Cvik "dva v jednom": Zbavíte sa dvoch problémov súčasne!

Sedavé zamestnanie nie je bohviečo, trpia najmä kríže. Poznáte jednoduchý trik na zlepšenie kondície vašej chrbtice?
Zdroj: thinkstock.com
2016-06-01 06:00:00

Dnešná generácia mladých je predurčená k sedeniu pred počítačom, nakoľko si to vyžaduje nie len ich práca, no aj stále technologickejšie prostredie, ktoré ich obklopuje. Sedavé zamestnanie je však hrozbou takmer pre každú vekovú kategóriu.

Poznáte tento cvik?

Ak vás trápi boľavý chrbát, mali by ste sa zoznámiť s cvikom známej lekárskej praktikantky Toshiki Fukutsudzi. Jej cviky a rady ohľadom správneho držania tela vyšli v niekoľko miliónovom náklade v Ázii a kniha sa tak stala úspešným bestsellerom.

Doktorka Fukutsudzi sa špecializuje na starostlivosť o pacientov s problémami v oblasti panvy a ako „bonus“ počas cvičenia podľa jej odporúčaní môžete zredukovať tuk v oblasti bruška. Ako sa hovorí – „dva v jednom“ !

Každé cvičenie by sme však mali brať s rezervou a nemali by sme očakávať ohromné výsledky už po prvom zapotení. Iba dôkladné a správne vykonávanie úkonov nám zabezpečí efekt, na ktorý tak dlho čakáme. Preto ak máte problémy, ktoré patria do rúk lekárovi, treba s ním konzultovať akýkoľvek problém.

5 minút k lepšiemu držaniu tela a menej tuku okolo bruška

Na toto cvičenie vám bude treba uterák, miesto, kam si môžete ľahnúť – takže najlepšie karimatka na zemi.

Uterák zrolujte do stabilného „valčeka“. Pokojne ho zviažte páskou alebo špagátom, aby ste mali istotu stability. Ľahnite si na chrbát, umiestnite si uterák po seba, v mieste, kde máte pupok a kde sa vaša chrbtica začína ohýbať.

Ako náhle máte takto umiestnený uterák, nohy dajte od seba do šírky ramien, prsty na nohách smerujte dovnútra smerom k sebe. Natiahnite ruky nad hlavu, dlaňami nadol a prstami k sebe.  Ležte nehybne v tejto pozícii po dobu piatich minút. Cvik môže byť zo začiatku bolestivý, oplatí sa ale vydržať.  

Cvik opakujte trikrát denne po dobu niekoľkých týždňov. Ak vás ale trápia seriózne bolesti, radšej vyhľadajte svojho lekára.

Ak by ste chceli vylepšiť toto cvičenie tak, aby ste pôsobili aj na iné časti tela, skúste uterák umiestniť na iné miesto.  Napríklad ak uterák umiestnite pod rebrá, dôsledkom bude o niekoľko centimetrov tenší pás. 

Čítajte tiež: Osem prípadov, kedy vám tričko môže zachrániť život!

2016-06-01 06:00:00  |  Text: Katka   |  Foto: Thinkstock.com   |  Zdroj: red, healthyfoodhouse.com, newsner.com

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia