Malá zmena, veľké následky: Nevinný signál, za ktorým môže byť zhubné ochorenie!

Všímajte si nezvyčajné zmeny na nechtoch, môže byť za tým nebezpečná choroba!
Zdroj: Facebook/Jean Skinner/Uckfield
2017-08-24 16:00:00

Rakovinu môžu prezradiť aj nechty! Britská manikérka Jean Skinnerová mala nedávno vo svojom salóne v Uckfielde zákazníčku, ktorej sa na nechte objavila podivná tmavá škvrna. Manikérka ju bez váhanie poslala za lekárom.

Ako na Facebooku uviedla Jean Skinnerová, tmavý prúžok na jednom z nechtov spočiatku zákazníčka považovala za nevinný estetický problém. Manikérku požiadala, aby jej škrvnu prekryla lakom na nechty. Vo viacerých salónoch žene hovorili, že to môže byť signál nedostatku vápnika v tele, alebo jej vraveli, že ide len o dedičnú zvláštnosť. Až Jean Skinnerová spoznala v čiernom zafarbení na nechte príznak rakoviny.

Čítajte viac: Leto s pohárikom v ruke? Skoncujte s alkoholom, ak si na koži nájdete zvláštne vyrážky!

„Toto je melanóm! Nechcela som ju vystrašiť, ale povedala som jej, že musí okamžite navštíviť lekára,“ uviedla manikérka vo varovaní na Facebooku. Zákazníčka jej radu poslúchla a onedlho manikérke do telefónu oznámila smutnú správu – skutočne išlo o veľmi agresívny melanóm, ktorý sa rozšíril do lymfatických uzlín. Bohužiaľ, prognóza zákazníčky nie je dobrá.

„Venujte pozornosť abnormalitám vašich nechtov!“ vyzýva ženy manikérka, podľa ktorej nemusia byť zmeny na nechtoch v mnohých prípadoch dôvodom na obavy. Niekedy však môžu poukazovať na vážny zdravotný problém.

Čítajte viac: Mykózu nechtov ľudia považujú za kozmetický problém, varuje kožná lekárka

Podľa Independent.co.uk môžu byť tmavé pruhy na nechtoch znakom tzv. podnechtového melanómu, resp. rakoviny kože, ktorá postihuje nechtové lôžko. Veľakrát sa škrvna, prúžok alebo stopa objavuje len na jednom nechte, pričom sa jej vzhľad môže meniť. Vyskytnúť sa môže aj nápadná zmena pigmentácie v okolí nechtu.

Fotogaléria


Tagy:
rakovina necht škrvna manikérka podnechtový melanóm prúžok

2017-08-24 16:00:00  |  Foto: Facebook/Jean Skinner/Uckfield  |  Zdroj: zh

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia