Veľký horoskop zdravia na rok 2016: Zistite, ako na tom budete!

Čo vás čaká v roku 2016?
Zdroj: thinkstock.com
2016-01-01 06:00:00

Praje rok 2016 nášmu zdraviu alebo naopak, budeme musieť bojovať s mnohými neduhmi? Pozrite sa, v akej kondícií bude náš organizmus a na čo si treba dávať pozor!

Baran

Vplyv planéty Mars je evidentný až do apríla. Budete plní vitality, vďaka veľkému prílivu energie vás v prvej polovici roka obídu zdravotné problémy. Treba však myslieť na to, že nemôžete stále takto fungovať a váš organizmus si potrebuje oddýchnuť. Tempo, ktoré ste nasadili začiatkom roka, sa môže podpísať na vašom zdraví. Nezabúdajte na preventívne prehliadky. Ak športujete, môžete sa tešiť zo zvýšenej výdrže. Planéta Jupiter vám pomôže pri zlepšovaní vašej emocionálnej sily a sebauvedomenia.

Aj keď to bude vyzerať, že vaša energia je takmer nevyčerpateľná, v druhej polovici roka vám ťažké mesiace uberú pár síl. Mali by ste vypnúť na dlhšie obdobie a venovať sa svojim blízkym.

Býk

Aj býk bude v priebehu prvého štvrťroku doslova sršať vitalitou a energiou. Buďte však opatrní a doprajte si dostatok odpočinku počas namáhavého obdobia. Šport a atletika vám pomôžu zostať vo forme. Nezabúdajte ani na svoju imunitu - posilňujte ju cvičením a zdravým stravovaním a chrípka vás obíde.

Blíženci

Zdravie vám bude tento rok naklonené! Do júla budete prekypovať nekonečnou energiou. Tento rok ja načase vzdať sa závislostí, obmedzte kofeín a fajčenie. Radšej sa venujte tvorivým aktivitám, ktoré uvoľnia vašu myseľ a zlepšia duševné i fyzické zdravie. Na konci roka by ste mali zvoliť rozumné tempo. Potrebujete sa udržať vo forme, nie ísť na doraz.

Rak

Váš zdravotný stav bude v priebehu roku v normále, nehrozia vám žiadne vážnejšie zdravotné ťažkosti. Na začiatku roku vás budú lákať rôzne outdoorové aktivity, ktorými si posilníte zdravie. Dávajte si však pozor na zdravie medzi marcom a júlom 2016, vtedy hrozí prechladnutie a nepríjemná nádcha. Doprajte si väčší relax. Po psychickej stránke na tom nebudete práve najlepšie. Snažte sa byť čo najviac v spoločnosti príjemných ľudí, ktorí vás nezaťažia negatívnymi emóciami, ktorých máte dosť.

Lev

Prvé mesiace roka vám nebude chýbať energia a pevné zdravie. Pridajte do svojho jedálnička zdravšie potraviny a budete sa cítiť výborne! Vhod vám padne relaxačný pobyt, kde si poriadne oddýchnete a absolvujete liečebné procedúry. Celý rok sa vám budú striedať hektické obdobia s tými, počas ktorých si viac oddýchnete. Pozor si len treba dávať na zvýšený stres. Môžete mať pocit, že máte toho na pleciach viac než dosť a môžete prepadnúť panike, že nestíhate. Pamätajte, že keď ste v strese, ste náchylnejší na rôzne ochorenia. Nepreťažujte sa príliš veľkým množstvo aktivít.

Panna

Tešte sa z vitality a energie! Mali by ste to využiť a venovať sa pokojne aj vytrvalostným športom. Samo budete prekvapení zo svojich výkonov! Správna výživa udrží vaše srdce v zdraví ako aj celý organizmus. Pridajte k tomu chôdzu a ste na dobrej ceste za dlhodobo pevným zdravím. Zatiaľ čo iní na jeseň budú bojovať s chrípkovými ochoreniami, vás akoby zázrakom obídu. Leto však prináša nástrahy v podobe kvasinkových infekcií, na ktoré je nežnejšie pohlavie náchylnejšie.


Prečo je dôležité vymočiť sa po pohlavnom styku? Ženy by na to nemali zabúdať!


Váhy

Budete si užívať život so všetkým, čo k tomu patrí! Vaše emocionálne zdravie však bude nestále, preto sa hodí viac odpočinku a relaxácie. Hlavne medzi aprílom a júlom nebudete na tom po psychickej stránke práve najlepšie. Oddýchnite si od stresov. Konečne dostanete niektoré problémy pod kontrolu. Čaká vás nový začiatok. Bude to vyčerpávajúce, no musíte sa dať späť do formy. Upravte svoju životosprávu, vyhýbajte sa stresujúcim situáciám a dobre si rozmyslite, kadiaľ by mala viesť vaša cesta.

Škorpión

Do júna 2016 vám nehrozia žiadne zdravotné problémy. Na jeseň si však dajte pauzu, inak sa to podpíše na vašom zdraví.  Nebojte sa, aj bez vás sa svet bude krútiť ďalej – vy len na chvíľu vyskočíte z tohto kolotoča. Čím dlhšiu pauzu budete mať, tým lepšie sa to prejaví na vašej kondícii – telesnej aj duševnej. Venujte sa sebe, veď už dlho ste na to nemali čas.

Strelec

Načerpajte energiu z jedla, ktoré je bohaté na výživné látky, chutné a pestré na pohľad. Nepravidelnú stolicu upravíte dostatkom vlákniny, ktorú nájdete v ovocí, zelenine a celozrnných výrobkoch. Vyhýbajte sa sladkostiam a alkoholu, ktoré vedú k emocionálnej nestabilite. Dobre vám padne vhod šport, ktorý by však pre vás nemal byť povinnosťou, ale vítaným rozptýlením. Najlepšie pri dynamickej hudbe, ktorá vás rozveselí. Takýto pohyb nájdete na hodinách zumby, aerobicu alebo pri tanci.

Kozorožec

V pracovnej oblasti sa vám bude dariť viac než dosť, no nezabúdajte na relax. Dbajte na dostatočný pitný režim, konzumujte veľa zeleniny a ovocia, v opačnom prípade vás menšie virózy neobídu. V druhej polovici roku je čas na veľké zmeny. Skoncujte konečne s fajčením. Vyzerá to tak, že tento rok by sa vám to mohlo podariť, máte totiž veľa síl a pevnej vôle. Taktiež by ste mohli obmedziť alkohol. Vďaka energii, ktorou oplývate, vás bude baviť takmer akýkoľvek pohyb. Nezabúdajte na preventívnu prehliadku u lekára.

Vodnár

Prepadli ste stresu a zlej životospráve. Je preto veľmi pravdepodobné, že budete bojovať s nejakou chorobou. Myslite na prevenciu, ktorá je najdôležitejšia. S príchodom jari, keď začne slniečko viac hriať, váš organizmus pookreje a stanete sa odolnejším. Trávte čo najviac času vonku, budete sa cítiť skvele. Taktiež po psychickej stránke na tom budete oveľa lepšie, no záleží veľa od vašich postojov a záujmov.

Ryby

Pozor na kilogramy navyše, na ktoré vás môže upozorniť lekár. Taktiež hrozí zvýšený cholesterol. Prospeje vám diéta, do ktorej by ste sa však nemali sami púšťať. Radšej požiadajte o pomoc odborníka, vďaka ktorému pomaly, ale isto schudnete. V lete sa zamilujete do športu, ku ktorému sa dostanete vďaka niekomu, kto vás veľmi ovplyvní. Ani nebudete vedieť ako, ale hmotnosť zrazu pôjde dole.

Čítajte tiež: Vajce ako zázračný pomocník: Čo sa stane, ak zjete jedno denne?

2016-01-01 06:00:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: red

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia