Vyskúšali sme na vlastnej koži: Pravda o tom, či skutočne pomôže chemický peeling! (2. časť)

MUDr. Adriana Tomeková nanáša kyselinu na tvár.
Zdroj: red
2015-02-26 12:30:00

Sedem dní prejdu ako voda a pred nami je ďalšie stretnutie s dermatologičkou a primárkou dermatologicko-laserovej kliniky TOMAR MUDr. Adrianou Tomekovou. Čaká nás druhý zákrok, ktorý sme sa rozhodli v rámci kúry vyskúšať na vlastnej koži – chemický peeling. Bohužiaľ, vyskytol sa však menší problém..

Po absolvovaní prvého sedenia sme sa presne podľa pokynov p. dermatologičky príkladne starali o pleť, ktorú sme neustále hydratovali výživným krémom. Aj keď sme mali po zákroku len jemne začervenanú tvár, všimli sme si červené miesto pod pravým okom. Na druhý deň  to nebol len červený fľak, ale miesto na pokožke napuchlo, akoby sa tam vytvorila vyrážka. Nebol to práve najpríjemnejší pohľad..

Hneď po príchode do kliniky sme primárku upozornili na nový „objav“ na našej pokožke. Ubezpečila nás, že nejde o nič vážne. Jednoducho, pri aplikácii sa kyselina dostala do oblasti pod očami, kde je pokožka už tenšia a citlivejšia. Preto tak reagovala. Mala pravdu. Miesto na pokožke odpuchlo a stratil sa i červený fľak!  Pokračujeme ďalej v jednotlivých procedúrach, ktoré máme približne raz za týždeň. Cítime, ako je pokožka na tvári čoraz jemnejšia!

Nezabudnúť na vyčistenie pleti!

Primárka nás však upozornila, že ak sa chceme zbaviť vyrážok, mali by sme medzi jednotlivými procedúrami navštíviť kozmetičku a dať si vyčistiť pleť. Má skúsenosti, že sa jej ženy paradoxne po chemickom peelingu sťažovali na zvýšený výskyt vyrážok. Ako je to možné? Kyselina totiž sťahuje a uzatvára póry. Ak sa v nich nachádza maz, pór sa uzavrie spolu s ním, čo je len spúšťač nepríjemných vyrážok. Myslíme na to, že nás čaká aj klasické vyčistenie pleti, už len nájsť kozmetický salón, alebo sme už v ňom?

„Ak má žena pocit, že má viac akné prejavov na pokožke bezprostredne po peelingu, odporúčam dôkladné čistenie pleti a odstránenie kožného mazu z rozšírených pórov. Tým pádom sa tieto problémy eliminujú,“ vysvetlila MUDr. Tomeková.

Viditeľný rozdiel nás prekvapil

Po každej procedúre nás pleť jemne štípe, no už nie je začervenaná ako predtým. Dermatologička mala pravdu, keď nám vravela, ako budeme prekvapené z jemnej a hebkej pleti! Chemický peeling svoj účel splnil! Po šiestom sedení odchádzame s pocitom, že sme niečo dobré spravili pre svoju pleť. Je hebká, aj keď nie úplne bez vyrážok, no rozdiel je vidieť! Všimla si to nielen dermatologička, podľa ktorej  máme rozžiarenú a zjednotenú pleť, ale i kamarátka, s ktorou sme sa videli po 2 mesiacoch.

„Vau, akú máš peknú pleť,“ povedala, keď nás videla. Ono to naozaj funguje! A to sme nakoniec ani u kozmetičky na vyčistení pleti neboli..

Výhody chemického peelingu

  • Už po prvom zákroku bola pleť vyhladená a jemná.
  • Zákrok trvá len cca 10 minút, takže šetrí čas.
  • Je bezbolestný.
  • Žiadne obmedzenia.
  • Po 6. zákrokoch bola pleť jemná a rozžiarená, červené miesta na pleti sú fuč!

Nevýhody chemického peelingu

  • Nenašli sme žiadne nevýhody, len menší detail ako jemné štipkanie a mierne začervenanie pleti po aplikácii kyseliny, čo je však oproti účinkom zanedbateľné a po hodine od zákroku je nutné hydratovať pleť krémom. Táto povinnosť nám však nevadila a bola príjemná. :-)
2015-02-26 12:30:00  |  Text: Janka   |  Foto: red  |  Zdroj: red

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia