou nárazovo s intenzívnym pohybom po rebríku? Nehrozí mi opotrebovanie chrupavky s následnými problémami napr. pri bežnej chôdzi a tiež opotrebovanie chrupavky aj v pravom kolene? Doporučujete nejaké ďalšie odborné vyšetrenie? Predpokladám, že spomínanú predispozíciu mám dedičnú, nakoľko otec mal podobné problémy aj keď odhadujem že vo vyššom veku ale on v mojom veku nešportoval a hýbal sa intenzívnejšie iba v záhradke. Ďakujem za odpoveď. S pozdravom Dušan Ferčík. Ak máte určitú predispozíciu, opotrebovanie chrupavky hrozí aj Vám. Z RTG snímky by som sa neodvážil odhadnúť rozsah poškodenia chrupavky, na to je potrebná magnetická rezonancia.

2015-03-09 11:35:40 - otázka od: Ing. Helena Urdovicova Chcela by som sa dozvediet viac o moznostiach liecby bolesti kolennych klbov - hlavne o liecbe klbov kmenovymi bunkami. Dakujem Helena Urdovicova Dobrý deň, všetky informácie sa dozviete na stránke www.liecbaklbov.sk.

2015-03-09 11:36:54 - otázka od: peter lichvar moja manželka ma 40.r.ak stava zo stoličky alebo sedačky začne krívať na pravú nohu. ale prejde asi 5-7 krokov a všetko sa ustali.ja mam podozrenie že to môže mať aj za následok kolenný alebo bedrový kľb. Pani manželke odporúčam vyšetrenie u ortopéda.

2015-03-09 11:37:05 - otázka od: okktam Dlhodobo cca 1,5 roka mám bolesti kolien. Predtým som bez problémov behával aj polmaratón. Bol som u lekára a snímky neukázali žiadne anomálie, ani poškodený meniskus. Bola určená liečba - GS condro - vybral som 3 balenia. Bolesť nezmyzla, behať nemôžem, dokonca po hodinovej chôdzy začínajú kolená bolieť ešte viac, pukanie, pichavá bolesť... niekedy blokácia klbu povolí po rozkývaní kolena zo strany na stranu. Lekár navrhol, operáciu - že sa s kamerou pozrie do kolena, ale mne sa to nezdá, ak nič nezobrazili snímky.. AKo ďalej postupovať? Ďakujem. Okktam,31 rokov Magnetická rezonancia by mohla pomôcť v diagnostike bolestí.

2015-03-09 11:38:21 - otázka od: Rastislav Omasta Pri ktorom stupni poškodenia (kolenných) kĺbov je vhodné začať s liečbou? Liečba kmeňovými bunkami je vhodná pri ľahších stupňoch artrózy- 1. a 2. stupňa. Všetky informácie sa dozviete na www. liecbaklbov.sk, prípadne 0800 30 00 30.

2015-03-09 11:40:49 - otázka od: Kaducová Eva Dobrý deň p.doktor Hric, pomôže mi Vaša liečba "kmeňovými bunkami chondropathiu genus I.sin gr III. Jedná sa o obidve kolená, ktoré sú po operáciach meniskusov vo Vojenskej nemocnici Bratislave, /kde som pracovala na psychol.odd/ v r. 2006, 2010 a 2011/Dg.S83/. Ďakujem za odpoveď a pozdravujem Vás aj Vašu rodinku. Teším sa, že som Vás objavila v Malackách a že sa Vám darí. S pozdravom Kaducová Eva Srdečne pozdravujem! Podľa Vášho popisu je u Vás liečba kmeňovými bunkami vhodná.

2015-03-09 11:43:13 - otázka od: Braňo Dobrý deň pán doktor. Rád by som sa opýtal na nasledovné. Mám 41 rokov. Trápia ma chronické bolesti členkového kĺbu. V roku 2010 som utrpel zlomeninu krčka talu, ktorá však nebola identifikovaná a teda ani správne liečená. Neskôr som absolvoval 4 operácie, medzi nimi aj v Prahe transplantáciu hyalinnej chrupavky. Myslíte si, že je ešte možnosť nejakým spôsobom zlepšiť klinický stav? Ďakujem, Braňo Po doplnení magnetickej rezonancie by som to vedel lepšie posúdiť, ale v podstate poškodenie chrupavky je indikované na aplikáciu kmeňových biniek.

2015-03-09 11:44:06 - otázka od: Michal Zvodár, Levice Dobrý deň! Chcel by som u Vás podstúpiť terapiu kmeňovými bunkami. Kde sa mám prihlásiť na vstupnú konzultáciu? 4.11.2013 mi operovali meniskus na pravej nohe : parciálna ME med menisku, shawing chrupaviek med condilu femur laesio menisci med.geniňus l.dx, rad lezia S83.2, S83.3 Od tej doby mám stále koleno opuchnuté, bolí ma pri chôdzi. Počas liečenia do dnesšnej doby mám v zdr.karte písanú diagnózu M17.1, M17.3 Gonarthrosis l.dx gr ll et l.sin gr l S pozdravom M.Zvodár Levice 0903/714139 Dobrý deň, objednajte sa na konzultáciu, na tel. čísle 0800 30 00 30.

2015-03-09 11:45:22 - otázka od: Alena Dobry večer pan doktor chcela by som sa vas opytat mam dlhodobo problem z nohamy zacina to palenie pychanie tlak trasenie v päte postupuje to do členku nemozem urobit zohyb strasne to boly a ta bolest sa dostava az do kolien je taka pychava postupuje az do sedacieho nervu nohu citim ako drevenu doteraz my nerobili ortopedicke vysetrenie a je to len horsie poradte my prosim alebo kde sa mam obratit dakujem V prvom rade k praktickému lekárovi - problémy môžu byť aj neurologického, alebo cievneho charakteru.

2015-03-09 11:45:30 - otázka od: daniela Dobrý deň ! Lekár mi zistil na ľavom členku artrózu. Členok mám stále opuchnutý. Aká je liečba a dá sa artróza vyliečiť ? Ďakujem Dobrý deň, objednajte sa na konzultáciu na tel. čísle 0800 30 00 30.

2015-03-09 11:46:37 - otázka od: anna hallova Dobry den prajem pan Dr. Mam otazku či tento zakrok bude do buducna hradeny zdravotnou poistovnou,nakolko sa mi zda troška draha liečba pre bežneho klienta, Dakujem s uctou Hallova Nepredpokladám túto možnosť, pretože v Čechách to aplikucjú už niekoľko rokov bez úhrady ZP. Ale to je skôr otázka pre poisťovne a politkov.

2015-03-09 11:47:18 - otázka od: Vlado V poslednej dobe ma bolí ľavé koleno vždy v noci keď je vystreté, v ohnutej polohe ma nebolí,ráno je vždy po bolesti , športujem, cyklistika, beh hobby, nepreháňam to , je to femoropatelárna artroza?žiadna bolesti z boku / vazy, meniscus/je to preťaženie po cyklistike?v zime hodne trenujem na trenažeri,výpotok opuch v ňom nemám,pri športovaní to nebolí,vždy v len noci, ďakujem za odpoveď Neviem poúdiť bez vyšetrenia.

2015-03-09 11:48:44 - otázka od: marcel Dobrý deň, mám 25 rokov (185cm, 87Kg), vediem aktívny život, zdravo sa stravujem a už 6 rokov mám problémy s kĺbmi. Týka sa to hlavne kolien a ramien, niekedy aj lakte. V kolenách sa to najčastejšie prejavuje pri dlhšom sedení a následnom postavení, vtedy mi v nich hlasno praskne, niekedy sa mi až podlomia nohy. V ramenách je to praskanie napr. pri bežných cvikoch (aj s malými váhami) a už pri rozcvičovaní to vydáva hlasný vŕzgajúco-praskajúci zvuk, pri väčšej námahe ma začne oblasť ramien bolieť a musím si odpočinúť. V laktiach je to podobne ako s kolenami, ak sú dlhšie ohnuté a potom chcem narovnať ruku, vydá to hlasne prasknutie a potom to je v poriadku. Dlhodobo som skúšal spolu s cvičením rôzne vitamíny a doplnky stravy ako sú- vápnik, želatína, Glukosamín sulfát, žraločia chrupavka, Methylsulfonymethane (MSM),Chondroitín... Aká liečba mi pomôže alebo čo sa s tým dá robiť? Ďakujem. Praskanie v kĺboch bez iných ťažkostí nie je prejavom ochorenia kĺbov.

2015-03-09 11:49:24 - otázka od: Mária Kočišová Dobrý deň. Chcela by som sa informovať aká dlhá je čakacia doba v prípade, ak by som sa rozhodla podstúpiť liečbu bedrového klbu kmeňovými bunkami. Je potrebné predtým urobiť snímok klbu v nemocnici v mieste môjho bydliska? Bývam pri Levoči. V prípade, že sa rozhodnete pre liečbu kmeňovými bunkami postup je taký, že je nutné objednať sa na konzultáciu na tel. čísle 0800 30 00 30. Snímok MR je ideálne priniesť so sebou, je však možné zhotoviť ho aj v Nemocnici Malacky.

2015-03-09 11:49:35 - otázka od: Ladislav Da sa vykonat totalna endoproteza kolenneho klbu aj inak,nez v uplnej anesteze?Ako dlho obvykle trva tento operacny zakrok? Bežne sa operuje v spinálnej anestézii, dĺžka operačného výkonu je rôzna podľa operačného nález.

2015-03-09 11:50:43 - otázka od: Viera Deaková Do ľavého kolena som dostala 6 injekcii plazmy s kyselinou hyaluronovou. Vydržalo mi to 2,5 roka. Počas tohto obdobia som nemala žiadne problémy. Chcela som sa spýtať na tuto liečbu, akú má trvácnosť. Mám 72 rokov a mám záujem o túto liečbu. Prosila by som kontakt. Ďakujem. Chcela by som sa dozvedieť viac o tejto liečbe. S pozdravom Deáková Konzultáciu si môžete dohodnúť na t. č. 0800 300030. Aktivita kmeňových buniek podľa túdií pretrváva 2 roky od ich podania.

2015-03-09 11:52:29 - otázka od: Ján Dobrý deň, mal som 12x vyklbené rameno a prave som absolvoval otvorenú stabilizačnú operáciu. Ako dlho by ste mi odporúčali nosiť ruku v závese a po akom čase by som sa mohol vrátiť k aktívnemu športu ? Hrozí aj napriek operácií recidíva ? ďakujem Váš stav treba konzultovať s operatérom.

2015-03-09 11:53:22 - otázka od: Dušan Dobrý deň, čo môže spôsobovať pichanie do pravého a striedavo aj do ľavého bedrového kĺbu? Problémy sú čoraz častejšie. I po krátkom sedení a následnom vstaní ma veľmi pichá striedavo raz v jednom boku a raz v druhom. Po rozchodení sa bolesť zmierni a tiež aj krívanie. Tiež ma pichá aj pod pravou lopatkou. Mám 43 rokov - muž. Ďakujem vopred za Vašu odpoveď. Problémy s chrbticou - vhodné neurologické vyšetrenie.

2015-03-09 11:55:05 - otázka od: Emília Turčanová Dobrý deň, už 1,5 roka ma trápia nepretržité bolesti pravého kolena. Ľavé je úplne bez bolesti.Bolesť cítim pri kráčaní v polohe tesne pred vystrením nohy po dostúpení, v noci pri zmene polohy, keď nie je oblasť podkolenia podopretá. Mimoriadne sa bolesť ozýva pri rotácii kolena, najmä keď je noha pri kroku zdvihnutá a neopatrne, i keď len jemne, zakopnem napr. do nohy stola a mierne mi noha v kolene rotuje. Z rtg snímku jeden ortopéd stanovil dg "artróza 3. stupňa", druhý artrózu vylúčil a stanovil dg "zápal šľachy - raz na vnútornej strane kolena, druhý raz patelárnu. Užívam Voltaren forte gél a Voltaren rapid tabletky, aby som vôbec mohla chodiť. Môže mi, prosím, odporučiť, aký ďalší postup pri hľadaní pomoci mám zvoliť? Vopred ďakujem a želám Vám všetko dobré. S pozdravom Turčanová Určite by som odporúčal magnetickú rezonanciu kolena, potom ďalší postup podľa výsledku.

2015-03-09 11:56:19 - otázka od: Vieroslava Dobrý deň pán doktor, mám 60 rokov a 4.stupeń poškodenia chrupavky v ľavom kolene.2x som absolvovala artroskopiu(r.2006 a 2007) 1xliečbu krvnou plazmou a veľa ráz konzervatívnu liečbu.Napriek tomu mám obmedzený pohyb kolena,bolesti i pri malej záťaži.Pretože to veľmi obmedzuje moje pracovné aktivity a kvalitu života, uvažujem o liečbe kmeňovými bunkami.Mám s takýmto poškodením a vekom reálnu šancu na zlepšenie? Môžem sa k Vám dostať na vyšetrenie? Ďakujem za odpoveď, želám veľa spokojných pacientov. Konzultáciu si môžete dohodnúť na t. č. 0800 300030. Ideálne by bolo, keby ste mali aj výsledok magnetickej rezonancie nie starší ako 6 mesiacov.

2015-03-09 11:59:52 - otázka od: Grácová Oľga Dobrý deň,chcem sa spýtať na opuchnutý a bolestivý kotník a bolesti kĺbov pri zmene počasia.Dva dni pred zmenou počasia ma bolí všetko.Minulý rok ma začala bolieť päta,mám pätné výrastky.Ožarovanie vôbec nepomohlo,6x rázové vlny,10xelektroliečba,ale pätu stále cítim hlavne ráno kým to rozchodím.Poprosím čo s kotníkom tento rok budem mať 60rokov.Ďakujem Ak sa dá, treba absolvovať magnetickú rezonanciu, potom sa dá uvažovať podľa výsledku nad spôsobom liečby.

2015-03-09 12:02:19 - otázka od: Matus Dobrý deň, Chcel by som sa Vás opýtať, po výrone členka sa objavili v členku výrastky a pohyb pri podrepe respektíve pri zhybe členka (enormná bolesť je keď dostanem kŕče neviem natiahnuť z dôvodu obmedzenia pohybu sval) je značne obmedzený. Po čase som bol na artroskopii členka a tie výrastky boli odstránené, avšak po krátkom čase sa obnovili a čo čert nechcel objavili sa aj na druhom členku. Nepríjemne bolesti sú najme pri zmene počasia. Po opakovaných návštevách ortopédov a rozličných odporúčaniach lekárov neviem ako sa mam zariadiť jedny bezodkladne píšu termín zákroku iný že si mam zvyknúť že to sa po operácií obnovy. Prosím o radu resp. aký postup by som mal zachovať keďže mam len 35 rokov a šport my nie je cudzí pri akomkoľvek sebe menšom turistickom preťažení trenie v členku je silné a len ho chladím, ľadujem. Rezať, nerezať, na koho sa mám podľa Vás obrátiť pri odstránení problému, je jedno aká je vzdialenosť. Veľmi pekne ďakujem s úctou a pozdravom Majda Podľa Vášho popisu sa neviem presne vyjadriť o možostiach liečby. Ak máte záujem, konzultáciu si môžete dohodnúť na t. č. 0800 300030.

2015-03-09 12:03:34 - otázka od: Ivana Dobrý deň pán doktor. Som dva a pol roka po operácii platničky L5-S1 metódou ALIF. Všetko bolo po operácii v absolútnom poriadku, nastúpila som do práce - som učiteľka v MŠ.No potom nastali problémy.Neviem to odborne pomenovať, ale myslím že sa to volá krížovo panvová štrbina. A tam je asi problém.alebo to spôsobuje vysunutá platnička L4-L5? je von na 3,7mm. Raz to bolí na pravej strane raz na ľavej strane,až tak že ťahám nohy za sebou. Od operácie pravidelne cvičím spinálne cviky, no bolesti sú čím ďalej tým horšie a objavujú sa už pri minimálnej námahe. Pri dvojročných deťoch nejde sa nezohýbať, či kľaknúť a lieky nie sú riešením.Absolvujem pravidelne fyzioterapie, ale už ani to a ani akupunktúra nezaberá. Čo s tým? Budem Vám vďačná za každú radu. Ďakujem. Vaše ťažkosti sú bohužiaľ mimo mojej špecializácie, skúste sa poradiť s neurológom.

2015-03-09 12:04:51 - otázka od: Mia Dobrý deň, som 40tnička, bez iných zdr. problémov, fyz. sa cítim veľmi dobre. Na ort. ambulancii mi diagnostikovali tenisový lakeť na pravej ruke (som ľaváčka) a dali mi obstrek. Pomohlo mi to, no žiaľ, po 3 mesiacoch, opäť nastúpili nepríjemné bolesti (v kľude, aj pri pohybe ruky). Chcem sa spýtať, čo by ste odporúčali Vy? Môže to byť aj iný problém ako stanovená diagnóza? Ďakujem za odpoveď. Neviem posúdiť z Vášho krátkeho opisu, bolo by potrebné bližšie vyšetrenie.

2015-03-09 10:55:00  |  Text: Janka   |  Foto: red  |  Zdroj: red

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia