Najkrajší okamih v živote sa zmenil na nočnú moru: Cítila, ako lekári hýbu jej orgánmi!

Narodenie dieťaťa je zázrak, na druhej strane sa niekedy môže zmeniť na nočnú moru.
Zdroj: thinkstock.com
2015-08-11 12:30:00

Pôrod dieťaťa bolí, no u každej mamičky je to individuálne. Niekto na bolesti nikdy nezabudne, iná žena sa sústredí na novorodeniatko a vzájomnú spoločnú blízkosť. Cisársky rez sa u budúcej mamičky Danielle Perryovej zmenil na horor!

Hrôza, akú si málokto vie predstaviť  

„Spomínam si, že môj hlas bol zachrípnutý, ale snažila som sa im povedať, že cítim každý pohyb, ktorý robia s mojimi orgánmi. Nemyslím si, že by mi aj tak uverili,“ uviedla Danielle Parryová. 

Danielle bola v 36. týždni tehotenstva diagnostikovaná tehotenská cholestáza – ochorenie čriev a žlčníka, ktoré údajne spôsobujú tehotenské hormóny. Dochádza k poruche prietoku žlčových kyselín a zhoršuje sa trávenie tukov. Kyseliny sa dostávajú do krvného obehu, čo spôsobuje svrbenie pokožky.

V prípade tejto pacientky choroba spôsobovala problémy s pečeňou a pôrod dieťaťa bol riešením pre lepšie fungovanie orgánu. Danielle preto vzala veci do pôrodnice a s dlhoočakávaným synčekom v jej bruchu sa vybrala do nemocnice. 

Problém nastal až vtedy, keď jej ani nezabrali ani dve epidurálne injekcie, Danielle pociťovala neznesiteľné bolesti aj medzi kontrakciami. Ako sama hovorí, hoci ľudia tvrdia, že pôrod bolí, jej bolesti boli ešte mučivejšie.

Bolesti neustupovali ani po ďalšej pomoci 

Po dvoch „nevydarených“ epidurálkach sa lekári snažili zmierniť jej bolesti spinálnou anestézou. Týmto úkonom sa aplikuje do chrbticového kanála lokálne anestetikum, čo by malo pacientke privodiť úľavu. Danielle až po druhej injekcii pocítila úľavu, hoci aj tá mala príchuť hrôzy, nakoľko „úľava“ sa rozšírila až ku krku a ona mala pocit, že nemôže dýchať. Anestéza zlyhala!

Lekári si po cisárskom reze všimli, že pacientka krváca. Na túto bolesť si Danielle veľmi dobre pamätá. Pociťovala pálenie v oblasti žalúdka, teda v mieste, kde sa lekári snažili zastaviť krvácanie.

Po tejto hrôze bola Danielle rada, že svojho syna s nezvyčajným, no v Škótsku veľmi obľúbeným menom Gruffydd, držala v náručí a všetku hrôzu má konečne za sebou. Aby toho však nebolo málo, bolesti pokračovali, preto ju lekári uviedli do umelého spánku. Tentokrát bol dôvod prozaickejší – museli jej vyoperovať slepé črevo.

Nemocnica mlčí

Hovorca Bets Cadwalard University Health Board, ktorý prevádzkuje nemocnicu dodal, že o súkromných záznamoch pacientov hovoriť nemôže, ale prípadom sa budú zaoberať, hoci nebola podaná oficiálna sťažnosť.

„Epidurálna úľava bolesti nemá zabrániť všetkým pocitom, má za cieľ udržať nepohodlie na zvládnuteľnej úrovni, pričom zabráni mnohým z možných komplikácií celkovej narkózy,“ povedal hovorca. 

Podľa hovorcu zlyhanie spinálnej anestézy je veľmi vzácny. 

Čítajte tiež: Rebríček najlepších pôrodníc na Slovensku za rok 2014: Zistite, či je v ňom aj tá vaša!

Fotogaléria

2015-08-11 12:30:00  |  Text: Katka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: dailymail.co.uk, mirror.co.uk, red

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia