Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Dovolenka v tropickom raji sa zmenila na horor: Mladý pár doplatil na bežnú chybu (FOTO)

Chodidlá dovolenkárov napadli červy.
Chodidlá dovolenkárov napadli červy. (Zdroj: Facebook/Katie Stephens)

Párik mladých cestovateľov z Kanady sa nedávno vybral na dovolenku do Dominikánskej republiky. Pobyt na pláži však romantické chvíle dvojice zmenil na nočnú moru. Stačilo, aby sa turisti prešli po horúcom piesku naboso.

„Každý, kto cestujete do tropickej krajiny, si, prosím, dávajte pozor, keď sa pohybujete po piesku a noste obuv,“ napísala na Facebook Katie Stephensová z Windsoru a priložila aj hrôzostrašné fotografie svojich chodidiel, ktoré na pláži napadli parazity.

Čítajte viac: Lekárov vydesil mysteriózny prípad: Mladú ženu (21) trápi hrozivá diagnóza na FOTO

K hrôzostrašnej skúsenosti došlo na vo vychýrenom letovisku Punta Cana, kde bol pár na dovolenke. Po príchode domov začalo mladých ľudí trápiť silné svrbenie nôh, ktoré súčasne začali opúchať. Najprv si mysleli, že ich uštipol hmyz, ale na druhý deň sa trápenie ešte viac vystupňovalo. Opuchy sa čoskoro začali meniť na bolestivé pľuzgiere. Vtedy už bolo cestovateľom jasné, že nejde o bežné uštipnutie hmyzom a vyhľadali lekársku pomoc.

Katie (22) a jej priateľ Eddie (25) nemohli chodiť, tobôž si obuť topánky. Na nohách nezniesli ani ponožky. Po niekoľkých návštevách nemocnice sa dozvedeli, že sa im do pokožky zavŕtali larvy druhu parazitických hlíst, ktorý žije v tropických a subtropických oblastiach. Bežne sa tieto parazity vyskytujú v črevách psov, mačiek či iných voľne žijúcich zvierat a piesok či pôda sa nimi kontaminujú prostredníctvom ich výkalov, uvádza Cdc.gov. Keď sa im podarí zavŕtať do pokožky, vyvolávajú zápal. V prípade ľudského hostiteľa červy zvyčajne hynú do šiestich týždňov.

 

Viac o téme: DovolenkaPlážPiesokParazitČervy
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9