Príbeh osoby, ktorá prešla zmenou pohlavia: Šokuje vás, čo ho robí skutočne šťastným!

Zmena pohlavia nie je ani finančne ani psychicky jednoduchá záležitosť.
Zdroj: thinkstock.com
2015-09-27 06:00:00

Zmena pohlavia je stále častejšie diskutovaná téma v spoločnosti. Príbeh tejto osoby je výpoveďou človeka, ktorý takúto zmenu podstúpil a nebojí sa o nej hovoriť.

Kirone McCaffrey - dnes, v minulosti Kiri McCaffrey. Dnes muž, v minulosti žena. V rokoch 2012 -2015 podstúpil najťažšiu, no vysnívanú cestu. Zmenu pohlavia. Dnes žije v Dagenhame v Essexe.

Odmalička vedela, že nie je tým, kým chcela byť 

Na začiatku prvých operácií mala Kiri 19. To, že je  „v nesprávnom tele“ vedela už od malička. Jednoducho sa necítila dobre a bolo pre ňu ťažké vyrastať akoby v zlom tele. V škole ju šikanovali, lebo bola iná.

Od svojho obvodného lekára sa pochopenia nedočkala. Začala teda konať na vlastnú päsť. Práca, ktorú v tom čase vykonávala ju finančne nezabezpečila natoľko, aby to celé zvládla.

Po nociach surfovala po internete a zisťovala všetko, čo by sa malo týkať zmeny pohlavia. Keď nazbierala dostatok informácií, stretla sa so súkromným terapeutom, s ktorým viedla dlhé rozhovory a ktorý sa špecializuje práve na psychiku ľudí, ktorí chcú zmenu podstúpiť. Potvrdil, že Kiri je transgender. Vybavila si preto stretnutie na londýnskej klinike, kde sa začala jej životná „premena.“

V roku 2009 zmenila svoje meno z Kiri na Kirone, ktoré používa dodnes. Dilemu, ktorú Kirone riešil bolo, ako to celé povie rodine. Bál sa, čo nato povie, ako sa k tomu postaví a čo si bude o ňom pomyslia. O strastiplnej ceste povedal mame, ktorá zo začiatku bola v šoku, no ten neskôr pominul. 

Proces, ktorý ho zmenil nadobro 

Po medicínskej stránke začal Kirone najskôr brať injekcie mužského hormónu testosterónu. Po pár dňoch začal pociťovať prvé zmeny - jeho hlas začal znieť inak. Postupne sa zmenil úplne, pribudlo ochlpenie. Celkovo sa zmenil tvar tela a výzor. Paradoxne nič z toho mu nerobilo väčšiu radosť ako to, že mu začalo rásť ochlpenie. Začal pociťovať, že konečne sa mení aj jeho telo, aj jeho život. 

To, ale čo mu bralo chuť do ďalšieho pokračovania bolo typicky ženské poprsie. Nosil síce na hrudi bandáž, no nebolo ani príjemné a ani estetické. To mu spôsobovalo nočné mory. Začal nosiť voľné oblečenie, ktoré ho oberali o posledné kúsky sebavedomia. 

V tom čase mu ale v živote nechýbala láska. Priateľka mu dokonca bola ochotná zaplatiť operáciu prsníkov. Nie len tak, ale ako darček na 23 narodeniny. Stála neuveriteľných štyri tisíc libier. Podpstúpil ju 24. septembra 2012. Rekonvalescencia trvala šesť týždňov, proces bolel, ale stál zato.

Zmena pohlavia je náročný proces nie len na psychiku, ale najmä finančne náročná záležitosť, ktorých môže niektorých odradiť. Len lieky a krvné testy či konzultácie stoja niekoľko stoviek libier. 

Zmena pohlavia, zmena života 

Kirone zmenil miesto bývania, lekára, s ktorým spolupracoval lepšie ako s tým predchádzajúcim. K finálnej zmene pohlavia patrí ešte jedna séria operácií - faloplastika. Je to operácia, počas ktorej Kironovi lekári vytvorili mužské genitálie. Najprv mu odobrali štep z predlaktia a spravili mu pomocou chirurgie a iných pomôcok nato určených funkčný penis. Krvné cievy a nervy boli znovupripojené, preto mohol močiť bez problémov. 

Nezaobišlo sa to bez problémov. Na ruke sa mu vytvorila infekcia. V samotnej podstate ho teda viac ako nové genitálie bolela ruka. Trpel, ale stálo mu to za premenu, ktorú už roky podstupoval. 

Pre zmenu obetoval veľa 

„Myslím, že môžem povedať, že ako muž som sa začal cítiť, keď som mohol močiť v stoji. Uľahčilo mi to život, pretože mi vzrástlo sebavedomie, čo sa odrazilo na mojej práci, ale aj v súkromnom živote,“ povedal Kirone.

Jediné, čo dodnes ľutuje je, že sa stratil niekoľko jemu blízkych osôb. Niektorí priatelia ho „zavrhli“ hneď ako zistili, že sa stal mužom.

„Mám iba niekoľko priateľov, ale nie je to, čo by mi chýbalo. Pretože ak máte veľa priateľov, tak ako ste mali pred zmenou pohlavia, nikdy neviete, kto je skutočný priateľ. Teraz to viem,“ ukončil svoje rozprávanie Kirone. 

Čítajte tiež: Čo sa stane, ak vynecháme z jedálnička cukor? Nastanú zmeny, s ktorými ste nepočítali! 

Fotogaléria

2015-09-27 06:00:00  |  Foto: Thinkstock.com, thesun.com   |  Zdroj: thesun.co.uk, healthista.com

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia