To najlepšie z Vyšetrenia za rok 2016: Prehľad tém, ktoré vás zaujali najviac!

Čo vás za posledný rok zaujalo najviac? Pozrite sa na náš prehľad!
2016-12-30 06:00:00

Koniec roka je tu coby-dup. Chystáme sa na silvestrovské párty, bilancujeme, rozmýšľame, aké predsavzatia si dáme. Dajte si ale od povinností pauzu a poďte si spolu s nami prečítať to, čo vás počas roka zaujalo najviac!

5 kategórií, traja víťazi

Nemôžeme povedať, ktoré tri články boli naše naobľúbenejšie, pretože pre nás boli všetky dobré. Snažíme sa vždy reflektovať to, čo vás zaujíma a čo je aktuálne. Vybrali sme preto vždy tie články, ktoré ste čítali najviac. Kategórií bude 5, aby ste si mohli vybrať tie, ktoré vám ulahodia najviac.

Robíme to, no vlastne to nie je vhodné...

Niektoré naše činnosti robíme zautomatizovane. Proste – tak nás to učili a tak to bude fajn. Aj pre nás v redakcii je zaujímavé zisťovať, či tieto bežné činnosti robíme dobre, či sú pre naše zdravie prospešné a či nás vlastne neohrozujú.

Asi najviac vás zaujal článok o mastnej pochúťke, ktorú máme radi, no odborníci radia, aby sme sa jej neprejedli. Áno, hovoríme o slanine. Je pre naše zdravie naozaj taká nebezpečná, alebo je to len mýtus?

Toto leto nebolo na vysoké teploty až také bohaté, predsa len sa v letných mesiacoch dbá na zvýšený pitný režim. Je dobré, ak pijeme viac vody vo väčších množstvách, alebo aj napriek tropickým teplotám musíme aj toto držať na uzde?

Rok čo rok je aktuálne téma chudnutie, stravovanie, správny životný štýl. Inak tomu nebolo ani tento rok. Ktorým zaručeným trikom a typom na chudnutie veríte? Nejesť po šiestej? Alebo nejesť chlieb? Práve na ten druhý sme sa pozreli bližšie a tú je odpoveď na odvekú otázku – má chlieb vplyv na naše chudnutie alebo nie?

Triky a tipy, ktoré pomáhajú

Nie je nič jednoduchšie ako skontrolovať náš zdravotný stav do niekoľkých minút. Tiež by ste chceli vedieť, ako je na tom vaše srdce alebo obličky pomocou jednoduchého domáceho testu? Niekedy to síce nejde tak jednoducho, u nás na Vyšetrení sa však držíme hesla – prevencia je najlepší liek a kým zájdeš za lekárom, aby ti predpísal lieky, skús si pomôcť aj sám. Samozrejme, ak nejde o vážny zdravotný stav.

Trápi vás vysoký krvný tlak? Okrem liekov by ste mali dodržiavať správny životný štýl, viac sa o seba starať. Pomôcť by vám mohol aj tento skvelý trik!

Stuhnutý a boľavý krk nie je ničím „výnimočný“. Stretol sa s ním už takmer každý z nás. Niekto bolesť prechodí, niekto ide na masáž, niekto za chiropraktikom. Ak sa chcete bolesti a stuhnutosti zbaviť za pár minút, tu je návod!

Ach tie zuby! Tie sa vám tento rok prezerávali osmičky, mali ste problémy s kazmi alebo ste u zubára strávili viac času, ako ste museli? Ak sa chcete napríklad zbaviť zubného kameňa, vedzte, že sa to dá aj doma. Ako? Jednoducho!

Kuriozity

Naše zrejme najobľúbenejšia téma. Takéto články sú zrejme tie, ktoré vás bavia, hoci nie sú čítané tak, ako tipy a triky na pevné zdravie.

Vybrali sme preto tri články. Prvý hovorí o tom, čo sa s nami deje, keď si v reštaurácii objednáme niečo dobré, pričom nehľadíme na cenu. Zrazu príde na stôl účet...a my buď ostaneme v nemom úžase, čo nám to zase naúčtovali...alebo bez povšimnutia zaplatíme a necháme ešte aj tringelt. Čo sa s nami deje pri prezretí si pokladničného bločku?

Kuriózne triky sa niekedy týkajú aj samotného zdravia. Celkom nás pobavil spôsob liečby, pri ktorom potrebujete iba vatu a alkohol...čo sa za tým skrýva?

Vedeli ste, že produkt určený na zuby môže pomôcť pri úplne inom probléme? Hovoríme o ústnej vode a...viete čo? Prečítajte si sami, čo dokáže tento produkt.

Všeliek menom cesnak

Áno, hovoríme o cesnaku. Toto prírodné antibiotikum sa cení ako v kuchyni, tak pri udržiavaní zdravia. O čom sme písali tentokrát?

Tak napríklad o tom, prečo je dobré jesť pečený cesnak. Skúšali ste ho niekedy upiecť, alebo ľúbite vyjedať pečený cesnak zo zemiakov? Ak áno, mali by ste vedieť, čo to robí s naším organizmom.

Cesnak je síce zdravý, ale nemali by sme to s ním preháňať. Prečo?

Používame ho k vareniu, pri pečení slaných koláčov, je univerzálnym dochucovadlom. Viete ale, že si dokáže poraziť aj s kožnými problémami?

Zázrak menom kurkuma

Ak ste o tomto korení nikdy nepočuli, mali by ste to zmeniť. Prečo? Ponúkame minimálne tri dôvody.

Kurkumu môžete použiť ako prísadu do masky na tvár, takže okrem vnútornej pomoci organizmu funguje aj navonok.

Leto sa ako vždy vyznačuje tým, aby sme všetkými možnými spôsobmi obohatili svoj pitný režim. Či už rôznymi sirupmi, pridávaním čerstvého ovocia do vody. Aké je to piť citrónovú vodu s kurkumou a čím si tak pomáhame?

Tiež ste si osvojili trik, pri ktorom pijete každé ráno vodu, aby sa vám rozhýbalo trávenie a boli ste celý deň v pohode? Skúste „ochutiť“ mierne kyslú vodu týmto korením a pozrite sa, čo to s nami dokáže urobiť!

Čítajte tiež: Zdravý Mikuláš bez cukríkov? Ani ovocie nemusí byť najvhodnejšia alternatíva!

2016-12-30 06:00:00  |  Foto: Thinkstock.com   |  Zdroj: red

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia