Žena (29) chcela ušetriť na farbení: Kvôli blond vlasom skončila ako oskalpovaná

Kirsty Westonová
2017-08-02 17:00:00

Kirsty Westonová varuje všetky ženy, aby boli pri chemickom farbení vlasov opatrnejšie ako ona. Bruneta túžila mať trendy blond pramienky, no podcenila riziko spojené s alergickou reakciou. Po domácej procedúre strávila niekoľko týždňov v nemocnici s ťažkými popáleninami.

 

Odkedy si Kirsty Westonová naposledy farbila vlasy, radšej by bola ostala brunetou. Po aplikácii produktu zakúpeného v drogérii stratila veľkú časť vlasov a na hlave utrpela hrozivé popáleniny. Túžila po svetlejších vlasoch a bola ochotná trocha zaexperimentovať. Výsledkom je niekoľko týždňov hospitalizácie a šesť operácií, ktorými sa jej chirurgovia snažili zrevitalizovať poškodenú pokožky hlavy pomocou kožného štepu.

Čítajte viac: Žena si zafarbila vlasy viac ako tristokrát: Neskutočné, čo sa s nimi stalo!

Angličanka pre britské médiá uviedla, že farbu použila podľa pokynov v návode, no už 15 minút pred jej zmytím začala na hlave pociťovať nepríjemné pálenie. Postupne prerástlo do silnej bolesti a na druhý deň jej začala opúchať tvár. Podľa Kirsty bola bolesť taká neznesiteľná, že mala závrat a zľakla sa, že umiera. Na hlave sa jej objavili škaredé popáleniny, kvôli ktorým prišla o viac ako polovicu vlasov. Chirurgovia jej totiž popálenú pokožku museli prekryť kožným štepom, ktorý neobsahuje žiadne vlasové folikuly. Najprv dostala antibiotiká, ktoré mali zmierniť alergickú reakciu, ale problémy pretrvávali aj nasledujúce týždne a záchrana vlasov nebola možná.

„Nikdy som si nemyslela, že mi to úplne zničí vlasy a takto zmení môj život. Spôsobilo mi to veľa  trápenia a totálnu stratu sebavedomia,“ priznala Kirsty. Za balenie s práškovou farbou zaplatila len pár libier a peroxid, ktorý s ním zmiešala, si musela zakúpiť zvlášť. Ušetriť za profesionálne farbenie chcela aj napriek tomu, že jej mama pracuje ako kaderníčka. Až dnes si otvorene priznáva chybu a ženy cez Facebook vyzvala, aby svoje vlasy radšej zverili do rúk profesionálom.

Fotogaléria


Tagy:
popáleniny farbenie vlasov Kirsty Weston

2017-08-02 17:00:00  |  Foto: Facebook/Kirsty Weston  |  Zdroj: zh

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia