Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Mama urobila FOTO, ktorá sa stala hitom sociálnych sietí: Dôkaz, prečo je dojčenie dôležité

Materské mlieko môže počas dojčenia meniť farbu. Zobraziť galériu (2)
Materské mlieko môže počas dojčenia meniť farbu. (Zdroj: Facebook/Ashlee Chase)

Prínosy dojčenia sú odborníkmi už roky vyzdvihované. Za pravdu im dala aj Ashlee Chaseová, ktorá prostredníctvom fotografie na Facebooku upozornila, aký veľký význam má materské mlieko pre novorodené dieťa. Stačila na to zmena farby životodarnej tekutiny.

 

Ashlee Chaseová na Facebooku zdieľala fotografie dvoch uzavretých vreciek naplnených materským mliekom. Kým jedno balenie bolo smotanovo biele, mlieko v druhom balení malo žltkastú farbu. Ashlee vysvetlila, že biele mlieko pochádzalo spred troch dní, keď dojčila svoju 7-mesačnú dcérku Elliot. Žltkasté mlieko bolo čerstvé a predchádzalo mu nočné dojčenie chorého bábätka s horúčkou. Spočiatku si Ashlee myslela, že takisto ochorela a pátrala po príčinách, ktoré mohli stáť za zmenou farby jej materského mlieka.

Čítajte viac: Pochúťka nielen pre bábätká? Čo sa stane, ak budeme piť materské mlieko!

Kontaktovala preto pediatra a povedala mu o svojom podozrení. Ten ju však ubezpečil, že je všetko v najlepšom poriadku. Vysvetlil jej, že materské mlieko ožltlo, pretože je v ňom viac protilátok a tukov, ktoré dieťatku pomôžu bojovať proti nákaze, píše portál Yahoo.com.

Mama urobila FOTO, ktorá
Zobraziť galériu (2)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Podľa Jennifer Widerovej, expertky na zdravie žien, reaguje telo matky obranne, keď jej dieťatku hrozí infekcia. Imunitný systém sa vtedy vyzbrojí bielymi krvinkami, ktorých obsah v materskom mlieku pri hroziacom riziku infekcie stúpne. Podobný scenár môže nastať aj vtedy, keď je chorá dojčiaca matka alebo niekto z rodinných príslušníkov z jej bezprostredného okolia. Odborníci odporúčajú dojčiť dieťa najmenej dvanásť mesiacov, pretože materské mlieko je cenným zdrojom výživných látok. Mladá mama chcela príspevkom na sociálnej sieti súčasne reagovať na kritiku ľudí, ktorí Elliot označili za príliš veľkú na pravidelné dojčenie.

Viac o téme: ImunitaMaterské mliekoDojčenie
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9