MUDr. Adriana Tomeková bola online: Keď za niečo zaplatíte, mali by ste vidieť efekt

MUDr. Adriana Tomeková je uznávanou dermatologičkou v klinike TOMAR.
Zdroj: Adriana Tomeková
2014-03-25 10:50:00

Platíte v klinike veľké sumy peňazí za to, že sa chcete zbaviť estetického problému, no výsledky nikde? Podľa MUDr. Adriany Tomekovej by ste mali zmeniť kliniku a dermatológa. Dermatovenerologička MUDr. Adriana Tomeková bola online 25. marca 2014 od 11:00-12:00 v magazíne Vysetrenie.sk.


O lekárke

MUDr. Adriana Tomeková je dermatovenerologička, ktorá sa korektívnej dermatológii venuje už 16 rokov a laserovej medicíne 13 rokov. Pôsobí na vlastnej súkromnej dermatologicko-laserovej klinike TOMAR. Je vybavená svetovo uznávanou laserovou technikou a ďalšími špičkovými lekárskymi prístrojmi. Viac ako 13 rokov sa klinika venuje laserovým ošetreniam tváre a tela, praktizuje množstvo neinvazívnych a minimálne invazívnych omladzujúcich zákrokov tváre, krku a dekoltu. Taktiež ponúka profesionálne ošetrenia tváre a tela, formovanie postavy, odstránenie celulitídy.

MUDr. Adriana Tomeková sa venuje estetickej dermatológii zameranej na krásu od roku 1998, kedy si svoje vzdelanie doplnila atestáciou I. stupňa z dermatovenerológie.  Po 5 ročnej praxi si v roku 2003 založila kliniku TOMAR, ktorá v súčasnosti patrí medzi najvyhľadávanejšie estetické centrá v Bratislave.

V roku 2008 absolvovala Európsku atestáciu v špecializačnom odbore dermatovenerológia. Pravidelne je účastníčkou školení, stáží, seminárov a medzinárodných kongresov na Slovensku i v zahraničí. Stala sa členkou Slovenskej lekárskej komory, Spoločnosti estetickej dermatológie a kozmetiky, Laseroterapeutickej spoločnosti a mnoho iných. Spolupracuje so zahraničnými lekármi formou konzultácií a svojim klientom ponúka tie najoverenejšie, najprogresívnejšie a svetovo uznávané terapeutické metódy.

Na čo ste sa mohli pýtať?

Online rozhovor s MUDr. Adrianou Tomekovou prebiehal 25. marca 2014 od 11:00-12:00 v magazíne Vysetrenie.sk. Mohli ste jej posielať otázky, ktoré sa týkajú estetickej dermatológii, napr.: omladzujúce metódy, vrásky, aplikácie botulotoxínu, výplňové materiály, kyselina hyaluronová, liečba akné, jazvy, strie, odstraňovanie celulitídy, nežiaduceho ochlpenia, rozšírené pory, cievky, výrastky, znamienka...


Online rozhovor

2014-03-25 11:00:16 - otázka od: Alena Dobrý deň, chcem sa opýtať: moja 3-ročná dcérka má tak nešikovne poškriabané líčko, že jej tam chýba vrchná časť kože. Stalo sa jej to v januári tento rok, nie je to strašné, ale dalo by sa s tým niečo urobiť? ďakujem. Prajem pekný deň, môžete dcérke natierať líčko 2-3 x denne Cicabio krémom z Biodermy,kúpite ho v lekárni. Malo by jej to pomocť rýchlejšie zahojiť pokožku.

2014-03-25 11:06:21 - otázka od: Dana Syn bude mať 17 rokov. Pred 2 rokmi mal úraz, po ktorom mu na krku v oblasti "ohryzku" zostala asi 1,5 cm dlhá výrazná keloidná jazva. Mal tam reznú ranu, ktorá bola chirurgicky ošetrená (zašívaná). Dá sa s tým niečo robiť? - je to totiž na veľmi viditeľnom mieste. Už som sa čiastočne informovala, ale bolo mi povedané, že je veľké riziko, že aj po plastickej operácii sa vytvorí podobná jazva, pretože niektorí ľudia majú tendenciu takéhoto hojenia rán. Ďakujem za odpoveď. Odporúčam Vám keloidnú jazvu ošetriť LUX neinvazívnym laserom,ktorý je veľmi účinny aj na keloidné jazvy.Je to nový laser, je vhodný na liečenie aj iných typov jaziev. Máme ho na našej klinike. Pozrite si stránku www.tomar.sk /LUX laser/. Chirurgické riešenie môže opätovne spôsobiť keloid.

2014-03-25 11:09:27 - otázka od: Slavomíra Martičková Prosím Vás existuje účinný krém na vyblednutie pigmentových škvrn na tvári? Dva krát som podstúpila laser,neverím už tejto metode.8 mesiacov používam bylinný krém zo žeruchy,švajčiarsky výrobok značky Just.Vidím iba malé zmeny.Čakám až bude viac slnka,pri ktorom zistím či je to lepšie,alebo to bude vyzerať tak ako pred používaním tohto krému.Ďakujem Iba samostatne depigmentačný krém Vám pomôže iba 20 až 30%. Odporúčam Vám White objective krém,kúpite ho v lekárni v kombinácii s laserom, alebo kvalitnejším a účinnejším IPL.

2014-03-25 11:16:17 - otázka od: Virtuala Dobrý deň, mám záujem o info ohľadne procedúry proti kruhom pod očami - Teosyal Redensity II eyes. Som 34 ročná žena, pleť mám na svoj vek relatívne v dobrom stave, nejaké minimálne vrásky sú, ale mňa trápia len tie kruhy pod očami, ktoré vyzerajú priam ako prepadnuté jamy, akoby som bola nonstop nevyspatá alebo chronicky chorá. Koľko u Vás na klinike stojí tento zákrok? Zaujíma ma aj to, či zákrok robíte v ten istý deň po vstupnom vyšetrení/konzultácii alebo treba prísť na dvakrát (som z stredného Slovenska). Taktiež som nikde nenašla info ohľadne nejakých recenzií z dlhodobejšieho hľadiska - napr. po pár týždňoch či mesiacoch od vykonania, či hrozia nejaké zmeny/hrčky/zmena pozície vpichnutej látky...Posledná otázka - je vhodné vykonať túto procedúru aj počas procesu chudnutia? Som v procese, zhodila som už cca 7 kg a plánujem ešte dalších cca 10 kg schudnúť, mohli by ďalšie ubudnuté kg mať vplyv na výsledok, ak budem po zákroku naďalej strácať váhu? (určite niečo schudnem aj na tvári, keďže ide o dosť veľkú redukciu váhy - podotýkam, že na tvári mi nadváhu nie je poznať) Vopred pani doktorke veľmi pekne ďakujem za odpoveď, o tento zákrok mám seriózny záujem a rada by som sa naň v krátkom čase objednala. Teosyal Redensity II eyes je ideálny produkt na vyriešenie problému kruhov a vrások v okolí očí. Keď sa ustálite vo váhe,až potom sa objednajte na zákrok. Terapia stojí od 150 do 250 EUR v závislosti od mnoštva aplikovanej kyseliny. Väčšinou pacient potrebuje jedno ošetrenie, ale ak je to potrebné, tak budete musieť aj dva krát.Je to veľmi individuálne. Efekt vydrží približne rok a mám s týmto produktom iba dobré skúsenosti.

2014-03-25 11:22:55 - otázka od: Ivan Dobry den, mam vitiligo okolo oci asi uz 6 rokov. Skusal som UV lampu a aj Vitix, no nic nepomohlo. Su nejake nove metody, ktore by mi mohli pomoct? Je nieco nove v tejto oblasti? Dakujem Odporúčam Vám mikrofototerapiu/ožiarenie bielych ložísk/,je kombináciou UV žiarenia a špeciálneho roztoku ,ktorý zvyšuje citlivosť kože voči tomuto žiareniu. Okrem fototerapie sa na lieči vitilogo aj kortikoidmi,autotransplantáciou.. Tá terapia je rozsiahla,odporúčam Vám navštíviť skúseného dermatológa a poradiť sa ako ďalej. Na našj klinike sa vitiligu venuje dermatologička MUDr.Murárová Zuzana.

2014-03-25 11:28:26 - otázka od: Jana Odmalicka mam ovisnute kutiky ust ale s vekom ( 46) sa to este viac zvyraznuje, pretoze mam ochabnutu pokozku na celej sanke a brade. Da sa to spraviť aj bez skalpela? Tak, že na druhý deň môžem ísť do práce? dakujem za odpoved Áno ústne kútiky ako aj nosovoústne vrásky vyrovnávame kyselinou hyalurónovou,t.j.bez sklalpela. Na ochabnutú pokožku pod sánkou je vhodný Thermage neinvazívny lifting/bez skalpela/. Pokožka sa vypne a omladne o niekoľko rokov.Efekt pretrvá približne 5 rokov. Efekt po aplikácii Teosyalu /kys.hyalúronovej/ vydrží viac ako rok a je veľmi prirodzený. Do práce môžete ísť okamžite.

2014-03-25 11:31:32 - otázka od: Alena Dobrý deň. Uvažovala som o botulotoxíne do hlbokých vrások na čele. Počula som, že keď mám natetované obočie, mohlo by sa stať, že mi botulotoxín zdeformuje jeho tvar a môže sa stať, že jedno budem mať vyššie ako druhé. Je to podľa Vás pravda? Stretli sa sa vo Vašej praxi s podobným problémom? Ďakujem. Nezdeformuje botulotoxín tvar obočia, ak je aplikovaný dobre. Skôr pomôže pri odstránení zbytočnej mimiky čala a vyrovná vrásky čela,príp.medziobočia. Nájdite si iného lekára,ktorý má viac skúseností.

2014-03-25 11:35:31 - otázka od: vierka Dobry den p.doktorka---mam na lytku a na ramene akesi zvlastne ako tvrde vyrazky,ktore evidujem odvtedy co mi zistili znizenu cinnost stitnej zlazy /alebo si to iba od vtedy sledujem?/nikdy som nemala derma..problem ..stale si myslim ze si to strhnem ako pri nejakej zahojenej bolacke,ale to su akesi divne tvrde miesta 3-4/ ...neustale to premastujem a uz som si kupila tbl proti svrbeniu...co to mohlo sposobit ze sa mi to prihodilo ?...dakujem vam a zelam vam vela pracovnych aj osob.uspechov ..ste velmi sikovna p.doktorka Mala by ste navštíviť dermatológa,aby zistil príčinu tvz fokálnej infekcie a zdiagnostikoval kožný nález. Potrebovala by som vyrážky vidieť,takto Vám neviem odpovedať. Ďakujem, aj ja vám želám všetko najlepšie.

2014-03-25 11:37:13 - otázka od: maercela chodim na laser uz asi rok platim 100 EUR nepomaha mi to vypadne azase narastie je nejaka ina moznost ako ten laser dakujem Za čo potom platíte? Zmente kliniku a dermatológa.Keď za niečo zaplatíte,mali by ste vidieť efekt.

2014-03-25 11:43:27 - otázka od: Patrik Dobrý deň pani doktorka. Chcem sa spýtať, za akých okolností mám nárok na bezplatné odstránenie znamienok? Mám na tele napríklad dve, ktoré v posledných rokoch zmenili tvar aj sfarbenie a počul som, že práve takéto by mali spadať do tejto kategórie dermatologických zákrokov, hradených poisťovňou... Bezplatné odstránenie znamienok,rovnako aj diagnostika dermatoskopom je bezplatná u lekára,ktorý má zmluvy s poisťovňami. U súkromného lekára si vyšetrenie aj odstránenie hradíte sám. Naša klinika ako aj mnoho iných každoročne zdarma robí diagnostiku znamienok v kampani Euromelanoma Day. Vtedy si možete dať skontrolovať všetky znamienka zdarma. Minulý rok to bolo v máji.Zistite si termín,bude sa o tom písať a hovoriť v médiách.

2014-03-25 11:46:12 - otázka od: petra dobry den... kazde leto mi na tele pribudaju pigmentove skrvrny, vznikajuce ako dosledok opalenia... po kazdej letnej sezone mi takto pribudne 10-15 nemiznucich pigmentovych skvrn, preto sa uz radsej vyhybam slnecnym lucom a opalovaniu... neviete mi prosim poradit, ci na to neexistuje nejaky roztok, krem alebo nejaky iny sposob, ako sa tychto neprijemnych koznych defektov zbavit? dakujem Odporúčam laser alebo IPL. Roztok alebo krém vám veĺmi nepomôžu.Používajte pri opaľovaní krémy s 50 UV filtom, aby vám nepribúdali ďalšie a chránte sa pred intenzívnym slnkom.

2014-03-25 11:51:36 - otázka od: Hedwiga Dobrý deň, prosím o radu. Mám už po 50-tke a ustavičný problém s vyrážkami. Pleť mám nečistú - s čiernymi uhrami, občas zapálené ložiská na rôznych miestach na tvári - na brade, lícach. Stále som dúfala, že to vekom prejde, ale, bohužiaľ, tento problém ma trápi aj teraz, v klimaktériu. Naozaj sa vyrážok nezbavím po celý život? Pomohol by mi frakčný laser?/bežné kozmetické čistenia, vodičky, krémiky, vitamíny na podporu - to všetko som samozrejme vyskúšala a dodnes skúšam/ Ďakujem za radu a prajem pekný deň. Ano môže to súvisieť s klimaktériom. Prídite na konzultáciu a uvidíme,čo by vám pomohlo najviac. Môže byť vhodný aj frakčný laser,príp.iný laser. Vhodné kozmetické ošetrenie tváre je vhodné pre problematickú pleť. Nájdite si šikovnú kozmetičku. Na našej klinike robíme aj čistenie pleti aj laserové ošetrenia. Viac na www.tomar.sk

2014-03-25 11:53:42 - otázka od: Ingrid Hamarová Dobrý deň MUDr. Tomeková, obraciam sa na Vás s prosbou o informáciu. Moja dcéra má nadmerne ochlpené ruky a nohy. Má 11 rokov a je to pre ňu veľký problém. Dokonca si odmieta obliecť tričko s krátkym rukávom. Vzhľadom na jej vek, neviem či je vhodné použiť depilačný krém (bolo by to krátkodobé riešenie problému). Chcela by som sa spýtať, či je v jej veku (11. rokov) vhodná laserová epilácia. Ak nie, nad akou metódou by bolo vhodné v jej prípade uvažovať? Ďakujem I. Hamarová Problém je,že dcérka má iba 11 rokov. Odporučujem jej šetrne aplikovaťstudené vosky /u kozmetičky/na ruky a nohy a neskôr laserovú epiláciu,keď bude mať viac ako 15 rokov.

2014-03-25 11:55:32 - otázka od: Monika Dobrý deň, mám 51 rokov a chcela by som si dať spevniť pery, ale nejakou neinvazívnou metódou. Nechcem ich mať iné, väčšie ani vypuklé, len aby boli pevnejšie, neovisnuté. Čo mi doporučujete a aké sú ceny? Ďakujem krásne za odpoveď, prajem pekný deň. Monika. Existuje mierne invazívna metóda vyplnenia pier kyselinou hyalurónovou. Ak sa aplikuje kyselina v malom množstve,pery budú prirodzené a krajšie tvarované.

2014-03-25 11:56:02 - otázka od: Ivica Dobrý deň, mám 49 rokov a a už dlhšiu dobu sa mi po tele - hlavne v oblasti brucha a prsníkov robia červené "znamienka". Niektoré majú veľkosť veľkej špendlíkovej hlavičky, iné sú maličké. Z čoho sa tvoria? Dá s ich nejako zbaviť? Už som bodkovaná viac ako lienka :-) a do plaviek s už vôbec neodvážim vyzliecť. Ďakujem. Ivica To sú angiómy, dajú sa pekne odstrániť lasrom.

2014-03-25 11:57:30 - otázka od: Kika Aké krémy alebo čo pomôže na ovisnutú spodnú časť tváre /lica a brada/, bez vrások u 40 roč. ženy. Odporúčam Teosyal krém na tvár aj krk a 3D fotorejuvenizáciu alebo 3D bunkový lifting. Metódy sú neinvazívne a výrazne pomôžu pokožke v omladení a vypnutí.

2014-03-25 11:59:26 - otázka od: Maja Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, čo je najúčinnejšie v boji proti rosacei. Pleť som si v mladosti dosť vysúšala kvôli akné, neskôr prišli vyrážky, červenanie, čo sa liečilo kortikoi. masťami. Týmto sa však moja pleť stenšila, zostala citlivá.Teraz sa tvoria na nej cievky, červené vyrážky a fľaky. Chcela by som vedieť aká kozmetika by bola na takuto pleť najvhodnejšia. Momentálne mám aj dosť suchu pleť.Môžu za to aj hor. zmeny v organizme/menopauza/?Ďakujem IPL v kombinácii s lokálnou terapiou. Odporúčam navštíviť dermatológa.

2014-03-25 12:00:50 - otázka od: Jana Mochnáčová Poraďte niečo účinné na "červené žilky" na tvári, prosím. Jednoznačne kvalitný laser alebo IPL. Ďakujem vám za otázky a prajem všetkým pekný deň. Adriana Tomeková

2014-03-25 10:50:00  |  Foto: Adriana Tomeková  |  Zdroj: Adriana Tomeková

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia