Vypracované telo jej môžeme len závidieť: Neuveríte, koľko rokov má táto žena!

Aktívna babička a vnúčatá - najlepšia kombinácia. Neuveríte, ako vyzerá babička v 60-tke!
Zdroj: thinkstock.com
2016-06-19 06:00:00

Na prvý pohľad by ste jej vek nevedeli odhadnúť. Pýši sa vypracovaným bruškom, štíhlymi nohami, žiarivou pleťou. Pre mnohé ženy by mohla byť inšpiráciou. Eryl Jones je pri tom babička a vôbec nato nevyzerá!

Hovorí sa, že sme iba takí starí, na koľko sa cítime. V prípade 60 ročnej Eryl Jonesovej to platí dvojnásobne. Keď po prvýkrát jej dcéra na svojom blogu zverejnila fotografiu seba a svojej matky pri bazéne, nejeden čitateľ si položil otázku – „to je jej sestra?“

O to viac ich zaskočilo, keď zistili, že usmiata pani na fotke je Rhianina mama. Preto sa Eryl rozhodla, že svetu povie, čo stojí za jej dokonalou figúrou!

Pozitívna spätná väzba ma teší

Eryl tvrdí, že záujem o výživu a správne zdravé stravovanie tu vždy bol a vždy bude. Preto ľudia stále častejšie hľadajú na internete spôsoby, ako sa správne stravovať, ako správne cvičiť, neraz aj to, ako schudnúť bez námahy, rýchlo a efektívne. S tým Eryl nesúhlasí.

„Vždy som sa zaujímala o výživu a zdravé žitie, už od môjho mladého veku. Myslím, že rozumné jedenie a kontrolovanie sa môže vyplatiť. To, ale čo mám naozaj rada je prírodný a celostný prístup k zdraviu“, povedala pani Jonesová.

Eryl sa prevažne stravuje rastlinnou stravou, no nepohrdne ani kvalitnými morskými plodmi. Nie je vegetariánka, miluje ale ovocie a zeleninu a celozrnné potraviny. Kým v jej mladšom veku bol veľký problém dostať v obchodoch podobné potraviny, dnes, v 21. Storočí tu nie je takmer žiadna prekážka a neexistuje obchod, kde by kvalitné potraviny či ovocie a zeleninu nepredávali.

Neodolá tmavej čokoláde, takže ak by sme mali na jej strave nájsť „prehrešok“, určite by bol zdravý a lahodný. Neodpustí si ani pohár červeného vína, ktoré ako jediný alkohol má skutočne rada, avšak kalóriám v alkohole sa snaží čo najviac vyhýbať.

Výživa nie len zvnútra

Zdravý životný štýl nie je iba o tom, ako sa stravujete, čím hydratujete svoje telo. Je to aj o celkovom vonkajšom prejave, o starostlivosti o plet a fyzické zdravie. Čo sa skrýva za tajomstvom jej žiarivej a mladistvej pleti? Jednoduchá rutina, ktorú zvládne každý.

Eryl, keďže žije v slnečnej Austrálii, si dáva pozor najmä na pokožku. Ak vie, že deň strávi na slnku, chráni svoju kožu kvalitným opaľovacím krémom. Rovnakú rutinu má aj počas zimy, kedy lúče slnka síce nie sú až také agresívne, stále ale pokožke môžu uškodiť. Preto ju chráni najlepšie, ako vie.

Keď príde na večernú či rannú hygienu, nečistoty z pleti si odstraňuje jemným čistiacim prostriedkom na citlivú pleť, nasleduje hydratačný krém bez parfumácie.

 

 

A ako sa udržuje v tak skvelej forme?

Dáva si pozor nato, čo zje, nato, akú má váhu a v prvom rade je neustále v pohybe. Nepočíta si kalórie, no ručičku na váhe sleduje aj preto, aby bola na svoj vek zdravá a nepreháňala to. Platí u nej, že menej je niekedy viac. Najlepšie sa človek cíti vo vlastnej koži a tele, preto by sa oň mal starať čo najlepšie a najzodpovednejšie.

Miluje chôdzu, no na maratón by sa nedala nahovoriť. Svalový tonus najmä v hornejšej časti tela udržuje cvičením s náradím. Počas chôdze si prečistí hlavu a ak jej to nestačí, dvakrát týždenne sa snaží meditovať. A účinky tohto uvoľnenia si nevie vynachváliť. Keďže jej dcéra vedie pomerne úspešný web pre mamičky, ktoré chcú po pôrode schudnúť, môžeme do jej dennej rutiny zahrnúť aj jej vnúčatá, s ktorými tráviť čas. Behanie za šidlami sa tiež môže počítať za cvičenie, či nie? 

Odsudzuje fajčenie a neustále opaľovanie sa, ktoré vedie podľa nej k tomu, že ľudia potom na svoj vek vyzerajú staro a preto sa tak aj cítia.

„Zároveň je dôležité, aby ľudia brali nový životný štýl ako novú etapu a na starnutie sa pozerali pozitívne. Je to akoby nová etapa. Som veľmi vďačná a pyšná na svoj vek a som veľmi rada, že som ešte tu. Som zdravá babička a dúfam, že budem zdravá babička ešte dlho,“ uzavrela pani Jonesová. 

Čítajte tiež: Túto prílohu dnes nevynechajte: Uhorkový šalát nie je iba chutný, je v prvom rade zdravý! 

Fotogaléria

2016-06-19 06:00:00  |  Text: Katka   |  Foto: Thinkstock.com   |  Zdroj: dailymail.co.uk, red

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia